BBQ Experience Center.jpeg

Buitenkoken met BBQ Experience Center

Buitenkoken - Een wereld die ongekend populair is en nog steeds hard door groeit. Meer en meer mensen ervaren het plezier van buiten zijn en met een gezelschap in de openlucht koken - buitenkoken.

 

Wat maakt buitenkoken nou zo bijzonder en wat komt er allemaal bij kijken? Samen met Joey Buys van het BBQ Experience Center beantwoorden we al je vragen en word jij hopelijk ook net zo’n liefhebber van buitenkoken als Joey en zijn team.


Deelnemers op OBLY.com zijn vaak gepassioneerde mensen die een grote liefde hebben voor interieurs, architectuur en mooie dingen. Bij Joey Buys en zijn compagnon Boy Tak is dit niet anders. Hun passie is mensen kennis te laten maken met buitenkoken, ze helpen aan de juiste benodigdheden hiervoor en ze steeds beter maken in het bereiden van verschillende soorten gerechten. Deze passie van de 2 heren is uiteindelijk behoorlijk uit de hand gelopen. In korte tijd staat er nu de grootste specialist van Nederland op het gebied van BBQ’s en buitenkoken waar dagelijks een team van 12 mensen van s’ochtends vroeg tot s’ avonds laat bezig is met alles wat je maar kan bedenken op het gebied van buitenkoken.Het roer om

Wij houden van mensen die het roer durven om te gooien en iets totaal anders gaan doen in hun leven zoals de 2 oprichters van het BBQ Experience Center hebben gedaan. Joey heeft 12 jaar gewerkt als business manager / consultant bij een groot internetbedrijf waar hij bedrijven adviseerde op het snijpunt van business en digitaal. Kennis die je nu terugziet in de mooie site en de online beleving. Iets totaal anders dan dat hij nu doet. Zijn compagnon Boy Tak is jarenlang chef kok geweest en wilde eigenlijk uit de horeca. Het leukste wat Boy kon bedenken was zijn uitgebreide kennis over koken verder brengen dan hemzelf. Na het koken heeft hij Fun Cooking Outlet opgericht in Roosendaal wat enige raakvlakken had met hetgeen hij nu doet. De 2 waren al lang vrienden en hebben uiteindelijk in 2014 besloten hun krachten te bundelen. Wat begon als ambassadeur voor verschillende merken en een kookwinkel voor zowel binnen als buiten koken heeft geresulteerd in het openen van een geheel nieuw BBQ Experience Center begin 2018.

 


Enorm breed assortiment

Het BBQ Experience Center is gespecialiseerd in alles op het gebied van buitenkoken en BBQ. Zij koken al ruim 10 jaar met kamado’s en gezien de populariteit van dit product hebben zij hier ook het ruimste assortiment in. Een kamado is een keramisch buitenkook toestel waarmee je alles kunt maken wat in de binnen keuken in de oven schuift of op het fornuis maakt, alleen dan lekkerder door de houtgerookte smaak. Kamado’s in alle denkbare soorten, maten en van verschillende merken zoals de Big Green Egg, Bastard en Kamado Joe.

Wij wisten in ieder geval niet dat er zoveel keuzes bestaan op het gebied van Big Green Eggs, Bastards, Kamado Joe’s en toebehoren. Keuzes zijn er, van de kleine varianten die je op een tafel kan plaatsen, tot complete op maat gemaakte houten buitenkeukens met een kamado erin toegepast, die buitenkoken tot een echte beleving maken. Naast de bekende kamado’s mogen de andere merken en toepassingen eigenlijk geen kleinere naam hebben. Ook hierin hebben ze groots uitgepakt en hebben ze een enorm assortiment in open vuur met merken zoals OFYR, Arteflame en Bonfeu, Traeger, Green Mountain Grills, Grill Guru als Pellet grills en Napoleon als Houtskool, Elektische en Gas Grills. Tel daarbij alle accessoires, smaakmakers en ingrediënten zoals vlees bij op en je hebt het echt over een compleet assortiment.


Beleving

Het bieden van een beleving is heden ten dage belangrijker dan ooit. Potentiële kopers willen een ervaring, proeven, ruiken en de werking van een BBQ zelf leren kennen. Dit stuk, het bieden van een beleving, hebben de 2 ondernemers heel goed begrepen, het komt zelfs in de bedrijfsnaam terug: BBQ Experience Center. Het Experience Center is gevestigd in een oude distilleerderij in Roosendaal. Een unieke plek die de sfeer ademt van vervlogen tijden. In het Experience Center kan je alle soorten barbecues en alle denkbare accessoires uitproberen en aanschaffen met een deskundig advies.

 

Het verschil met andere zaken is dat zij echt verstand hebben van koken. Er wordt geen brochure voorgelezen maar echt uit praktijkervaring geadviseerd over de keuze voor welke BBQ bij je past maar zeker ook over recepten, gerechten. Het gaat uiteindelijk om een smaakvol gerecht. Zij hebben alles je hiermee te helpen: de juiste BBQ en accessoires, de juiste kennis over bereidingstechnieken en zelfs de juiste ingrediënten zoals vlees.

Workshops

Naast een deskundig advies bieden zij nog veel meer. Je kan denken aan workshops die je kan doen met vrienden of in een groep op basis van inschrijving. In deze workshops leer je alles wat je moet weten om zelf te gaan buitenkoken. Zij brengen alle kennis die ze hebben opgedaan in de afgelopen jaren aan je over, zodat je precies in de praktijk kunt brengen wat je voor ogen hebt met je BBQ. De kennis overdragen is wat ze het liefste doen. Er zijn workshops op verschillende niveaus, onderwerpen en met verschillende BBQ’s. Voor ieder wat wils. Begin je net met buitenkoken is er een beginners workshops, ben je al even bezig en wil je je grenzen verleggen worden er masterclasses gegeven. Bij veel BBQ’s krijg je bovendien een workshop cadeau.

Buitenkoken

Waarom is buitenkoken nu zo populair vroegen we aan Joey. Het barbecueën zoals wij Nederlanders het altijd hebben gedaan is super leuk maar vaak meer een moment wanneer het lekker weer is of er bezoek komt. Barbecueën bestaat dan vaak uit een aantal soorten vlees, een salade en een verzameling sauzen en de man des huizes die de barbecue ontsteekt.

Buitenkoken anno 2019 is van een totaal andere orde. Uiteraard kan het zoals we hierboven hebben beschreven, gezellig met vrienden maar liefhebbers koken buiten wanneer zij zin hebben. Dit is ook het mooie van een juiste BBQ / Kamado, het kost relatief weinig moeite om te starten en je kan er ook bijvoorbeeld lekker voor 2 personen op koken. Koken met aan de ene kant de gebakken groenten en andere kant een stukje vlees of vis. Je kan zelfs een accessoire kopen waarmee je zelf pizza’s kunt maken op een plaat, mogelijkheden zijn eindeloos. Lekker de rust ervaren die je krijgt van het koken, samen buiten bezig zijn, dat is waar buitenkoken voor staat. Het gaat om de culinaire invulling, gangen kunnen koken in plaats van enkel vlees of vis op de grill.

Het is niet voor niets dat topchefs BBQ gebruiken voor een ultieme smaakbeleving. Dit is wat Joey betreft het grote verschil tussen barbecuen en buitenkoken.

 

Ben je na het lezen van dit blog ook enthousiast geworden over buitenkoken en wil je een keer vrijblijvend kennis maken met dé specialisten op dit gebied? Op de site van het BBQ Experience Center kan je alles terugvinden over barbecues, toebehoren, workshops en alles wat er nog meer te vertellen is over dit mooie bedrijf.

 

Bekijk hier het OBLY profiel van BBQ Experience Center 

www.bbqexperiencecenter.nl