Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Van kantoor tot droomhuis

10 Oct, 2018

Van kantoor naar droomhuis

Een van de specialisaties van Kraal architecten is het op stijlvolle wijze uitbreiden van woningen. Van mooie jaren '30 woningen tot grote en luxueuze villa's. Het project waar dit blog over gaat behoort tot de laatste categorie, een prachtige villa uit 1896. Op het OBLY profiel van Kraal architecten vind je een uitgebreid portfolio met gerealiseerde projecten.

De klassieke villa heeft jarenlang een kantoorfunctie gehad en heeft onder leiding van het team van Kraal architecten een volledige metamorfose ondergaan tot een droomhuisKraal architecten heeft het plan gemaakt voor de transformatie van kantoor naar woon(droom)huis. Na een grondige renovatie en uitbreiding is het nu een unieke, ruime en lichte woning.

Modern en klassiek

Modern en klassiek combineren in een statig pand als dit was een gedurfde maar weloverwogen beslissing. Het eindresultaat is in alle opzichten spectaculair te noemen. De moderne uitbreiding waarin veel zink en glas is gebruikt past op een natuurlijke wijze bij de villa en geeft een geheel eigen en uniek karakter aan dit monumentale pand.

De trapleuning in dit pand is uitgevoerd in zwart staal. De rechte, zwarte lijn van de trapleuning sluit hierdoor mooi aan op het kader van de ensuite deuren en op de zinken bekleding van de uitbouw. De trap is hierdoor een mooie verbinding tussen de klassieke stijl van het oudere gedeelte van het pand, zoals de houten spanten die in sommige ruimtes nog zichtbaar zijn, en de moderne strakke stijl van de uitbreiding. 

Optimale indeling

Tijdens de renovatie ontstond ook de kans om de interne indeling van het huis te optimaliseren. De nieuwe indeling voldoet perfect aan de wensen en behoeften van de bewoners. Aan de voorkant van het huis liggen aan weerszijden van de voordeur de woonkamer en de werk-/muziekkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich vier ruime slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. Op de zolder is er een ruime speelruimte. Daar omheen liggen twee werkkamers en een extra badkamer. 

 
 
 
 
 
 

Woonkeuken op maat

De lichte, witte keuken is speciaal voor dit gedateerde pand op maat gemaakt. Daarbij is extra aandacht besteed aan de afwerking. De deur naar de kelder valt niet op omdat deze is weggewerkt in de kastenwand. Het strakke keukeneiland is gemaakt van een glad en vuilafstotend materiaal waardoor het keukeneiland makkelijk schoon te maken is. In het keukeneiland zit ook een downdraft afzuigsysteem verborgen. Hierdoor hoeft er geen afzuigkap geplaatst te worden en blijft de ruime uitstraling van de keuken behouden.

Om de verbinding tussen binnen en buiten extra te versterken, loopt de tegelvoer vrijwel naadloos vanuit de woonkeuken over in het terras buiten waardoor het terras één geheel lijkt met de woonkeuken. Ook de lichtstraat en de ingebouwde spotjes in het plafond in de woonkeuken lopen in een rechte lijn door tot in het plafond van de veranda.

 
 

Zicht op de tuin

Achter de villa is een diepe tuin gelegen. Om zoveel mogelijk zicht op de tuin te krijgen, is aan de achterkant van de villa een moderne uitbouw gerealiseerd. De uitbouw strekt zich uit over de volle breedte van de villa, en nog een flink stuk daarbuiten. De woonkeuken en eetkamer sluiten volledig aan op de tuin. De uitbouw bestaat voor het grootste deel uit glas en zink en heeft een extra hoge pui en een hoog plafond. Hierdoor kan je vanuit de woonkeuken en eetkamer volop genieten van een panoramisch uitzicht over de gehele tuin.

Benieuwd geworden naar meer projecten van Kraal Architecten of zelf ook plannen voor een verbouwing? bekijk hier hun OBLY pagina voor meer projecten of hun contactgegevens. 

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook