Renovatie monumentale boerderij

Renovatie monumentale boerderij

Wat een super tof huis is dit geworden na een grondige renovatie. Buro Koek uit Den Bosch tekende voor het ontwerp. Samen met een aantal gerenommeerde partijen binnen de interieurbranche zijn zij aan de slag gegaan met dit spectaculaire resultaat.

 

Wat was de vraag van de bewoners? De woonkamer van de boerderij, waar het binnen altijd erg donker was door de lage kleine ramen, transformeren tot een lichte open ruimte met een slaapkamer en een badkamer voor de dochter des huizes. Voor de lichtinval zijn er 4 grote dakvensters geplaatst die nu samen zorgen voor een zee aan licht.

 

De helft van de boerderij is een zogenoemde Schop. Op het erf van de historische boerderij stonden altijd meerdere soorten bijgebouwen. Ze bepalen de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving door het sobere en doelmatige voorkomen. De situering op het erf en het karakter van de bijgebouwen zijn niet uniform maar verschillen per regio. De voornaamste gebouwen die nog aanwezig zijn op de huidige erven, zijn onder andere:

 

De schop is een gebouw dat in Brabant regelmatig voorkwam en komt. Dit gebouw werd gebruikt voor opslag van spullen en wagens en was aan de voorzijde open. Ook wij weer iets geleerd!



De boerderij is opgebouwd uit 2 delen die met elkaar verbonden zijn door een nieuw gebouwde ''sluis''. Op de onderste foto ook goed te zien de meer dan fraaie buitenkant van de rietgedekte boerderij met de originele muurankers van het gebinte ♥.





Origineel was er een verdiepingsvloer aanwezig in de boerderij. Deze is in zijn totaliteit verwijderd waardoor er een enorme grote en hoge ruimte is ontstaan. Het mooie historische eiken gebinte is geheel intact gelaten mede door de monument status van het pand. Voor de vloer is gekozen voor een echte robuuste betonvloer van Sfeerbeton, die mooi past bij de sfeer van deze monumentale boerderij. De betonvloer werd gevlinderd en daarna afgewerkt met een impregneerlaag, waardoor je deze makkelijk schoon kan houden. Door Xillix metaaldesign is een stalen trap - en loopbrug van oude spoorrails geconstrueerd. De loopbrug verbind de badkamer aan de ene zijde met de slaapkamer aan de andere zijde. Erg mooie combinatie van het oude eiken met het staal van de trap en brug en de robuuste betonvloer.



Veel van wat je ziet is speciaal voor de woning op maat gemaakt en heeft een geheel eigen verhaal. Veel van het maatwerk in deze ruimte is gedaan door Kring Interieurbouw uit Moergestel. De wanden aan de achterzijde zijn opgetrokken uit oud hout. In de linkerzijde is de TV in de wand verwerkt. Hiernaast bevindt zich een blinde deur die toegang geeft naar de achterste ruimte waar de bijkeuken is gesitueerd. Op de onderste foto de bijkeuken met originele Portugese cement tegels en voederbak / trog als wasdeel. 



Te gek huis met liefde gerenoveerd.

 

Buro Koek uit Den Bosch vakmensen waar je met een gerust hart dit soort renovaties aan toe kunt vertrouwen.

 

Sfeerbeton, een topkwaliteit betonvloer met een geheel eigen gezicht die past bij elke stijl. Aangelegd door vakmensen met jarenlange ervaring in het leggen van hoogwaardige vloeren.

 

Xillix metaaldesign kunstenaars met staal.

 

Kring Interieurbouw voor alles wat je maar op maat kan maken.

 

Michel Kievits  fotografie.