Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

11 x wooninspiratie brick walls

19 Nov, 2017 - Door Bram Vogelpoel

In dit blog laten we je 11 voorbeelden van brick walls zien. Aan de hand van mooie foto's van gerealiseerde projecten door OBLY professionals kan je je een goed beeld vormen van wat er allemaal mogelijk is. In deze projecten zie je brick walls in keukens, badkamers en in een trappenhuis.

Even een stapje terug, wat is nou precies een brick wall? Een brick wall is eigenlijk niets meer of minder dan een 'opengewerkte' bakstenen (=brick) muur. Lange tijd hebben we bakstenen zo goed mogelijk weggewerkt achter een laag stucwerk of behang (wat wij overigens ook heel mooi vinden). De laatste tijd zie je echter steeds meer een terugkeer richting het industriële, waar de stalen deuren en puien een goed voorbeeld van zijn. De combinaties van verschillende materialen zoals staal, hout en beton gecombineerd met een brick wall geeft toch een bijzondere sfeer in je huis wat je doet terugdenken aan mooie pakhuizen omgetoverd tot lofts.

Brick-wall project 1

Voor dit project hebben Maaike van Diemen interieurontwerp en Louwerse de Jong de handen ineen geslagen bij het ontwerp en de realisatie van deze stoere keuken.

De echte eye-catcher van deze keuken is natuurlijk de brick wall waar dit blog ook over gaat. Deze nieuwe brick wall is tijdens de verbouwing aangebracht. Hierbij is gebruik gemaakt van de stenen die uit het huis zelf waren gesloopt toen de oude muren werden opengebroken. Een mooie manier van materialen hergebruiken, bovendien past deze brick wall perfect bij de sfeer van deze keuken.

De fotografie van dit project is gedaan door Denise Keus fotografie.

Brick-wall project 2

Onderstaande keuken ontworpen door Designed-By-David, heeft een eigen hedendaagse uitstraling die doet denken aan een New York Loft. De unieke keuken heeft de uitstraling voornamelijk door de combinaties van gebruikte materialen, waaronder de mooie bakstenen in de brick wall, die samen met de witte hangkast de eye-catchers zijn.

Brick-wall project 3 

Deze geweldige industriële keuken is ontworpen en gerealiseerd door ReStyleXL. De keuken is geplaatst op de Keizersgracht in Amsterdam. Er is gekozen voor een barnwood keuken met rvs stang grepen. 

Ook dit huis heeft een industriële uitstraling. Dit zie je terug in de stalen binten en boven de keuken loopt een loopbrug van eikenhout. Alle gebruikte materialen matchen perfect met de brick wall.

Brick-wall project 4

Ook het project op de onderstaande foto is een project van ReStyleXL. Dit project heeft een fornuis van Steel Cucine. Steel Cucine ontwerpt fornuizen die staan voor passie, schoonheid en functionaliteit. Fornuizen zijn gemaakt van zuiver roestvrij staal wat perfect past bij een brick wall en een industriële inrichting. 

Brick-wall project 5

Drijvers Oisterwijk is wat ons betreft één van de specialisten op het gebied van de mooiste boerderij ontwerpen en restauraties. Zij ontwerpen maar restaureren ook boerderijen volledig terug in de oude glorie. De restauratie van deze rijksmonumentale boerderij is een mooi voorbeeld van hun kunnen. Alle mooie authentieke details zijn met veel respect behandeld. Het intact laten van de brick walls laat goed zien hoe Drijvers naar interieurs kijkt. Ook in deze boerderij is de brick-wall de eye-catcher.

Brick-wall project 6

Cris van Amsterdam is een interieurontwerper van het hoogste niveau. Hij ontwerpt interieurs voor onder andere kantoren, woonhuizen, restaurants, winkels en hotels. Of het nou een huis, kantoor, een heel pand of een loft is, Cris is een expert in zijn vakgebied. Cris heeft veel projecten gedaan die zich kenmerken door de New York loft style wat je ook goed terugziet in dit project. De brick wall is een typisch kenmerk voor een loft. Ook in dit project is de brick wall een van de absolute sfeermakers.

Brick-wall project 7

Ook in deze boerderij zijn het de brick walls die gelijk opvallen. Deze landgoedboerderij is geheel gerenoveerd door schipperdouwes architectuur. Fantastische renovatie waarbij de bestaande structuren behouden zijn gebleven. De oorspronkelijke verdeling van voorhuis, achterhuis en hildes zijn nog duidelijk afleesbaar aan de indeling en materialisering zoals de brick walls

Voorhuis en deel zijn samengevoegd tot één grote open leefruimte, waarbij de oorspronkelijke gebinten zijn behouden en zichtbaar gemaakt.

Brick-wall project 8

Dat een brick wall ook in modernere aanbouw niet misstaat laat B-too hier zien in deze renovatie van een jaren-20 woning.

Brick-wall project 9

Dat een brick wall niet alleen bijzonder mooi is in een woonkamer of keuken laat het Badhuys hier goed zien door een brick wall centraal te stellen in een badkamer ontwerp. Unieke combinatie van mooie natuurlijke materialen met moderne producten.

Brick-wall project 10

Nog een heel mooi voorbeeld van een brick wall in een badkamer van een oude boerderij. In deze badkamer is het bad op een stijlvolle manier tegen de brick-wall geplaatst. Doret Schulkes heeft het ontwerp van deze boerderij mogen doen. Het project is uit 2008! Dus inmiddels bijna 10 jaar oud. Zo zie je maar dat goede keuzes niet uit de mode gaan!

Brick-wall project 11

Als laatste project laten we je graag zien hoe mooi een brick wall is in een trappenhuis. In dit trappenhuis van een volledig gerenoveerde schuur plaatste EE Stairs deze zwevende houten steektrap. Ook in dit project weer een unieke combinatie tussen oud en nieuw en mooie materialen.

Conclusie is dat een brick wall een fantastisch mooi element in je huis is. In de bovenstaande voorbeelden zie je dat het niet uitmaakt of het een keuken, woonkamer, badkamer of zelfs een trappenhuis betreft. 

Alle professionals uit dit blog zijn zeer ervaren en kunnen al je vragen beantwoorden op het gebied van brick walls.

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook