Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Renovatie jaren 70 villa

15 Dec, 2015 - Door Sophie Sponselee

Deze OBLY Tour nemen we een kijkje in een fantastisch mooi gerenoveerde villa uit de jaren 70. Dit keer kijken we vanuit het oogpunt van lichtarchitect Hannie Verhoeven.

Jeroen Dingemans, die als architect bij dit project betrokken was, benaderde Hannie voor het maken van een lichtplan voor de renovatie van deze villa uit de jaren 70.

Hannie ‘s belangstelling en liefde voor alles wat te maken heeft met interieur en inrichting is al lang geleden ontstaan.  Door verschillende technische opleidingen, cursussen en een HBO  opleiding lichtontwerp is Hannie uitgegroeid tot een ervaren lichtadviseur die met veel passie haar vak beoefent. Een creatieveling die ieder lichtplan weet te realiseren met een juist evenwicht tussen functionaliteit en esthetiek. Met meer dan 10 jaar ervaring binnen de branche is zij met recht een professional te noemen.

Wij spreken dagelijks veel mensen uit de interieurwereld maar niet zo heel vaak met een specialist met betrekking tot verlichting. De eerste ontmoeting met Hannie was bij ons op kantoor in Breda. Erg leuk en interessant met iemand te spreken die oprecht enthousiast is over haar vak en er ook nog leuk over weet te vertellen.

Tijdens het gesprek besef je steeds meer hoe belangrijk de juiste verlichting is en hoe snel alle ontwikkelingen gaan op technologisch gebied. We vinden het erg leuk je deze week mee te nemen in een project vanuit een ander perspectief.

Het project
Een renovatie van een villa uit de jaren 70.

Bewoners
Deze villa werd gekocht door een echtpaar met drie jonge kinderen. 

De woonwensen
In de bestaande situatie  waren alle ruimtes, zoals in die tijd gebruikelijk, uitgerust met donkere balken en balustrades en de wanden bestonden uit onbewerkte bakstenen. De gehele villa is daarom ook volledig gestript en aangepast naar de woonwensen van deze tijd.

Lichtarchitecte Hannie Verhoeven heeft geprobeerd om waar mogelijk de bestaande lichtpunten te behouden. Deze bestaande lichtpunten zijn uiteraard voorzien van nieuwe armaturen. Daar waar sommige ruimtes een andere functie kregen, werden de lichtpunten juist bewust verplaatst.  

Door met name in alle verkeersruimtes dezelfde wandlampen en inbouwspots toe te passen werd er een eenheid gevormd

In de functionele ruimtes zoals keuken, eethoek en woonkamer bestaat de basisverlichting uit wandlampen met een hoger vermogen om voldoende basislicht te creëren. Alle lampen, in deze gerenoveerde villa uit de jaren 70, zijn voorzien van een dimmer. 

De landelijke strakke stijl met wit gestucte muren, licht geschuurde balken en hoge glazen deuren met zwarte kozijnen maken de ruimtes volledig eigentijds. De keuze van de armaturen  is daar ook volledig op afgestemd. De combinatie van stoere zwarte inbouwspots met rustige witte up-lighters en geborsteld aluminium wandverlichting.

En in de hal als eye-catcher de fantastisch mooie hanglamp. 

Is jouw project ook een echte OBLY tour en wil je het delen met ons en in de spotlight staan? Leuk! Laat het ons weten en stuur een mail naar info@obly.com. Dan nemen wij contact met je op.

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook