OBLY tour: villa ontwerp Utrecht

OBLY tour: villa ontwerp Utrecht

DWB2C

Interieurarchitectuur

 

Na een studie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht is Ingrid Verboom gedurende 11 jaar werkzaam geweest als interieurarchitecte bij verschillende bedrijven. In deze jaren heeft ze veel ervaring mogen opdoen in alle disciplines binnen de branche. In 2008 heeft ze de grote stap genomen en is haar eigen bureau DWB2C interieurarchitectuur gestart. In de bijna 10 jaar die ze nu bezig is, heeft ze een grote verscheidenheid aan projecten gerealiseerd en een mooi en divers portfolio opgebouwd.

 

Een persoonlijke relatie met de opdrachtgever is de basis van een goede verdere samenwerking. Door de goede relatie, elkaar leren kennen, worden wensen helder en kan Ingrid aan de slag met een duidelijk plan.

 

Voor een goed ontwerp zijn er een aantal stappen die DWB2C onderneemt. Eerst is er altijd een goed kennismakingsgesprek, daarna wordt een schetsontwerp gemaakt wat vervolgens uitgebreid wordt besproken en geheel aangepast naar de smaak van de opdrachtgever. DWB2C blijft gedurende het gehele project aanwezig en betrokken. Van een schets tot bouwaanvraag, het verlichtingsplan tot de styling,  DWB2C kan indien gewenst het hele traject verzorgen.

 

De opgebouwde portfolio is ondertussen divers, van een woonhuis, keuken tot zwembad met wellness niets is te gek. Uitdagingen in ontwerpen houdt het bureau scherp.

 

Het project waar we graag met je doorheen lopen was absoluut een grote uitdaging:Het project
Dit enorme woonhuis is gebouwd op een een vrij kavel waar zicht eerst een boomgaard en kas bevonden. Het woonhuis is getekend door Janssen, Verkuylen architecten en ingenieurs en is geïnspireerd door de tijdloze bouwstijl van Frank Lloyd Wright. De verdere vormgeving van het huis is van de hand van Ingrid Verboom van DWB2C.  We nemen je meer door diverse ruimtes van het bijzondere huis en beginnen in de hal:

 

Wat opvalt in de hal is de moderne witte strak gestucte wand die in een organische vorm is open gewerkt. De wand heeft een art-deco achtige uitsnijding gekregen om de lichtval optimaal te benutten. Achter deze opvallende wand bevindt zich de trap naar boven en naar de kelder. De hele ruimte baadt in een zee van daglicht, wat nog wordt benadrukt door de trap in combinatie met de gemeneerd warm grijze tegelvloer. Door de grote zwarte houten deuren met glas loop je de woonkamer met naastgelegen keuken binnen. Woonkamer
Over de mooie houten parket vloer betreed je de ruim opgezette living. De living is ruim opgezet en groot maar wordt op een mooie maar ook praktische manier door een geheel op maat gemaakte roomdivider inclusief haard van elkaar gescheiden. In dit meubel zitten 2 airco units, veel opberg en kastruimte en aan beide zijden een TV. De echte eye-catcher van dit meubel is uiteraard de doorkijkhaard. Een bijzondere en stijlvolle sfeermaker. Deze is doorkijkhaard is geleverd door Verbruggen Fire & Design.


Keuken
Vanuit het eetgedeelte loop je weer door naar de grote open keuken. De keuken bestaat uit een grote kastenwand, een keukeneiland met keukentafel en een vast aanrecht. De enorme witte ingebouwde kastenwand biedt ruimte aan alle apparatuur en heeft veel opbergruimte. Het losstaande keukeneiland heeft een wit composietblad met aan de onderzijde donker hout. Bijzonder aan deze opstelling is de geïntegreerde keukentafel. Boven het keukeneiland hangen bijzondere bijpassende witte lampen, deze passen perfect in de ruimte. De keuken is volledig op maat gemaakt door Kring Interieurbouw. Naast de grote kastenwand zit een deur die toegang geeft tot nog een aantal verrassende ruimtes.


In dit luxe woonhuis is ook genoeg ruimte gecreëerd voor entertainment en ontspanning. Zo is er een aparte tv kamer met een enorme wandkast en grote loungebank waar de bewoners heerlijk tv kunnen kijken. De wandkast vult de hele muur en is naadloos uit Hi-macs materiaal geproduceerd. Er zit enorm veel opbergruimte in, waar de bewoners dankbaar gebruik van maken.De echte kers op de taart is natuurlijk het luxe zwembadhuis. Een heerlijke ruimte met grote glazen deuren waar een directe verbinding is met de tuin. Het gebruik van verschillende materialen zoals hout en tegels maken deze ruimte tot een waar luxe wellness oord. Op de muur zijn tegels van verschillende diktes gebruikt waardoor er een reliëf ontstaat met een natuurlijke uitstraling. Op de vloer ligt een donkere 'houten' tegel met een verborgen gootje voor het zwembad.Bij het zwembadhuis hoort ook een luxe gastenbadkamer. Deze is geheel in de stijl van  de  ruimte met het zwembad doorgevoerd. Het lange meubel in olijfkleurig decor , toegepast plaatmateriaal  van DecoLegno de Millenium ,  versterkt de lijnen van de lengte van de badkamer. Pure luxe.DWB2C interieurarchitectuur is het bedrijf van interieurarchitect Ingrid Verboom. Met veel ervaring maakt zij buitengewoon mooie interieurs en kleinschalige architectuur projecten.

 

Janssen en Verkuylen architecten en ingenieurs verantwoordelijk voor het fraaie ontwerp van de villa.

 

Kring interieurbouw kan elk geheel op maat gemaakt interieur verzorgen, volledig afgestemd op de wensen en behoeften van de gebruiker. Zoals in dit project de realisatie van de fraai ontworpen keuken.

 

Verbruggen Fire & Design  is een echt familiebedrijf, waar ze zeer betrokken zijn met de  klant. Met een bezoek aan de moderne showroom krijg je een nagenoeg compleet beeld van de hedendaagse modellen en de trends in verwarmen.

 

DecoLegno biedt  een uitgebreide collectie spraakmakend en inspirerend plaatmateriaal van het innoverende Italiaanse merk Cleaf.

 

Jorick de Kruif: fotografie