Metamorfose jaren ’60 huis Amsterdam

Metamorfose jaren '60 huis Amsterdam

SIES HOME Interior Design

Interieurontwerpers


SIES home Interior Design bestaat uit Simone van Os en Esther van Duijvenbode, samen vormen zij sinds 2011 een zeer succesvol ontwerp duo. Ze ontwerpen en realiseren sfeervolle interieurs met een geheel eigen signature voor particulieren en bedrijven. Ze geven advies en ontwerpen de mooiste interieurs in hun ontwerpstudio en bijzonder inspirerende showroom in Ouderkerk aan de Amstel.

 

Door een bezoek aan de showroom, wat op zich al de moeite waard is, krijg je als consument een duidelijke beeld van de sfeer van een typisch SIES home interieur ontwerp. In de showroom presenteren zij meubelen, antiek, kunst, stoffering en bijzondere accessoires. Echte specialisten in het neerzetten van totaalconcepten waarin bijvoorbeeld ook lichtadvies en meubelontwerp wordt meegenomen.Dit project in het mooie Amsterdam-Zuid is een fantastisch totaal project waarmee Sies Home Interior Design duidelijk laat zien wat zij als bureau kunnen.

 

Het project betreft een totale metamorfose van een twee onder een kap woning uit de jaren-60. De woning was bij aankoop sterk gedateerd. Om tot dit meer dan geslaagde eindresultaat te komen is er onder de bezielende leiding van het Sies Home Interior Design ontwerpduo veel werk verricht samen met een team van professionals.

 

Bouwtechnisch zijn er diverse grote en ingrijpende aanpassingen doorgevoerd zoals bijvoorbeeld een verhoging van het dak, plaatsing van een grote aanbouw aan de achterzijde en zijkant van woning. Ook de indelingen op de begane grond en boven zijn in totaliteit aangepast naar de nieuwe situatie.


De combinaties van lichte en donkere kleuren, stijlvolle accessoires en natuurlijke materialen zoals de houten visgraatvloer, maken samen het interieur tot een goed bij elkaar passend en bijzonder stijlvol geheel. De in het oog springende kleuren in zachte pasteltinten komen voornamelijk van het bekende merk ressource-peintures. Alles wat je ziet is nieuw en speciaal voor de woning ontworpen en geproduceerd. Mooi voorbeeld is de openhaard die gesitueerd is in de maatwerk kastenwand. 


De keuken is uitzonderlijk mooi geworden. Strak maatwerk voorzien van alle gemakken van de moderne tijd zoals bijvoorbeeld PITT-cooking. Vloer stijlvol uitgevoerd in betontegels en voor een optimale lichtinval is er een lichtstraat geplaatst. De ligging van de keuken is optimaal, deze grenst geheel aan de tuinzijde waardoor er met lekker weer en openslaande deuren een goed contact is met buiten.slaapkamer met ensuite badkamer


Om onder andere meer privacy te verkrijgen is er een zogenaamde Gazebo geplaatst. Een heerlijke plek direct aan het water met een openhaard en barbecue. Deze gazebo is uitgevoerd met een mooi zinken dak.SIES HOME Interior Design ontwerpt, adviseert en realiseert interieurs voor particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland.

 

Aan dit project werkten nog meer mee:

 

Ben von Hebel. Ben von Hebel is parketteur met ruim 30 jaar ervaring in het vak en heeft voor dit project al het parket verzorgd waaronder het super mooie visgraat.

 

Jan van IJken oude bouwmaterialen. Zij hebben voor dit project de stalen deuren geleverd.

 

Aanholt meubelmakerij en interieurbouw heeft al het maatwerk in dit project gerealiseerd.

 

Sonja Velda Fotografie fotografie