Molitli interieurmakers over betonstuc en beton gietvloeren.

Molitli interieurmakers over betonstuc en beton gietvloeren

OBLY sprak met Molitli Interieurbouwers over betonstuc en de beton gietvloer.  Een waar paradepaardje als je op zoek bent naar een betonvloer. De beton gietvloer, ontwikkelt door Molitli, is een aanwinst voor ieder interieur en ook toepasbaar in bestaande bouw. We hebben het hier niet over de betonlook maar spreken over de pracht en kracht van echt rauw stoer beton. OBLY vertelt je alles over betonstuc, beton vloeren, beton gietvloer en Molitli Interieurbouwers.

BETONSTUC 

 

Betonstuc is een afwerkvloer, 100% waterdicht en vlekbestendig na de afwerking met speciale laag. De vloer wordt 3-4 mm dik gesmeerd en geeft al een waterdichtheid na 1 mm. Molitli is bekend geworden met deze vloeren. Te verkrijgen in 80 kleuren en de oplossing voor een badkamer zonder voegen. Maar denk ook aan aanrechtbladen, loungebanken, keukenbladen. Betonstuc is van vele markten thuis.Veel opdrachtgevers van Molitli zijn retailers of particulieren met grotere ruimtes. Betonstuc, tijdloze kwaliteit, kent een prijskaartje van 100-150 euro per m2 wat het kostbaar maakt voor grote oppervlaktes. Vanuit de grote marktvraag naar een alternatief met lagere prijs maar wel een mooie stoere uitstraling is Molitli een beton gietvloer gaan ontwikkelen. Niet te verwarren met een kunststof gietvloer in betonlook! Dit is en blijft kunststof waardoor de uitstraling nog steeds ‘kunststofachtig’ blijft. Daarnaast kan intensief gebruik krassen geven wat een kunststof vloer niet mooier maakt. Tijd dus voor een nieuwe ontwikkeling. De beton gietvloer.

BETON GIETVLOER

 

Een eerste groot pluspunt van de betongietvloer is dat deze heel goed is toe te passen in bestaande bouw. In nieuwbouw is een gestorte betonvloer af te werken tot woonbeton als je vanaf 0 begint tot aan het af vlinderen. In bestaande bouw is het storten van een betonvloer niet mogelijk in verband met de dikte en het probleem met drempels, deurposten en dergelijke.

 

De betonnen gietvloer kan over ieder cement gedragen vloer toegepast worden en heeft de uitstraling van woonbeton! Een betonnen gietvloer heeft een dikte van 4-5 mm. Is er geen bestaande cement gedragen vloer voor de vereiste stabiele harde ondergrond dan heeft Molitli daar voorbehandelingen voor. Door sleuven te maken in de bestaande cement dekvloer kan de vloerverwarming worden aangelegd.Molitli laat de betonnen gietvloer op de vloer spanen zoals dat een stucadoor de wanden stuct met een spaan. Dit geeft de beton gietvloer nog meer leven. Resultaat: een stoere rauwe betonvloer! De afwerklaag maakt de beton gietvloer waterafstotend en vlekbestendig. Voor echte natte ruimtes wordt de betonstuc vloer geadviseerd. De beton gietvloer blijft net als echt beton leven en is ‘rauwer’ dan betonstuc. Betonstuc is een menging met kunststof waardoor de structuur dichter en gladder is. Veiliger dus in natte ruimtes. In het droge gedeelte van een badkamer is de beton gietvoer wel goed mogelijk.

 

De beton gietvloer is er in meerder kleuren. Naturel en van lichtgrijs tot bijna zwart. Het proces duurt maximaal 3 dagen: voorbehandelen, gieten, nabehandeling. Is er een korter tijdsbestek, denk aan retailer die zo kort mogelijk gesloten wil zijn, dan kan het proces versneld worden.

 

Wellicht roept een betonvloer een eerste eenzijdige associatie op met een industriële look. Beton, stoer en rauw. Niets is minder waar. De beton gietvloer blijkt in de praktijk een ware kameleon te zijn. Veel landelijk gerelateerde klanten kiezen voor de beton gietvloer omdat het prachtig combineert met oud hout en de robuust warme landelijke inrichting. In een moderne inrichting komt de vloer helemaal tot leven door de strakke combinatie met blank hout, wit-zwart of juist moderne kleuren. Heb je messing en goud accenten in je inrichting met een beton gietvloer, dan wordt het ware chique.   

 

Niet voor niks is er al interesse vanuit het buitenland na een congres. Zelfs Mexico weet Molitli inmiddels te vinden voor de beton gietvloer.

Molitli Interieurbouwers kent vanaf het begin, 3 jaar geleden, een vliegende start. Kennis, kunde, vakmanschap en oprechte klantgerichtheid liet de crisis aan de zijlijn staan. Niet voor niets. Zet professionals op gebied van stucwerk, staal en timmerwerk  bij elkaar en laat deze samenwerken met een interior designer en er ontstaat een creatief team dat van begin tot einde meedenkt met de opdrachtgever. Van badkamers en keukens op maat tot aan verbouwingen, aanbouw en  inrichting. Zowel particulieren als kantoren en retailers weten Molitli in Nijkerk te vinden. Ze noemen zich interieur makers maar zijn zoveel meer. Een bezoek aan de website Molitli-interieurmakers nodigt per direct uit om contact op te nemen en de showroom te gaan bezoeken.

 

Van casco huis tot afbouw krijg je creatieve ondersteuning die van je huis een thuis maakt. Je kan je eigen aannemer zijn en alle contacten onderhouden of samenwerken met Molitli. Korte lijnen, niets is gek genoeg en ze hebben bijna alles in eigen huis. OBLY is trots op deze OBLY professional van het eerste uur.  De pagina op OBLY neemt je verder mee in de onbegrensde wereld van Molitli. 


TIP: Molitli heeft regelmatig een sample sale met haar leveranciers of leuke festival dagen. Op 26-27-28 november zijn het Experience days bij Molitli. Houd de website in de gaten