Realisatie duurzame woning nieuw Leyden houten trap

Realisatie duurzame woning nieuw Leyden

Deze week in OBLY tour een heel bijzonder ontwerp van Boris Zeisser, destijds werkzaam bij 24H Architecture. Een duurzame woning in Nieuw Leyden. Een eigenzinnige woonwijk met een visie. 

Boris Zeisser, tegenwoordig werkzaam bij Natrufied, is een expert op zijn gebied. Met een team van internationale architecten en ontwerpers werken zij aan een breed portfolio op onder andere het gebied van wonen, werken en ontspannen. Natrufied laat zich bij het ontwerpen, inspireren door de natuur. De belangrijkste filosofie van het bureau is werken met natuurlijke materialen en het thema Art d’Eco. Soort 'verstening van de natuur'.

 

Natuurlijke vormen of juist een abstracte voorstelling van natuurlijke patronen staan centraal. Ook het integreren van high-tech en low-tech duurzaamheid is een onderdeel van hun ontwerpen. Het team is een briljante combinatie van de dynamiek van een jong creatief kantoor en de ervaring van twintig jaar top-level architectuur.

 

Het project
‘Zelfbouw project’  waarin bewoners met eigen architect een huis konden ontwerpen, zowel van binnen als van buiten.

 

De bewoners
Familie

 

De woonwensen
Belangrijkste van dit huis was om veel licht diep in de woning te krijgen omdat het diepe donkere kavels zijn. Daarom is er gekozen voor ‘licht canyon’ midden in het huis met de waterpatio als centraal middelpunt. Letterlijk de natuur in huis.

Het plan Nieuw Leyden is gebouwd volgens het rug-aan-rug principe en kent smalle straten. Hierdoor stond het binnenlaten van daglicht centraal in dit ontwerp. De canyon laat op creatieve wijze het licht van de middagzon tot diep in de woning doordringen. Hierdoor is een prettig woonklimaat ontstaan.Ook de achterliggende ruimten van de woning kunnen worden voorzien van daglicht. De canyon wand is namelijk transparant en laat, indien gewenst, gefilterd licht door. Doordat de wand ook volledig gesloten kan worden, komt de privacy van de achterliggende toiletten en badkamers niet in het geding. 


Zowel binnen in de woning als buiten zijn prachtige materialen gebruikt. Het parket en de binnendeurkozijnen bestaan uit bamboe. De gevel van de woning is een combinatie van CorTen staal en FSC gecertificeerd Louro Gamela en Jatobhout. De terrasdelen van de waterpatio bestaan uit samengeperst bamboe. Klik hier om meer prachtige eigenzinnige projecten van Natrufied te zien.

 

Zelf hier je project presenteren? Stuur ons een mail: info@obly.com