Places we love: hangar in Amsterdam

Places we love: hangar in Amsterdam

Amsterdam is een heerlijke hotspot rijker met HANGAR


Een loods aan het water, gebouwd van vintage groene golfplaten waar het warme interieur en de Zuid-Europese gerechten een verrassende match vormen met de rauwe industriële omgeving.
Bij het zien van de locatie in Amsterdam-Noord wisten eigenaren Jop Pollmann (voormalig directielid Scotch & Soda) en Tim Immers (eigenaar Bar Moustache) direct: hier kunnen wij iets heel speciaals neerzetten. Tim: “Wij wilden geen rechttoe rechtaan loods bouwen en dachten al vrij snel aan de ronde vormen van een hangar, vandaar ook de naam. Na lang zoeken vonden we hele oude golfplaten die we per stuk op kleur hebben geselecteerd.” Het resultaat: een patchwork van groene, grijze, witte en koperen kleuren, die de loods zowel van buiten als van binnen uniek maken.

 

STIJL & INTERIEUR
Het interieur van Hangar is een concept van styling expert Stella Willing (Scotch Collectables en ByStella). De stijl omschrijft zich het beste als “A beautiful mess” . Doel was vooral het rauwe gevoel van de loods warm, stijlvol en vooral niet te strak te maken. Hiervoor is een mix van materialen - hout, staal, messing en marmer in matching kleuren -gebruikt. Vintage kroonluchters, een spiegelwand, oude houten vloerdelen, een messing bar blad (de meters lange bar is een ontwerp van Interieur- en conceptdesigner Robin Sluizer), groene marmeren tafels en een stamtafel van ruim 3 meter, maken dit dé plek waar je de hele dag kunt blijven zitten.

 

FOOD CONCEPTBij café/restaurant Hangar staat het koken met de seizoenen centraal, waarbij de nadruk ligt op een mix van mediterrane keukens met gebruik van exotische kruiden. De kaart biedt dan ook Franse en Italiaanse gerechten, met hier en daar een Noord-Afrikaans accent. Klik hier voor de menukaart.

 

Wie houdt van puur eten in een unieke omgeving en op een speciale plek in Amsterdam is hier aan het goede adres (bovendien met voldoende parkeergelegenheid en een pont die voor de deur aanlegt). Met een enorm terras aan het water en de binnenstad van Amsterdam op de achtergrond, biedt de plek nog veel meer spannende mogelijkheden. Jop: “Hopelijk kan er dit jaar voor de deur geschaatst worden, is het 1000m2 terras iets om naar uit te kijken in de zomer en liggen er nog meer plannen klaar voor een eigen interieur shop, private dining en speciale events.

 

Hangar. Aambeeldstraat 36, 1021 KB Amsterdam,
+31 20 363 86 57, dagelijks geopend van 17.00 - 01.00 uur 
reserveren@hangar.amsterdamwww.hangar.amsterdam.