OBLY tour: renovatie vooroorlogse woning

OBLY tour: renovatie vooroorlogse woning

Maaike van Diemen

Interieurontwerpers

Deze week in de OBLY Tour een Maaike van Diemen ontwerp. Zij was verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van het interieur van deze grote woning. 
 
Het project
Renovatie grote vooroorlogse 2-onder-1-kap woning.
 

De bewoners
Gezin met 3 kinderen.

 

De woonwens 
Optimalisatie van ruimte en sfeer in deze woning.

 

Vanaf de koop van het huis is Maaike betrokken geweest bij de verbouwingsplannen. Aan het huis zit een oude serre vast waar de oude bewoners ook een keuken in hadden. De ruimte werd echter niet optimaal gebruikt. Jammer omdat het de fijnste en lichtste ruimte van het huis is. Maaike heeft een ontwerp gemaakt waarbij alle ruimtes optimaal benut  worden, met een persoonlijke touch om een gezellige sfeer te creëren.De bewoners hadden twijfels over het behoud van de oude serre. Er is uiteindelijk toch voor gekozen om deze te behouden. Door de kozijnen en balken zwart te schilderen en een aantal deuren/ramen door te trekken tot aan de grond heeft de serre weer een eigentijdse uitstraling gekregen. Er is gekozen voor een keuken in stoer hout. Dat gaat mooi samen met de betonnen vloer en het klassieke karakter van het huis. Het is een echte leefruimte geworden waarin het gezin graag vertoeft. De stalen deuren zijn tailormade door Louwerse de Jong interieurs. Zij hebben ook de keuken gemaakt. Ook hier is gekozen voor een stoere look omdat dit een mooi contrast vormt met de verder klassieke uitstraling van het huis. De keuken is groter en centraler gemaakt en de tafel is midden in de ruimte gezet waardoor de ruimte veel beter gebruikt wordt en je heerlijk naar buiten kunt kijken als je aan tafel zit. De tafel kan overigens van het eiland weg worden geschoven zodat deze een andere plek kan krijgen (als afwisseling) en het eiland meer als eiland gebruikt kan worden. De kinderen in het gezin houden er namelijk van om samen met de ouders te koken. Dan is het leuk om met z’n allen rondom het eiland te staan. De bijzondere lamp boven de eettafel is van LZF-lamps. Het hout wat je ziet is allemaal maatwerk en gemaakt van oud hout. Het behang aan linkerzijde is van het bekende merk élitis.Maaike is bijzonder goed in het creëren van warme en sfeervolle interieurs. In haar kenmerkende ontwerpen zie je vaak contrasten tussen oud en nieuw / klassiek en modern, die voor een evenwicht zorgen en een eenheid brengen binnen het interieur. Een mooi voorbeeld hiervan is het dressoir, een familiestuk, wat hier gecombineerd is met moderne items zoals de witte stoel en de lamp op het dressoir. Voor dit familiehuis was Maaike ook verantwoordelijk voor de gehele inrichting. Alles wat je ziet is bedacht en aangekocht in samenspraak met Maaike. Het eindresultaat is meer dan geslaagd, het hele huis straalt warmte en gezelligheid uit.


Ook is er een  ontwerp gemaakt voor de nieuwe indeling van de zolder. Dit was een enorm grote en hoge ruimte waar de master bedroom moest komen met een badkamer. Door een ''Box" in de ruimte te plaatsen waar de douche, trap en wastafel in gesitueerd zijn, wordt de ruimte als het ware gesplitst zonder dat het ruimtelijke gevoel van de zolder met alle mooie balken verloren gaat. Het plafond loopt namelijk door boven de "Box".

 

Aan de ene kant van de "Box" bevinden zich het bad en de wastafels. Aan de andere kant is de slaapkamer gesitueerd. Door de "Box" midden in de ruimte te bouwen zijn de ruimtes wat meer in verhouding dan wanneer het bed helemaal in de open ruimte zou komen te staan. Je kunt je eventueel wat verloren voelen in de grote ruimt als er geen twee-deling zou zijn gemaakt.Meer projecten zien van Maaike van Diemen interieurontwerp?


Klik hier voor de OBLY profielpagina, en hier voor de volledig nieuwe site. Absoluut de moeite om een keer een kijkje te nemen.