b33a9c4db1cb2e6f08afd46da46109d8_phpWTZS31.jpeg

13x haard als roomdivider

13 X HAARD ALS ROOMDIVIDER

 

De ideale ruimteverdeler? Dat is een op maat gemaakte roomdivider met ingebouwde haard als je het aan ons vraagt. Je creëert een unieke afscherming van de afzonderlijke ruimtes en je krijgt er een stukje privacy, warmte en geborgenheid bij. We laten je hieronder 13 OBLY projecten zien waarin de mooiste roomdividers met ingebouwde haard zijn toegepast.

 

Culimaat 
Keukenvormgevers

 

Culimaat ontwerpt en produceert hoogwaardige keukens en interieurs. Uitgangspunten zijn het karakter van het huis, de beschikbare ruimte en het gebruikspatroon.

 

Dit concept is gerealiseerd in samenwerking met Architectenbureau WillemsenU. Deze stijlvolle keuken kenmerkt zich door een robuust eiland met geïntegreerde tafel en een achterwandkastensysteem met open haard waar een uitgekiend metalen draagconstructie in is verwerkt. Hierdoor is het mogelijk de open haard zwevend te maken. Tevens functioneert deze haard als roomdivider tussen keuken en woonkamer. 

Culimaat onderscheidt zich door de fijne details die ook in dit keukenconcept zijn toegepast. Tussen de keuken en de woonkamer is een smalle scheidingswand geplaatst met ingebouwde haard en tv. Dit scheidt de bijzondere keuken af en zorgt voor warmte in het interieur.


13x haard als roomdivider

Ecker Interieur
Interieurbouwers

 

Ecker interieur is al ruim 80 jaar met veel passie  in beweging. Exclusieve interieurs en maatwerk keukens zijn de specialiteiten. Met puur vakmanschap in combinatie met liefde en toewijding voor het vak is Ecker interieur al ruim 3 generaties lang een bedrijf in beweging. 

 

Dit TV meubel met ingebouwde haard is voorzien van gelijkliggende schuifdeuren. Het Wenge-hout heeft een moderne maar toch warme uitstraling. De TV is op deze manier subtiel weggewerkt achter de deuren. Dit vrijstaande meubel met sfeervolle haard verdeelt twee verschillende ruimtes in het huis. Door de woonkamer af te schermen met deze room divider is er extra privacy en warmte gerealiseerd.


13x haard als roomdivider

Match vuur & Interieur
Haard- en kachel specialisten

 

Om een goed ontwerp te realiseren en te creëeren is betrokkenheid en inlevingsvermogen erg belangrijk. De wensen van de klant worden optimaal doorgevoerd waarbij wij een adviserende rol spelen en ervoor zal zorgen dat de projecten tot in de nauwkeurigheid worden uitgevoerd. Ook nadat wij de interieurhaarden hebben geleverd zijn wij goed bereikbaar voor vragen, problemen en advies.

 

Hieronder zie je een aantal roomdivider projecten:


13x haard als roomdivider
13x haard als roomdivider

Fototypo | Huub Smits
Interieurfotograaf

 

Huub Smits is een zelfstandig professional, gespecialiseerd in interieurfotografie en architectuurfotografie. 

 

Deze villa aan de Reeuwijkse Plassen is al erg bijzonder. Om extra warmte te creëren is er een meubel als roomdivider met haard geplaatst. Wat erg bijzonder is aan dit meubel is dat het niet de volledige hoogte van de woning bedraagt. Hierdoor is er een afscheiding van ruimtes gemaakt maar is er ook een open verbinding wat zorgt voor veel licht en openheid. De mooie haard zorgt voor voldoende warmte voor de bewoners van deze villa aan het water. 
Martens en dochters 
Interieurontwerpers

Een klein ambachtelijk bedrijf dat originele keukens en badkamers maakt. Hierbij maken ze veel gebruik van oude bouwmaterialen. Ze bedenken eigenzinnige inrichtingen met alle wensen van de klant daarin verwerkt.

Het woongedeelte is in 2 delen gesplitst door een bijzondere roomdivider. In de roomdivider is een gashaard geplaatst die een doorkijk geeft tussen de 2 ruimtes. De man des huizes is een groot liefhebber van muziek, de installatie is geheel verwerkt en te bedienen via het eikenhouten deurtje aan de linkerzijde. Aan de andere zijde is ook weer met oud hout een fraaie boekenkast gerealiseerd.  

 
Van der Pluijm Haard & Schouw

 

In 2000 is Huub van der Pluijm begonnen met het concept Haard en Schouw waarmee de verkoop van haarden werd gestart. In de jaren daarna is Van der Pluijm uitgegroeid tot een volledige warmtewinkel waar men alles op het gebied van warmte kan zien en ervaren in de showroom, van designradiator tot volledige Roomdividers met haard.

 

Hier zijn in de TV hoek en tussen het zitgedeelte en de keuken twee haarden geplaatst. In de zithoek is een Corner Bell van Bellfires geplaatst met hieronder een hardstenen plateau grijs geschuurd en kast voorzien van lade en audioklep. Tussen de keuken en nieuwe serre is een Dru Metro 100XT/3 gashaard geplaatst als roomdivider, zodat men een optimaal vuurspel heeft van meerdere zijden.


13x haard als roomdivider
13x haard als roomdivider


Ook een bijzondere room divider is de roomdivider die hieronder te zien is. Er is een Dru Metro XTU gerealiseerd tussen de woonkeuken en zitkamer. Een grote witte met donkere eikenuitstraling meubel met haard die aan beiden zijden te zien is, verdeelt de woonkamer en eetgedeelte. Door het 3 zijdige vlambeeld heeft men een optimale vlam beleving vanuit alle hoeken van de kamer. Het meubel is gemaakt van HPL met donker eiken uitstraling. Dit meubel loopt volledig door onder de TV waar nog een klep is geintegreerd. Aan de keuken zijde zijn nog nissen gemaakt. Dit meubel is gemaakt door Edwin Koreman Timmerwerken.
 

In deze nieuwbouw woning is een Faber Aspect Premium RD XL gashaard geplaatst door van der Pluijm tussen het woon en eetkamer gedeelte. Door deze manier van plaatsen heeft men van meerdere zijde een optimaal vlambeeld qua beleving. De haard is ingebouwd en afgewerkt met grijze natuurstenen strips. Tevens is er een nis voor de TV gecreëerd met daaronder een klep voor de apparatuur. De natuurstenen wand loopt door naar buiten waar de buitenhaard is geïntegreerd. Deze haard is voorzien van een Stepburner brander techniek waardoor je branders aan en uit kunt zetten en de haard heel de avond aan kan zonder dat het te warm wordt.


13x haard als roomdivider
13x haard als roomdivider

Boley
Architecten - haard en kachelspecialisten 

 

Een meubel in een woonkamer waar een openhaard en tv in verwerkt zit, is een ultieme roomdivider. Deze openhaard is volledig vervaardigd uit blauwstaal en wordt gecombineerd met een gelijkwaardige achterwand waar de tv in verwerkt is. Deze openhaard is gasgestookt en op maat gemaakt voor deze woonkamer.


13x haard als roomdivider
13x haard als roomdivider

 

Deze op maat gemaakte openhaard is volledig vervaardigd uit metaal in ons eigen metaalatelier. Het geroeste Cortenstaal geeft deze haard een extra robuuste en originele uitstraling. De combinatie haard, tv en audiokast maakt dit vuurmeubel compleet. Deze openhaard is hout gestookt.


13x haard als roomdivider
13x haard als roomdivider

Paul Theuws Interieur

Gespecialiseerd in het op maat maken van diverse interieurs zoals keukens, badkamers en kastenwanden.

 

De monumentale open haard zorgt niet alleen voor beleving en sfeer in de woning, maar dient tevens als roomdivider tussen de verschillende ruimtes. Deze roomdivider is opgebouwd uit hoogwaardig eikendik fineer en een natuurstenen plaat. Hierbij is rekening gehouden met een kast oplossing voor de audio. Ook heeft de ontwerper gekozen voor een zelfde kleur als de keuken, om het tot een geheel te maken. Deze heerlijke 'open' ruimte biedt rust en gezelligheid.

 

13x haard als roomdivider
13x haard als roomdivider

 

Benieuwd geworden naar andere projecten van deze OBLY professionals?
Klik op de professional en laat je inspireren!