Taj Mahal keukenblad


TAJ MAHAL KWARTSIET

De wens van de klant was dat de keuken naast koken ook een plek moest zijn waar getafeld kon worden. De keuze voor een gecombineerd kookeiland was dan ook het meest praktisch in deze ruimte. 

Het keukenblad is uitgevoerd in Taj Mahal, in het kookeiland is de Bora met afzuiging in een royaal opgedikt blok Taj Mahal geplaatst met daaronder de lades voor het keukengerei, de tafel is uitgevoerd in eiken en voorzien van een rank onderstel.

BLOG TAJ MAHAL

PROJECT 2: SHOWROOM KEUKEN

Het natuurstenen blad van groen kwartsiet laat zien dat de natuur zelf de mooiste ontwerpen levert. 

Het lichte eiken geeft de keuken een natuurlijke en Scandinavische uitstraling, de onconventionele vlakverdeling in combinatie met profielglas en indirect licht geeft de keuken een gevoel van transparantie die eigentijds en architectonisch aandoet. Een zwevend kookeiland uitgerust met inductie kookplaat en afzuiging, is rondom voorzien van lades en biedt een zee aan opbergruimte. Mooie ambachtelijke details zijn de zwaluwstaart verbindingen, en de op maat gemaakte eikenhouten besteklade.

BLOG TAJ MAHAL
BLOG TAJ MAHAL

TAJ MAHAL KWARTSIET

Oké, het lijkt dan misschien op marmer, maar het is eigenlijk een kwartsiet. Kwartsiet is een gesteente dat voornamelijk uit mineraal kwarts bestaat. Deze natuursteen staat bekend om zijn duurzaamheid en kracht, waardoor het perfect bestand is tegen dagelijks gebruik en slijtage.  

Taj Mahal kwartsiet onderscheidt zich door zijn warme kleuren en combinaties van beige en crème kleuren. Deze kleuren passen perfect bij de zachte witte achtergrond van de natuursteen. Dit keukenblad past daarom ook perfect bij interieurs met een natuurlijke uitstraling.

BLOG TAJ MAHAL
BLOG TAJ MAHAL

TOEPASSINGEN IN DE KEUKEN

Taj Mahal is bijzonder goed geschikt voor keukens, van keukenbladen tot backsplashes. Dankzij zijn zachte, warme kleuren staat het mooi in bijna elke keuken. Taj Mahal voegt iets speciaals toe wat je normaal niet tegenkomt. Verder is Taj Mahal van nature vlek- en zuurbestendig, daardoor is het super makkelijk te onderhouden en behoudt die altijd zijn mooie uitstraling.

BLOG TAJ MAHAL
BLOG TAJ MAHAL

WAAROM GEEN MARMER?

Veel mensen zullen Taj Mahal vergissen met marmer, begrijpelijk. Maar niks is minder waar. Het heeft de look van marmer, maar overtreft marmer op het gebied van duurzaamheid en onderhoudsgemak. Steeds meer mensen kiezen voor de tijdloze look en functionaliteit van Taj Mahal, waardoor het een favoriet is geworden voor verschillende interieurontwerpers

BLOG TAJ MAHAL
BLOG TAJ MAHAL

CONCLUSIE

Taj Mahal kwartsiet is meer dan een mooie natuursteen met warme kleurtonen. Het is een duurzame keuze die perfect past in natuurlijke interieurs, of je nu op zoek bent naar een nieuwe toevoeging aan de keuken of een verandering in bijvoorbeeld de badkamer. Taj Mahal kwartsiet biedt de perfecte combinatie van looks en functionaliteit.

BLOG TAJ MAHAL

STUDIO BROERSEN

Koen Broersen ontwerpt en maakt keukens en interieurs. Het bedenken en creëren van steeds iets nieuws vormt de basis van het werk. Experimenteel materiaalgebruik en een geheel eigen visie maken de producten van Koen Broersen uniek. Samen met compagnon Niels Broersen vormt Koen Broersen Meubeldesign een gedreven onderneming die altijd onderweg is naar een eigenzinnig en vernieuwend resultaat dat een interieur net even anders maakt. Ben je benieuwd naar nog meer projecten van Studio Broersen? Klik dan op deze link!