10 X stalen trappen

10 X stalen trappen


Stalen Trappen 

 

Het toepassen van staal in interieurs, is bezig aan een ongekende opmars. We kennen allemaal de mooie en sierlijke stalen deuren en puien, die terug doen denken aan lang vervlogen tijden. In het begin van de vorige eeuw vonden deze puien hun oorsprong in oude industriële fabriekshallen waarin de puien groots als scheidingswanden werden toegepast. Heden ten dage zie je dat stalen deuren in de vorm van taatsdeuren, scharnierende deuren, ensuitedeuren enz. worden geplaatst in alle soorten woningen. Ook de stalen puien zie je terug in allerlei soorten en maten.

 

Naast de bekende deuren en puien zien we ook dat staal veel wordt toepast in tafels(onderstellen) en trappen. In deze post laten we je aan de hand van 10 mooie projecten zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van stalen trappenAlle projecten uit deze post zijn gerealiseerd door een familiebedrijf met een lange geschiedenis op het van trappen: 

 

Familiebedrijf Van Bruchem is sinds 1888 gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van bijzondere trappen. 

 

Djurre van Bruchem (4de generatie) heeft samen met zijn zakenpartner Harm Heurkens in 2013 het stokje overgenomen. Zij hebben de kunst van het trappen maken gemoderniseerd, zonder de authenticiteit van het ambacht en het familiebedrijf uit het oog te verliezen.

 

Met de nieuwste technieken, zeer uitgebreide vakkennis en 128 jaar ervaring zorgen onze ontwerpers, ambachtslieden en monteurs ervoor dat uw trap of interieurproject tot leven komt.

 

STALEN TRAP

ZWEVENDE TRAP MET GLAS

 

Dit stalen trap project is wat ons betreft ook gelijk een van de mooiste. Deze zwevende stalen trap met glas is bewust als een eye-catcher in het midden van de woonkamer geplaatst. Bijzonder stijlvol gecombineerd met de houten vloer en de witte wanden. 

 

De stalentrap lijkt te zweven aangezien de buitenboom in de muur is weggewerkt. Er zit maar een klein raakpunt aan de binnenboom die wegvalt achter het glasprofiel zodat je tegen de kopse kant van de stalen treden aankijkt. De treden zijn slank uitgevoerd om het zwevende gevoel nog meer te accentueren.


STALEN TRAP

MUIZENTRAP

 

Deze stalen trap heeft weer een totaal andere uitstraling dan de vorige trap. Deze stoere industriële trap van onbehandeld staal met robuuste houten treden is een zogenaamde muizentrap. Het stalen 'mondriaan' hekwerk loopt in het geheel langs de trap en komt weer terug in de balustrade op de bovenste verdieping. 

 

Deze stalen trap of muizentrap verbindt de bovenste 2 verdiepingen van een zeer fraai Amsterdams grachtenpand.  STALEN TRAP

DESIGN TRAP

 

Deze stalen trap is geplaatst op de de 17e verdieping van een woontoren op de zuidas in Amsterdam. De bewoners hebben het appartement erboven erbij kunnen kopen waardoor deze 2 appartementen op een goede manier verbonden moesten worden. Alle boutverbindingen zijn aan elkaar verbonden wat een mooie, ruige uitstraling geeft. De buitenboom loopt voor een raam langs en is laag gehouden, de binnenboom is hoog voor de veiligheid en zo komen de lijnen van de trap mooi uit.


STALEN TRAP

WENTELTRAP

 

De trapbomen van deze stalen wenteltrap en de balustrade bestaan uit rond gewalste, blauwstalen platen van 8mm. De lijn van deze design trap komt op deze manier prachtig uit. De treden zijn van plataan hout en zonder zichtbare verbindingen tussen de stalen bomen in gemonteerd. Voor de traptreden is gekozen voor bijzondere plataan hout vanwege de fijne nerf en dichte structuur.STALEN TRAP

STALEN MIDDENBOOM

 

In totaal zijn in dit project zijn 4 (stalen) trappen -1 keldertrap en 3 grote trappen met tussenbordessen- ontworpen en opgeleverd. De houten treden vallen met een infrezing over de stalen platen die op de middenboom zijn bevestigd. De trappen staan los van de muren wat zorgt voor een moderne en ruimtelijke sfeer.
STALEN TRAP

WENTELTRAP

 

In dit project zijn 2 stalen wenteltrappen geplaatst met houten dektreden. De stalen trappen zijn zo open mogelijk gehouden voor voldoende lichtinval.
STALEN TRAP

WENTELTRAP

 

Door dit stalen trap project zie je dat de mogelijkheden qua trappen bijna oneindig zijn. Ook deze stalen wenteltrap met uitsneden in het staal is weer een waar kunstwerk. 

 

Om licht en ruimtelijkheid te creëren zijn er decoratieve openingen gemaakt in de stalen balustrade. Ook in dit project zijn de traptreden gelijktijdig met de vloer gerookt en geolied.

STALEN TRAP

MODERNE TRAP

 

Ook deze stalen trap is geplaatst in een loft appartement in Amsterdam. De combinatie van het staal, hout en de vide geven het appartement het ultieme loft gevoel. Deze trap lijkt op de 'muizentrap' uit project 2. Ook hier is hekwerk uitgevoerd in een Mondriaan motief. Het staal is in zwart antraciet gespoten. Het eikenhout van de treden is verouderd en zonder zichtbare verbindingen tussen het staal gemonteerd.
STALEN TRAP

SPILTRAP

 

Deze trap is een stalen spiltrap. Een zeer stijlvolle trap geplaatst in een stijlvol appartement in Amsterdam. Deze stalen spiltrap heeft als spil een opengesneden buis. Aan deze stalen buis zijn de stalen treden gelast en daarop zijn de eiken treden geplaatst. De eiken trap treden zijn  hetzelfde gemaakt als de bestaande vloer om een mooi geheel te creëren.STALEN TRAP

LOUBOUTIN TRAP

 

Dit is de laatste stalen trap uit de serie van stalen trappen. De houten treden zijn aan de onderkant rood gelakt. Een bijzondere trap met een knipoog naar de bekende pumps van Louboutin.

 

Alle verdiepingen in dit pand zijn door het trappenhuis met elkaar verbonden. De vraag van de klant was het creëren van een kunstwerk in de woonkamer die tegelijk de bovenverdieping betrekt bij de woonkamer. De treden van de trap zijn bevestigd op stalen lippen en zwart gebeitst deel aan de bovenkant en een fel rood deel aan de onderkant, zodat de lippen niet meer zichtbaar zijn.
Klik hier voor meer info over alle bijzondere trapprojecten die van Bruchem Staircases heeft gerealiseerd.