Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Een serre aanbouw met triple-glas: extra energiebesparend!

03 Apr, 2019

Het uitbouwen of uitbreiden van je woning door middel van een glazen serre, uitbouw / aanbouw met veel glas blijft onverminderd populair en de mogelijkheden anno 2019 zijn bijna eindeloos. Busscher Serrebouw is alweer 15 jaar dé specialist binnen dit vakgebied in Nederland. Samen met Busscher Serrebouw leggen we je in dit blog alles uit over het toepassen van isolatieglas en dan met name triple glas of HR+++ glas in een serre of uitbouw met glas.

Wat is nou precies een Serre?
We beginnen even bij het begin, wat is nou precies een serre en welke mogelijkheden heb je als consument (of bedrijf)?

In het verleden werd een serre (of wintertuin) gebruikt als een kas waar de planten konden overwinteren. De serre was vroeger een ongeïsoleerde ruimte die bestond uit enkel glas. In de moderne tijd waarin we nu leven heeft de serre een andere functie gekregen. Serres anno nu hebben meer een woonfunctie. De huidige serre aanbouw wordt vaak gebruikt als woonkeuken, werkruimte of een uitbreiding van de woonkamer.

Op de onderstaande foto een voorbeeld van een wintertuin. 

 
 

Door de veranderde gebruiksfunctie worden er ook andere eisen gesteld aan de isolatiewaarden van een serre. Isolatiewaarden die voornamelijk toe te kennen zijn aan het toepassen van glas in een serre aanbouw. Dubbel glas wat de meeste mensen kennen of triple-glas (3 dubbel isolatieglas) wat Busscher Serrebouw veelal toepast in haar ontwerpen.

Een glazen aanbouw van Busscher draagt bij aan een optimale energiebesparing. Hierdoor wordt het milieu minder belast en je energiekosten gereduceerd.

Onderstaand een mooi voorbeeld van een serre aanbouw uitgevoerd met de nieuwste materialen en triple glas. Vergroten van je woonruimte, leefcomfort, licht en optimale connectie met buiten.

Wat is triple glas?

Zoals de naam al zegt is triple glas of HR+++ glas opgebouwd uit 3 lagen glas of 3 glazen / glasbladen met daartussen een edel gas zoals crypton of argon gas. Door de jaren heen heeft het glas wat wordt toegepast binnen de woningbouw zich letterlijk sterk ontwikkeld. Enkel glas kennen we allemaal nog van vroeger en wordt nu nagenoeg niet meer toegepast. Na het enkele glas kwam het dubbele glas ofwel HR++, 2 glasbladen met daartussen een luchtlaag wat in de afgelopen decennia in een zeer groot aantal woningen is toegepast vanwege voornamelijk de hoge isolatiewaarde. En nu dus triple glas.

5 redenen waarom kiezen voor triple glas in een serre?

1. Energie besparen door triple glas 

Hoogste isolatiewaarde, energie besparen en lagere kosten. Door het gebruik van triple glas bespaar je zeker energie. Goed voor het milieu en uiteraard ook voor je portemonnee.

Triple glas is iets duurder dan HR++ glas maar je kan de aanschafkosten binnen een korte tijd terugverdienen op de besparing van je energie rekening. Ook zijn de kozijnen en profielen van Busscher al geschikt (qua sterkte en omvang) voor het gebruik van triple glas, waardoor de extra kosten beperkt blijven.

De mensen van Busscher helpen je graag met de precieze mogelijkheden en kosten en geven je een advies op maat. Door de hogere isolatiewaarde van het triple glas, eventueel zonwerend uitgevoerd, bespaar je niet alleen energie maar blijft het in de winter ook warmer en in de zomer koeler in de serre.

2. Verhoogde veiligheid door triple glas

De serres van Busscher Serrebouw zijn voorzien van Triple veiligheidsisolatieglas. Triple glas is door de 3 glaslagen dikker dan het HR++ glas en daardoor ook veel sterker. Door de sterkte én de veiligheidslaag biedt het triple glas ook een goede bescherming tegen ongenode gasten zoals inbrekers. Je kan niet door het triple glas vallen als je er per ongeluk tegenaan loopt en als er iets op het glazen dak valt, dan kan het glas kapot gaan, maar het valt niet naar beneden.

3. Meer rust door triple glas

Ook weer logisch maar toch een heel prettig bijkomend voordeel. Door de extra glaslaag in triple glas blijft ook meer geluid buiten dan bij HR++ glas en is de geluidsisolatie optimaal.

4. Vloerverwarming gecombineerd met triple glas 

Triple glas heeft de toekomst. In woningen waar alleen een vloerverwarming is gebruikt werkt triple glas ideaal door de hoge isolatiewaarde en in een geheel glazen serre ook mooier door het ontbreken van zichtbare radiatoren.

5 Verbeterde Isolatie door triple glas 

Deze mooi uitgevoerde tuinkamer is een voorbeeld van het goed isoleren van een ruimte met triple glas. Deze tuinkamer was eerst een veranda. Het uitzicht was prachtig, maar de wind blies alles en iedereen van het terras. Toen ontstond het idee voor een 'dichte' en geïsoleerde tuinkamer. De glazen puien en vouwwanden met triple glas isoleren de ruimte optimaal waardoor het ook in de winter een heerlijke plek is geworden. 

Gebruik van triple glas in serres

Een leuk weetje is dat triple glas ongeveer 15 kg/m2 zwaarder is dan standaard dubbel glas. Dat komt door de extra glasplaat en betekent ook dat de sponning (van het kozijn) wel geschikt moet zijn wat betreft de dikte, maar ook qua sterkte om het extra gewicht te kunnen dragen. De profielen die Busscher Serrebouw voor haar serres en puien gebruikt zijn van voldoende omvang en sterkte om het triple glas te dragen.

Ben je voornemens een nieuwe serre te realiseren of je bestaande serre een metamorfose te geven door nieuw triple glas? Enthousiast geworden door alle mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met team vakmensen van Busscher serrebouw, zij kunnen je zeker helpen.

 
 
Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook