Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Totaal renovatie jaren '70 villa

11 Sep, 2018

Jolanda Knook Interieurontwerpers

Jolanda Knook

Passie voor het puzzelen met ruimtes vormde de basis voor het starten van een eigen onderneming als interieurontwerpster in 2012. Nu meer dan 6 jaar later, staat het bedrijf als een huis en heeft zij vele mooie interieurontwerpen in elkaar mogen 'puzzelen'. Voor een impressie van door haar gerealiseerde projecten, bezoek je hier haar site of hier haar OBLY profielpagina.

Het project

Kort samengevat: een bestaande, donkere en zwaar gedateerde vrijstaande woning van zowel binnen als buiten compleet transformeren naar de huidige tijd. Een aanzienlijke klus met een verbluffend eindresultaat. In werkelijk niets meer lijkt de woning na de renovatie nog op de oude situatie. Zowel het interieur als het exterieur lijken volkomen nieuw.

Samenwerking

Om tot dit eindresultaat te komen hebben voornamelijk 3 partijen veel samengewerkt. Het exterieur is ontworpen door BB-architecten. Op de site van BB-architecten zie je ook een aantal projectfoto’s waarop goed te zien is hoe de situatie was voor de renovatie. De gehele bouw is gerealiseerd door De Goede Bouw. Jolanda heeft het hele interieur voor haar rekening genomen.

De bouw

Om met bouwen te kunnen starten is eerst praktisch de gehele binnen- en buitenzijde van de woning gesloopt. Vervolgens is de woning in fases weer in zijn geheel opgebouwd. Er is heel veel gebouwd, teveel om hier alles te benoemen maar dit zijn de belangrijkste bouwkundige aanpassingen die zijn gedaan:

De woning is voorzien van een nieuw dak waarvan de schuine zijdes zijn bekleed (afgewerkt) met zinken felsbanen. Het zink geeft de woning enerzijds een moderne uitstraling en is anderzijds weer tijdloos. De platte delen van de daken zijn geïsoleerd.

Aan 2 zijdes is een aanbouw gerealiseerd en alle kozijnen zijn vervangen voor nieuwe aluminium kozijnen. Nieuwe geïsoleerde gevels die deels zijn gestuct. Verder zijn zijn alle installaties vervangen door nieuwe. Als laatste zijn de begane grond en de 1e verdieping voorzien van een nieuwe monolitische betonvloer.

Het gehele bouwproces is door De Goede Bouw ter hand genomen.

Quote

''Wie een ruimte inricht, kiest in eerste instantie kleur, meubilair en verlichting. De minder zichtbare kwaliteiten van een interieur, zoals een functionele routing en indeling, de praktische eisen voor gebruik en onderhoud zijn minstens zo belangrijk.''

Bovenstaande quote staat bij dit project op de site van Jolanda en beschrijft heel duidelijk de rol en verantwoordelijkheid van een goede interieurontwerper(architect). In haar rol als ontwerper heeft zij voor dit project verschillende indelingen voor de begane grond gemaakt en de gehele begeleiding in het bouwproces verzorgt voor het interieur. Naast de indelingen heeft zij alle interieur elementen ontworpen zoals de kastenwand, kast en de keuken en in overleg keuzes gemaakt voor gebruikte materialen in het interieur en de haard.

De kastenwand en de kast zijn volledig op maat gemaakt en zijn een bepalend onderdeel voor het interieur. De kastenwand op de onderstaande foto is voorzien een (blinde) deur die toegang biedt tot de slaapkamer en de badkamer. De wand loopt door vanaf de keuken tot aan de voordeur en erin zijn veel verschillende functies verwerkt zoals bijvoorbeeld keukenkasten, opbergkasten een garderobe en de al genoemde deur. 

De stalen balk met het ondersteunende h-profiel is bewust in het zicht gelaten. De ruimte is heel open en samen met het staal en de betonvloer krijg je een 'loft' gevoel. Vanuit elke plek in de ruimte heb je zicht op de haard die ook 360 graden te draaien is.

De fotografie van dit project is verzorgd door Frank Poppelaars fotografie

ENTHOUSIAST GEWORDEN? en zelf ook verbouwplannen

Hierbij nog even alle gegevens van de professionals die hebben deelgenomen aan dit project

Interieur

Jolanda Knook Interieurvormgeving

Architectuur exterieur ontwerp

BB-Architecten

Bouw

De Goede Bouw

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook