Frisse bed and breakfast in Amsterdam

Frisse bed and breakfast in Amsterdam

Nummer52

Interieurarchitecten

 

Nummer52 is een jong eigentijds bedrijf dat gespecialiseerd is in projecten op interieurgebied. Het duo bestaat uit Rob Neefs en Niels Breuer. Beide professionals hebben een eigen specialisatie. Rob is interieur- en meubelontwerper. Hij begeleidt jouw nieuwbouwproject met goed doordachte kleur, licht en materiaalplannen. Voor een renovatie en verbouwing kun je ook bij Rob terecht. Voor ieder project wordt een gedetailleerd plan gemaakt, inclusief de styling. Bij dit plan ontstaan er vaak ideeën voor maatwerk meubels, dat is weer een specialisatie van Niels. Een echte ambachtsman, meubelmaker met een creatief brein en een passie voor hout. Dat is hoe je Niels goed kan omschrijven. Rob ontwerpt, Niels maakt de items op maat. Deze jarenlange samenwerking resulteerde in een eigen collectie, dat was de start van Nummer52. Ook voor dit project is de samenwerking wat het pand zo uniek en fris maakt. 


Bed and Breakfast 62 is een prachtige B&B in hartje Amsterdam. Het gebouw is een 400 jaar oud herenhuis, aan de beroemde grachten van Amsterdam en is onderdeel van Hotel Amistad. In deze B&B bevinden zich een studio en een ruime twee-persoonskamer. In deze blog laten we je de uitgebreide studio zien, een totaalproject dat gerealiseerd is door Nummer52.

 

Deze B&B was toe aan vernieuwing en daardoor is er gekozen om dit oude stadspand compleet als totaalproject een metamorfose te geven. Nummer52 was verantwoordelijk voor het ontwerp, de verbouwing, meubelontwerp en interieurbouw en realisatie. Hierdoor is het een mooi geheel geworden met verrassende details en bijzondere op maat gemaakte meubelstukken.De studio ligt op de 1e verdieping van dit enorme oude karakteristieke pand. Hij beschikt over een kleine gerenoveerde en geheel op maat gemaakte keuken, een royale slaapkamer met zitplaatsen en bijzondere details, een koffiebar en een grote luxe badkamer. De volledig getransformeerde kamers hebben nog allerlei historische elementen en toegevoegde Amsterdamse details. De studio heeft ramen aan de straatkant en aan de tuinzijde, hierdoor valt er een zee van licht binnen in alle ruimtes.Op de foto's hieronder is duidelijk te zien dat er gekozen is voor een lichte frisse en jonge uitstraling voor de studio. Ook zijn er Amsterdamse details in verwerkt zoals de geschilderde bekende Amsterdamse gebouwen en de typische blauwe Hollandse tegeltjes. Deze schilderingen zijn gedaan door Yolanda Goris, een echte expert in muurschilderingen.

De 400 jaar oude balken in het pand zijn de oorspronkelijke balken. Er is veel gebruik gemaakt van rustige en frisse kleuren en van lichte materialen zoals het hout. Dit in combinatie met de op maat gemaakte meubelstukken maakt het een authentiek en rustig geheel. 

Op een van de foto's hieronder zie je een opvallend, maar zeer mooi meubelstuk. Deze kruispoot tafel is een eigen ontwerp van Nummer52 en is bijzonder geschikt in combinatie met een zitbank, net als op de foto. 

Ook deze kleine keuken zit vol met maatwerk. De keuken heeft nogal wat hoekjes en is zo praktisch mogelijk ingericht. Er valt veel zonlicht door de grote ramen met de lichte witte kozijnen. De kast waar nu de apparatuur in zit zoals de koelkast en magnetron was vroeger de plaats waar het toilet zich bevond. Er is een bijzondere uitsparing in het keukenblad gecreëerd zodat de deur van de kast perfect dicht kan. De witte tegelmuur was bestaand, deze past perfect bij de lichte inrichting van de keuken. De tafel is, net als de rest van de keuken, een ontwerp van Nummer52.Een extra luxe in deze studio is natuurlijk de koffiebar. Lekker eigen koffie maken in je eigen ruimte. Dit meubel is ook op maat gemaakt door Nummer52. Dit hout is een terugkerend materiaal en biedt een mooi licht contrast tot de witte muur.


De badkamer past qua kleuren zeker bij de inrichting bij de rest van het de B&B. Er is een enorme grote glazen wand om de douche te scheiden van de rest van de badkamer. Ook zijn er mooie grote lichtgrijze tegels geplaatst die een serene uitstraling aan de hele ruimte geven. Er komt aan de zijkant van de badkamer veel natuurlijk daglicht binnen, de enorme raampartijen zijn hiervoor verantwoordelijk. Er hangt een los wastafelmeubel om het minimalistische design van de studio te behouden. Een bijzondere rustige badkamer waar de bezoekers heerlijk kunnen relaxen na een bruisend dagje Amsterdam.

Nummer52 is een bedrijf dat interieur vormgeeft met een bouwtechnische achtergrond en een heel erg mooi gevoel voor design en stijl.