3.jpg

Monumentale woonboerderij uit 1652
 

Monumentale woonboerderij uit 1652

Architectenbureau Drijvers Oisterwijk B.V.


Bijna geen enkele woning heeft zoveel karakter als een echte authentieke woonboerderij. In dit blog laten we je een boerderij zien van meer dan 367 jaar oud. Bijzonder exterieur en een inspirerend smaakvol interieur.
 

Het gezin woont sinds  2017 in de rijksmonumentale boerderij die daarvoor in bezit was van monumentenfonds Brabant! Het is in beheer van het gezin. De gehele schuur is maar liefst 240m2 groot en is compleet gerestaureerd door Architectenbureau Drijvers Oisterwijk B.V. De 1,5 jaar durende verbouwing is compleet in samenspraak met de bewoners gedaan, zo is niet alleen het exterieur bijzonder mooi maar is het interieur ook smaakvol ingedeeld en ingericht. In 2017 is de verbouwing van de schuur naar woonhuis gestart en heeft 7 maanden geduurd! Tijdens de bouw woonde het gezin in het authentieke voorhuis. 

Afbeelding van de rietgedekte boerderij van bovenaf gefotografeerd.

Rijke historie 

De woonboerderij was sinds 1771 in het bezit van de familie. Eind jaren 60 werd de boerderij, toen een bouwval, verkocht. Via een stichting en diverse sponsoren is de boerderij toch in stand gebleven. Een van de leden van de stichting was Fons Drijvers van Drijvers architecten. De boerderij is momenteel in beheer van de huidige bewoners.
 

Over Drijvers Oisterwijk BV

Drijvers houdt zich reeds 70 jaar bezig met diverse architectuurprojecten in geheel Noord-Brabant. Restauratie, nieuwbouw, verbouw en interieuropdrachten worden door Niels, Sylvia en Fons steeds met veel enthousiasme en deskundigheid aangepakt. Moderne en traditionele architectuur gaan hand in hand en komen samen tot een op de locatie optimaal afgestemd ontwerp. Zij hebben in de afgelopen decennia, meerdere mooie woonboerderijen zoals deze, met veel respect voor het verleden mogen restaureren.

Voorzijde boerderij met originele ramen en een fiets
Voorzijde ruime rietgedekte boerderij met grote glazen pui
Afbeelding van de boerderij voor de verbouwing, mos op het dak
Afbeelding van de boerderij tijdens de verbouwing, dak opengewerkt.
Afbeelding van het exterieur van de boerderij na de verbouwing, nieuw rietgedekt dak.

Architectenbureau Drijvers Oisterwijk heeft de gehele restauratie van deze bijzondere rietgedekte boerderij begeleid. De gevel aan de buitenkant met de grote pui en binnenkant zijn onder handen genomen, zoals je op bovenstaande foto's goed kunt zien.

De boerderij is een rijksmonument uit 1652. Het monument is dus al meer dan 367 jaar oud en heeft nog een aantal bijzondere en originele elementen. Het authentieke voorhuisje is geheel intact gebleven en de originele ramen met luiken zijn bewaard.
In het voorhuis zijn de zwarte tegeltjes origineel en ook de pomp in de keuken met de koperen kranen zijn uit de oorspronkelijke bouw.

Binnenkant van originele voorhuis van boerderij met originele elementen zoals de pomp.
Entree van oude boerderij met tegelvloer
Binnenkant boerderij met grijze velours fauteuils en oude balken
Binnenkant boerderij met grijze bank en oude balken

Drijvers heeft in goed overleg samen met de bewoners goed nagedacht over de ruimtelijke indeling van de monumentale boerderij. De bewoners hebben verder nagenoeg alles verder ontworpen en uitgedacht. De vrouw van het gezin is zelf ook actief binnen de interieurbranche met haar bedrijf UM-label. Het eindresultaat is een prachtige authentieke woonboerderij met een inspirerend en zeer stijlvol interieur.

Eetkamer in boerderij, grote houten tafel en witte stoelen met een zwarte stalen deur
Eetkamer in boerderij met betonvloer en  zwarte stalen deur
Living in boerderij met stijlvolle inrichting
Living in boerderij met stijlvolle inrichting en grote zachte bank
Betonvloer en houten eettafel in boerderij met een hond op de vloer
Zwarte keuken met oude balken en betonvloer
Zwart keukeneiland met oude balken en wit blad en betonvloer
Keukenwand met zwart hout en oude balken en betonvloer
Badkamer in oude boerderij met groot wit vrijstaand bad

Heeft deze fantastische boerderij je interesse gewekt en wil je er meer van zien? Op deze super populaire Instagram delen de bewoners dagelijks alle mooie foto’s van hun droomboerderij.

Wil je meer informatie over
Architectenbureau Drijvers? Klik hier om naar hun profiel te gaan en om meer van hun bijzondere projecten te bekijken.