Tegelkachels van gloed

Tegelkachels van Gloed

Gloed tegelkachel

 

Gloed is expert in de bouw van unieke kachels die uniek zijn in hun materiaal en gebruik. Een tegelkachel van Gloed bestaat volledig uit keramisch materiaal, dat in staat is veel warmte op te slaan. Hierdoor heb je met een tegelkachel van Gloed een hele aangename, duurzame en zeker ook originele verwarmingsbron in huis. Duurzame verwarmingsbron

 

Tegelkachels zijn ongeëvenaard in hun eenvoud, eerlijkheid en efficiëntie. Na een uur stoken, blijft de kachel gedurende 8 uur een heerlijke stralingswarmte afgeven, net als de zon. Warmte die jezelf hebt gecreëerd, door in een ritme van tweemaal per dag een uur hout te verbranden.

 

De verbranding is schoon door de ontstane hoge temperaturen in de keramische stookruimte. Door de lange keramische kanalen verdwijnt de warmte niet in de schoorsteen maar trekt in de steenmassa. Vervolgens wordt deze weer heel gelijkmatig afgegeven aan de ruimte gedurende vele uren.


Traditionele ambacht

 

Gloed bouwt de tegelkachels op volgens de regels van het ambacht, wat betekent dat de tegels weer in leem worden gezet. Alle gebruikte materialen zijn natuurlijk, zonder enige chemische toevoeging. De bouw van een tegelkachel is volledig handwerk. Dit ambacht is in Nederland niet bekend, maar in landen om ons heen worden tegelkachels al van oudsher tot op de dag van vandaag zo gemaakt. Hilde van Gloed tegelkachels heeft het ambacht dan ook geleerd in Oostenrijk bij een Hafnermeister, zoals het beroep van ambachtelijk kachelbouwer daar genoemd wordt.

Gebruik van tegels

 

Wat de tegelkachels van Gloed mede zo uniek maakt is het gebruik van antieke tegels om de kachels vorm te geven. Deze tegels zijn vaak al 100 jaar geleden gemaakt, ook toen was dit volledig handwerk. De prachtige, meestal hand-gestoken patronen en de schitterende oude glazuren maken dat je met een tegelkachel van Gloed ook een mooi stuk erfgoed in huis hebt. De tegels hebben al een heel leven het hart van een huishouden gevormd en voor warmte in huis gezorgd. Dit rijke verleden is bijna voelbaar in de tegels.


veiligheid

 

Een tegelkachel van Gloed is ook in een huis met opgroeiende kinderen heel goed te plaatsen. De zachte stralingswarmte die de kachel uitstraalt geeft een geruststellende sfeer in huis. De tegels worden op den duur wel heet, maar leiden niet tot brandwondenEn dan de million dollar question, wat kost zo unieke tegelkachel van gloed? De prijs van een tegelkachel ligt gemiddeld tussen de €5000 en €7500 euro. Deze prijs is inclusief de opbouw ter plaatse. 

 

Met een tegelkachel van gloed bespaar je uiteindelijk op de volgende punten:

 

  • tijd: een tegelkachel hoef je maar 1 of 2 keer per dag heel even te stoken.
  • geld: je bespaart op je energie- en houtrekening.
  • hout: je hoeft per dag minder hout te gebruiken.
  • milieu: de kachel brandt zuinig én bovendien schoon.