Metamorfose grachtenpand Amsterdam

Metamorfose grachtenpand Amsterdam

Bart van Wijk: interieurarchitect – interieurontwerper – binnenshuisarchitect staat op zijn site. Mooie omschrijvingen die we het beste kunnen samenvatten als alleskunner. Nog relatief jong maar met al veel mooie projecten in binnen en buitenland op zijn naam.

 

Vanuit het Belgische Stabroek, waar hij als Nederlander woont met zijn Belgische vrouw en kinderen ontstaan vanuit passie de beste ideeën. Bart heeft diverse gerespecteerde opleidingen genoten waaronder 6 jaar de bekende Design Academy in Eindhoven en als middelbare opleiding de S.I.S.A., het stedelijk instituut voor sierkunsten en ambacht in Antwerpen. Deze opleidingen en grote interesse voor (interieur)architectuur hebben hem gebracht tot waar hij nu is en voor staat.

 

Het project 
Transformatie van een grachtenpand in Amsterdam. Het volledig ‘’strippen’’ van de binnenzijde waar voorheen 7 kantoren waren gevestigd en weer helemaal opnieuw opbouwen. 

 

De bewoners 
Gezin met 2 kinderen.

 

De woonwensen 
Het creëren van een open en fijne leefomgeving voor een gezin met jonge kinderen.

 

Het grachtenpand is gelegen in het mooiste gedeelte van Amsterdam Zuid. Voorheen zaten 7 kantoren in het pand. De opdracht was dit pand te transformeren tot een aangenaam woonhuis in mijn stijl. Om een maximale ruimtelijkheid te krijgen met mooie aslijnen en doorzichten hebben we eerst alle vloeren en plafonds eruit gehaald en hier hebben we een staalskelet in gezet.



Door het gebruik van het staalskelet zijn er doorzichten van de kelder tot door het grote glazen dakraam. Het daklicht in het midden van het gebouw in combinatie met een grote vide zorgt voor een zee van daglicht. Een loopbrug over de vide verbind de voor- en achterzijde van het pand.


Beneden is er een glazen uitbouw naar de tuin gemaakt, de zithoek is 60cm hoger gelegen en zweeft in een stalen constructie. De keuken lijkt hierdoor in een soort zitkuil te staan en geeft mooie perspectieven naar de zithoek en vice versa.



De keuken is volledig op maat en iets zeer speciaals. Voor de twee eilanden waren 2 iPod’s de inspiratie, het resultaat is dat de eilanden plat op de grond liggen zonder plinten en het blad volledig rondom loopt. De kookunits van Gaggenau zien er industrieel uit wat doet denken aan de motor in een Ferrari. Met dit idee is een glazen scharnierende deksel op de kookunits ontworpen. Deze dient als spatwand in open toestand. 


Zeer dunne LED lijnen versterken de verticale lijnen en geven extra sfeer. Overal in de woning is indirecte verlichting. De wens van de ontwerper was dat alle ruimtes voldoende opgelicht zouden kunnen worden met alleen maar indirecte verlichting. Op deze manier kan er gespeeld worden (Dominica) via de IPhone. Alles kan direct of indirect, praktisch of sfeervol, of op alle mogelijke manieren belicht worden.




De badkamer is volledig op maat en het bad zelf ligt verzonken in de bodem en grenst aan het raam met een binnentuin op het balkon. De douche is gemaakt van polyester en de spiegel kan opengeschoven worden waar de badkamer artikelen enz. instaan. Vanuit de douche kun je door alle verdiepingen en het daklicht kijken, voor de veiligheid zijn er glazen vloeren voorzien bij de rubberen trappen wat ook weer zorgt voor een enorme ruimtelijkheid. Jaloezieën in de ramen bij de douche zorgen voor de gewenste privacy.



Als afsluiting nog een foto van de ook bijzonder mooi aangelegde tuin. De tuin is ontworpen door Bart van Wijk en aangelegd door Tuinregie uit Dongen.



Voor meer informatie en overige projecten van Bart van Wijk klik hier 

 

Zelf hier je project presenteren? Stuur ons een mail info@obly.com