Droomkeuken in hartje Amsterdam

Droomkeuken in hartje Amsterdam

"you can't wait for a perfect creation, you have to go after it."

 

Culimaat bouwt geen keukens maar creëert keukenconcepten. Klanten vertellen over Culimaat dat zij een nieuwe "keukenwereld" voor hen hebben geopend. Culimaat experimenteert met hout, staal, titanium, koper, marmer, leer, carbon, glas, Solid Surface en gaat graag op zoek naar de (on) mogelijkheden van deze materialen. High-end keukens ontworpen met passie en in samenwerking met de klant.

 

Alles kan, mits het technisch verantwoord is, een basisregel waar Culimaat voor staat. Zij zoeken naar wegen, desnoods omwegen, die de tekortkoming van het materiaal kunnen ondervangen, waardoor het idee alsnog uitvoerbaar is. Beperkingen van het materiaal laat ze niet uit het veld slaan en gaand e uitdaging met het materiaal aan. Een van de laatst gerealiseerde projecten is dit droomproject in Amsterdam. Een wisselwerking tussen Culimaat, Dieter van der Velpen en de klant.In hartje Amsterdam worden de gelukkige bewoners van dit penthouse elke ochtend wakker met vanuit hun slaapkamer een prachtig uitzicht over de Amsterdamse grachten. De Culimaat keuken is gesitueerd aan de achterzijde van de woning met een fraai uitzicht op het Rijksmuseum.

 

Dit droomhuis bestaande uit twee samengevoegde, reeds bestaande appartementen, is ingericht en vormgegeven door de Belgische architect Dieter van der Velpen. Dieter behoort tot de gevestigde orde binnen de High End woonwereld en begeleidt projecten over de hele wereld van New York tot Tel Aviv.

De keuken van Culimaat is het middelpunt in het luxe, warme en tijdloze interieur dat Dieter ontwierp. De eikenhouten vloer, gelegd in een Hongaarse punt, vormt een stijlvol contrast met het rijke marmer van het kookeiland. Strakke lijnen in combinatie met natuurlijke materialen als natuursteen en hout vormen samen een warm, tijdloos en luxueus interieur.  Het kookeiland is uitgevoerd in de marmersoort Armani Brown, wat het project een exclusieve en luxueuze uitstraling geeft.


De achterwand van deze warme, exclusieve keuken is werkelijk een lust voor het oog. Culimaat heeft de apparatuur onopvallend weggewerkt met oog voor detail. Met strakke lijnen vallen de greeploze keukendeuren op zijn plaats en de kraan lijkt te zweven op het marmeren keukenblad.Zelf ook opzoek naar jouw droomkeuken? Laat je hier inspireren op de OBLY profielpagina van Culimaat voor ideeën en hun contactgegevens.