wegdromen bij de mooiste Bohemian kinderkamers. kinderkamer met lichte kleuren

wegdromen bij de mooiste Bohemian kinderkamers

Het is inmiddels niet meer zo'n geweldig weer voor de kinderen om buiten te spelen en dat resulteert dat ze steeds vaker tijd door zullen brengen op hun slaapkamer. Samen spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Hoe heerlijk is het voor de kids om dan een gezellige kamer te hebben waar ze ultiem kunnen genieten van de warmte en gezelligheid binnen. Een plek waar ze hutten kunnen bouwen, samen met de poppen een theekransje kunnen houden of kunnen knutselen. 

 

Wij zochten voor jullie de mooiste inspiratie voor de 'Bohemian' kinderkamer. Eat your heart out! Soms zou ik willen dat ik zelf af en toe nog even een kind kon zijn, ik zou namelijk ook wel een tipi op m'n kamer willen. 
Helemaal fan zijn we van de kunstwerken aan de muur! Wie zegt dat iets aan de muur op de kinderkamer persé kinderlijk moet zijn? Waarom niet een enorme wereldkaart (met het idee dat ze ongemerkt zelfs een stukje topografie leren, win win!) of sfeervolle prints of schilderijen? Het is niet het eerste waar je op zou komen misschien, maar hierboven is te zien dat het prachtig kan werken. Het geeft veel sfeer en is natuurlijk een stuk minder tijdelijk! Bohémian staat voor kleur, vrolijkheid, natuur, combineren en het reflecteren van je persoonlijkheid. In deze interieur stijl kan je helemaal los gaan met verschillende kleuren, printjes, materialen, stijlen en zelfs culturen. Het is een vrije stijl waar je vaak veel dingen uit de natuur in terug ziet komen zoals planten, geweitjes, takjes en tierlantijntjes. Alles mag en kan en sfeer staat voorop. Deze vrijheid in ontwerp laat dus ook makkelijk toe dat je ook best wel een Tipi, dekenkasteel of fort in je slaapkamer kan hebben!

Het leven is een feest, dus waarom zouden er alleen maar vlaggetjes op je verjaardag mogen hangen? .. Inderdaad, maak een feest van die kamer en versier het zoals je wilt. Stoffen vlaggetjes zijn super gezellig. Wakker worden met zo'n uitzicht verzekert je dat je met het juiste been uit bed stapt! 

Toch liever niet zoveel kleurtjes en printjes. Hierboven een goed voorbeeld hoe je het wat rustiger aan kan pakken met nog steeds leuke elementjes als de dromenvanger, een plantje, geweitjes, lijstjes en kleedjes. 

 

Overigens zijn dierenhuiden weer helemaal terug van weg geweest, van koeienhuiden tot schapen en geitjes. Kinderen zitten vaak op de grond dus een tapijt of kleed maakt het net wat aangenamer om te spelen op de vloeren.