OBLY TOUR: moderne nieuwbouw villa Nuland. achtertuin met zitplek en zwembad

OBLY TOUR: moderne nieuwbouw villa Nuland

De OBLY Tour deze week is ook met recht weer een absoluut droomhuis. Aan de rand van de dorpskern van Nuland staat deze prachtige moderne nieuwbouw villa. Villa Delphia tekende voor deze opdracht.

 

Ruim 15 jaar geleden is Villa Delphia opgericht, een initiatief van architectenbureau Sloven. Het architectenbureau is specialist in het ontwerpen en realiseren van klassieke, traditionele of moderne villa's. Ook milieubewuste, onderhoudsvriendelijke en niet modegevoelige villa's behoren tot de mogelijkheden binnen Villa Delphia. Met een team van de beste architecten, stylisten, ingenieurs en adviseurs wordt samen met de opdrachtgever het ultieme huis gecreëerd. 

 

Voor een traject op maat dat bij de wensen en budget van de opdrachtgever past ben je bij Villa Delphia aan het juiste adres. Zij bieden producten aan in verschillende categorieën: Villa Basic of Villa Deluxe. Om zo de ultieme woondroom te kunnen realiseren. Villa Delphia is villa architectuur van A tot Z. Daarom met trots vandaag in de OBLY Tour. 

 

Het project
Moderne nieuwbouw villa.

 

De bewoners
Gezin met kinderen.

 

De woonwensen
De rode draad voor het ontwerp van de nieuwbouw villa waren veel daglicht, privacy en vrijheid. Het gevoel van privacy en vrijheid is door een gesloten straatgevel en open tuingevel maximaal gecreëerd. Aan de achterzijde van de villa zijn grote ramen gerealiseerd wat voldoet aan de wens om veel daglicht in het huis binnen te laten. Door de tuin te betrekken bij het totaalconcept ontstaat er een 'binnen-buitenhuis'.De gesloten voorgevel roept duidelijk het gevoel van privacy op. De gevel vervult echter nog een functie. De natuurlijke opwarming die wordt opgedaan door de hoeveelheid glas, wordt door de geslotenheid van de voorgevel zo goed mogelijk behouden. Ingebouwde zonwering voorkomt daarentegen weer overmatige opwarming van de villa.

 

Door gebruik van kleurloze materialen voor de gevels ontstaat er een eenheid. Zo is er gekozen voor stucwerk, zink en keramische leipannen. Door deze samenstelling wordt er voorkomen dat er een kolossale uitstraling ontstaat.  Door het doorlopende dak wordt een fantastisch overdekte buitenruimte gecreëerd. Deze overkapping doet niet tekort aan de hoeveelheid daglicht die de woning binnenkomt. De vide in de zitkamer laat namelijk altijd voldoende licht binnen.Naar wens van de opdrachtgever heeft het zwembad een opvallende plek in de tuin gekregen. Het zwembad maakt deel uit van het grotere geheel. Ook leuk om te weten is dat wanneer de zon op het zwembad water schijnt, deze reflectie extra warmte en licht in de villa geeft.Achter de openstaande dakrand zijn zonnecollectoren aangelegd. Deze collectoren voorzien de woning en zwembad van warmte. Ook in de voortuin van de woning zie je het milieubewuste aspect terug komen. Hier is een retentievijver aangelegd waar het regenwater van de daken wordt opgevangen en aan de bodem wordt afgegeven. Villa Nuland is een prachtig project. Op OBLY laat Villa Delphia meer buitengewoon mooie projecten zien. Nieuwsgierig? Klik hier en neem een kijkje op het profiel. 

 

Is jouw project ook een echte OBLY Tour waardig en wil je het delen met de OBLY community? Laat het ons weten en stuur een mail naar info@obly.com. Wij contact met je op.

 

Sources: Villa Delphia