321f57629728fa491fdde786816bf6a1_f326.jpg

15x de lelijkste huizen van België

België staat niet perse bekend om zijn schoonheid, althans buiten de steden. En dat heeft een reden. Want als je door de straten van het Belgische platteland rijdt zal je al snel opmerken dat er weinig samenhang is in de Architectuur. Je komt de gekste huizen tegen. 'Rijtjes' huizen die zonder enige buren eenzaam op een perceel van een hectare staan, met de zijkanten niet afgewerkt, hopend dat er ooit nog eens een huis tegenaan geplakt gaat worden. Geen mega woonwijken met huizen gebouwd in dezelfde stijl, met de zelfde kleur stenen of op zijn minst de zelfde stijl elementen. In België lijken er nauwelijks esthetische voorschriften te zijn als het aankomt op bouwvoorschriften. Wil jij een piramide als huis? Ga je gang. Liever een kasteel van het formaat 'twee-onder-eenkap'? Geen probleem.  

 

Je bent er inmiddels vast al wel eens voorbij zien komen, de 'Ugly Belgian Houses' tumblr. Een ware schat aan de aller lelijkste huizen van België.  De Vlaamse initiatiefnemer liep al jaren met de idee om de pareltjes van de wansmaak op een of andere manier te gaan delen. 'Al was het maar om ervoor te zorgen dat mensen gaan inzien dat het soms alle verbeelding tart.’

 

Wij kozen 15 favorieten uit om met jullie te delen. Kan je er niet genoeg van krijgen, scroll dan eens door de tumbrl van 'Ugly Belgian Houses' of volg op instagram of facebook. 

Wie wil er nou niet in een spacesimulator of een verkeerspion wonen?

Een paard op je gevel, waarom ook niet!

Een half huis kan blijkbaar ook.

Voor en Na.. Ja Na! Want je moet wel kunnen zien dat het twee huizen zijn.

Je hoeft geen stijl te kiezen. Gebruik ze gewoon allemaal tegelijk in een huis. 

"I guess they bought the house at IKEA and lost the manual for putting it together"

Je hoeft blijkbaar helemaal niet helemaal naar Egypte om piramides te zien, en in België kan je er zelfs in wonen!