Ensuite jaren ’30

Ensuite jaren '30

MooieEnSuite.nl

Interieurbouwers
 

Jaren 30 woningen blijven onverminderd populair. Bewoners waarderen de solide bouwstijl en de karakteristieke elementen van deze woningen. Karakteristieke onderdelen zoals de terrazzo vloeren, wandtegels in de gang, bakelieten deurklinken en uiteraard de mooie ensuite deuren zijn en blijven de elementen waar bewoners voor vallen. Helaas heerste in de jaren-70 van de vorige eeuw een ander schoonheidsideaal en zijn veel van deze elementen verwijderd.

 

Gelukkig hebben we een nieuwe deelnemer aan ons platform die ensuite deuren als specialisme heeft en dé vakman in Nederland is op dit gebied, namelijk Ger Antonis van MooieEnSuite

 

In een eerdere post zijn we nader ingegaan op de alle mooie elementen die een jaren30 woning zo bijzonder maakt:

 

https://www.obly.com/blog/laat-je-inspireren-door-de-pracht-van-de-jaren-30-stijl

We leggen je in delen alles uit over ensuite deuren.

Ger Antonis is zoals gezegd dé expert op het gebied van en-suite deuren en heeft in zijn loopbaan al vele projecten gedaan. Een project kan inhouden het renoveren of zelfs restaureren van een bestaande en-suite kamer, het reproduceren van een bestaande of het volledig nieuw ontwerpen en realiseren. 

 

Het ontwerp en de latere productie worden zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd. Alles wordt uitvoerig doorgesproken en verwerkt in een schets impressie gekoppeld aan een kosten beraming. Wanneer je besluit definitief over te gaan tot aankoop wordt er na inmeting een AutoCAD tekening gemaakt. Het hele proces van idee tot de uiteindelijke plaatsing verloopt dus heel duidelijk en inzichtelijk. Op de onderstaande foto zie je duidelijk een ontwerptekening.

Wij zijn liefhebbers van jaren-30 woningen en zeker ook van en-suite kamers, en kunnen er ook best veel over vertellen maar liever laten we de specialistische uitleg over aan Ger Antonis.

 

We ''quoten'' een deel van zijn heldere uitleg:

 

De Kamer en Suite is de benaming voor een combinatie van een voor- en achterkamer, afgescheiden door één of twee schuifdeuren. De kamer aan de straatkant werd de voorkamer of mooie kamer genoemd. De kamer aan de achterzijde is de achterkamer, de eigenlijke woonkamer.

 

De schuifdeuren beslaan de halve breedte van de ruimte. De deuren werden meestal achter kasten geschoven, zodat aan beide zijden van de deur opberg mogelijkheden waren. De deuren kunnen geheel voorzien zijn van panelen, of ingezet met sierglas of glas in lood, zo dat er meer licht ontstond in de andere ruimte. De Kamer en Suite werd veelvuldig toegepast in de Nederlandse woningbouw tussen 1840 – 1940. In de jaren ’60 en ’70 werd de Kamer en Suite vaak verwijderd. Tegenwoordig is de Kamer en Suite weer populair en wordt in oude huizen op authentieke wijze terug geplaatst en in bestaande- en nieuwbouw huizen weer toegepast.


Mooie en Suite is een bureau die zich richt op het bouwen van interieurs uit de Belle Epoque stijl (1840-1920) en Jaren'30 stijl (1920-1940/heden).

 

Woon je in je droomhuis of ga je dat binnenkort betrekken en ben je op zoek naar een échte en ervaren vakman die je kamer en-suite kan renoveren, reproduceren of helemaal nieuw ontwerpen? Ger Antonis van Mooie en Suite is de vakman die je verder kan helpen.