Opknappen jaren 30 woning

Opknappen jaren 30 woning 

Christel Smeets architect bna
 

Heb jij de mogelijkheid om een jaren 30 opknapper te kopen? Doen! Er is zoveel mogelijk met de juiste begeleiding. Zo heeft Christel Smeets architect bna samen met BVM aannemersbedrijf en Sterk Adviesbureau deze prachtige twee-onder-een-kap jaren 30 woning geheel opgeknapt. Alle zaken binnen de jaren ‘30 woning zijn aan bod gekomen: bouwkundig, constructief, installatietechnisch, de vaste interieuronderdelen en de verlichting, aan alles is gedacht. Zelfs de kapstok hebben ze ontworpen!


Renovatie jaren 30 keuken en woonkamer

Na

 

De charme van een jaren 30 huis
Steeds meer mensen vallen voor de charmes van een jaren 30 huis, maar waarom? 
Woningen uit de jaren 30 hebben vele stijlvolle elementen zoals glas-in-lood, kamers en suite, overstekende dakspanten, granito vloeren, hoge plafonds en erkers. Door die kenmerken en charme is het ontzettend sfeervol en comfortabel wonen in een jaren 30 woning. Bovendien zijn de jaren 30 woningen gebouwd in de tijd dat kwaliteit belangrijker was dan kwantiteit. 

 

De stijl van jaren ‘30 woningen blijft erg geliefd en dat is dan ook de reden waarom er steeds meer nieuwbouwhuizen in de jaren 30 stijl worden gebouwd. De jaren 30 stijl is tijdloos.

 

Toen en nu
Christel Smeets architect bna
heeft voor deze zeer gedateerde jaren '30 twee-onder-een-kapwoning een ontwerp gemaakt voor de gehele woning. Als je de voor en na foto’s ziet, krijg je een goed beeld van de metamorfose en hoe de jaren 30 kenmerken zijn behouden in combinatie met het moderne interieur. De foto’s na de verbouwing zijn gemaakt door fotograaf Michel Kievits.

 

 

De hal met trap voor de renovatie

Voor

De hal met trap na de verbouwing

Na

Uitbreiding woonkeuken
Het woonhuis is aan de achterzijde een klein stukje uitgebreid om een heerlijke woonkeuken te realiseren. In het plafond zijn drie lichtstraten aangebracht die zorgen voor een overdaad aan licht. Door de verlichtingsprofielen van Viabizzuno zorgen de lichtstraten niet alleen overdag, maar ook in de avond voor licht. Het lichtplan is ontworpen door Frans van Hooijdonk

 

Tussen de woonkeuken en zitkamer zijn er kamer en suite kasten ontworpen, voorzien van schuifdeuren. Dit past geheel in de stijl van deze jaren 30 woning. Door de ensuite kasten met schuifdeuren, ontstaat er een grote ruimte, die je ook weer kan scheiden tot twee aparte ruimtes. In de zitkamer is een moderne visgraat vloer aangelegd door Gaffi parketvormgevers. Door de gehele woonkeuken zijn er zwarte details aangebracht die zorgen voor een mooi geheel.

Woonkamer voor de renovatie

Voor

Woonkamer met ensuite deuren en kasten na renovatie

Na

 

De moderne keuken met keukeneiland is ontworpen door Christel Smeets zelf, de houten echo tafel is van Houtmerk en op maat gemaakt door interieurbouwer Louwerse de Jong. Louwerse de Jong Interieurs maakt met veel passie en vakmanschap een compleet interieur op maat. Door persoonlijk contact met de opdrachtgever en goede samenwerkingen met collega professionals komt Louwerse de Jong met succesvolle resultaten, zoals je terugziet in deze jaren 30 woning

Eetkamer voor renovatie

Voor

Keuken en eetkamer na renovatie

Na

Woonkamer voor de renovatie

Voor

Woonkamer met ensuite deuren en eetkamer na renovatie

Na

 

Uitbreiding zijgevel
De bestaande garage achterop het perceel is een tuinberging geworden en daardoor kon de lange oprit deels bebouwd worden voor een bijkeuken. Het dak van de bijkeuken is doorgetrokken tot de zijgrens van het perceel, waardoor er een overdekte fietsenstalling is ontstaan.

 

Om daglicht in de bijkeuken te krijgen zijn er typische jaren 30 bovenlichten toegepast en komt het grote dakoverstek terug. De houten gevelbekleding van de bijkeuken heeft een dubbele poort met daarachter een schutting. Door het gebruik van hout geeft het een natuurlijk effect. Van buitenaf gezien lijkt het nu één gebouw, maar het verbergt dus meerdere functies.


Exterieur en zijgevel voor renovatie

Voor

Exterieur en zijgevel na renovatie

Na


Het dak van de bestaande aanbouw is behouden en een heerlijke veranda geworden, waar je zomers, maar ook in de winter buiten kunt genieten. 


Exterieur en veranda voor renovatie

Voor

Exterieur en veranda na renovatie

Na


Tweede verdieping
Op de tweede verdieping is de bestaande indeling volledig gesloopt. Er is een ruime slaapkamer gerealiseerd met een open verbinding naar de badkamer, voor een luxe uitstraling. De op maat gemaakte kasten zorgen voor de juiste afscheiding en de houten balken brengen samen met de zwarte details de jaren 30 sfeer terug in de bovenverdieping. 


De houten vloer op de overloop loopt door in de slaapkamer tot aan de badkamer, waardoor het een geheel vormt. De zwarte deurklinken behoren tot de jaren 30 stijl en geven een nostalgisch gevoel.


Slaapkamer voor renovatie

Voor

Slaapkamer na renovatie

Na

Badkamer voor renovatie

Voor

Badkamer na renovatie

Na

 

Christel Smeets architect bna
Christel Smeets architect bna
werkt sinds 1998 aan diverse opdrachten; nieuwbouw en grote verbouwingen compleet met interieur, appartementencomplexen, bedrijfsgebouwen, opknappen van bestaande gebouwen. Deze variatie in projecten houdt Christel Smeets goed scherp.

 

Een goed doordacht concept is onmisbaar voor een geslaagd project. Net zoals een goede samenwerking met de opdrachtgever. Pas dan kan volgens Christel Smeets architect bna een ontwerp tot in de juiste details worden uitgewerkt. Om een goed beeld te krijgen van het ontwerp werkt ze met 3D modellen.

Tweede verdieping overloop en trap voor renovatie
Tweede verdieping overloop en trap na renovatie
Tweede verdieping overloop en trap na renovatie

 

Samenwerkende partners binnen dit project:

Constructeur: Sterk adviesbureau bv

Aannemer: BVM aannemersbedrijf

Interieurbouwer: Louwerse de Jong interieurs

Verlichting: Frans van Hooijdonk
Houten vloerafwerking: Gaffi parketvormgevers
Fotografie na verbouwing: Michel Kievits

Echo houten tafel: Houtmerk


 

     Ben je enthousiast geworden over deze jaren ‘30 opknapwoning en zelf ook plannen om te gaan renoveren? Bekijk hier het OBLY profiel van Christel Smeets architect bna.