Droom uitbreiding

Droom uitbreiding

Grassodenridder architecten

Architecten

 

Is dit de ultieme combinatie tussen oud en nieuw? Wat ons betreft is dit toch wel een van de mooiste manieren wanneer je wilt uitbreiden. 

 

De bestaande woning bood de bewoners te weinig ruimte, er was een wens de woning op een originele en eigentijdse manier uit te breiden door middel van een aanbouw. De architecten van Grassodenridder architecten hebben deze wens vertaald in dit unieke ontwerp, wat ondanks het contrast wonderbaarlijk goed past bij het huis.

 

We spraken met Stefan Grasso over dit fraaie project van hun hand. Bij aankoop voldeed de woning niet meer qua ruimte voor de huidige bewoners. Uiteindelijk is er in samenspraak met de bewoners gekozen om de woning uit te breiden en tegelijkertijd de hele begane grond aan te pakken. Door de aanbouw is er een grote extra ruimte gecreëerd als onderdeel van de binnen plattegrond die nu bestaat uit een grote ruimte, waarbij de keuken als centraal middelpunt is gesitueerd.  

 

De aanbouw is de absolute eyecatcher van het huis en is opgetrokken uit mooie zwarte ranke aluminium profielen Steel Design®van TUDOR met 2 koppels openslaande deuren en een overstek van houten latten. Het hout zal naarmate de tijd vordert steeds meer vergrijzen wat weer een mooi effect geeft met het riet van het dak wat ook eenzelfde kleur krijgt. 

 

De vormen van de aanbouw en de woning lijken in elkaar te grijpen als in een evenwichtig spiegelbeeld. De vormentaal tussen de aanbouw en de woning is enerzijds contrasterend maar wanneer je goed kijkt ook een perfect aansluitend geheel.  

 

In de woning, op de gehele benedenverdieping, is een vloer aangebracht die als gegoten past bij het huis, met andere woorden een gietvloer dus. CREATIVE FLOORS een van de nieuwste OBLY professionals heeft de vloer aangebracht. 

 

Oppervlakte project: 200 m2 bvo
Ontwerp: 2014
Realisatie: 2015Grassodenridder architecten is een bureau voor opdrachtgevers met ambitie. Om samen met de klant ambities waar te maken, is het bureau het liefst vanaf de initiatieffase tot en met de bouwbegeleiding betrokken bij het proces.

 

TUDOR kozijnen & deuren is een toonaangevend familiebedrijf gespecialiseerd in transparante ramen en gevels. Ze ontwerpen en installeren unieke gevelconstructies van topkwaliteit. Hun hoogste doel is woningen beter, mooier en comfortabeler te maken met kwalitatieve kozijnen.

 

CREATIVE FLOORS gietvloeren levert, legt en onderhoudt gietvloeren. Ze leveren hoogwaardige kwaliteit gietvloeren aan particulieren, bedrijven en instellingen in Nederland en België.

 

Bouw Totaal, Halsteren  was verantwoordelijk voor de realisatie van deze droomuitbreiding.

 

Stijnstijl fotografie © Fotografie