Wonen in een oud magazijn

Wonen in een oud magazijn

Oerlicht

Lichtspecialisten

 

Wonen in een oud magazijn van een schildersbedrijf? Dit was de terechte vraag van de huidige bewoners aan Bedaux de Brouwer architecten die het idee voorstelde. Het vroegere magazijn is gelegen aan de achterzijde van een kantoorpand. De bewoners wilden in eerste instantie dit kantoorpand ombouwen tot woning en niet het oude magazijn. Echter, het plan waar Bedaux de Brouwer architecten mee kwam, kon direct rekenen op het enthousiasme van de bewoners. Terecht, als je het uiteindelijke resultaat ziet. Daar waar ooit vele verfblikken stonden opgeslagen, is een prachtige bungalow verrezen. Een gezinshuis waar oud en nieuw prachtig zijn versmolten tot een eigentijdse parel. Een oase van rust die je bereikt met een bijzondere doorgang die uitkomt op een binnenhofje. Dit huis is gelegen in een prachtige karakteristieke straat in de wijk Zandberg van Breda. 



De entree is al een kunstwerk op zich. Hier is een ''Box'' geplaatst die de grote ruimte tussen de entree, living en de keuken breekt. Deze Box accentueert het hoge bakstenen plafond en zet meteen de handtekening van deze bijzondere woning bij binnenkomst. De Box kent meerdere zijdes die praktisch zijn ingericht. Bij de entreezijde zijn de meterkast en het toilet in de Box geplaatst. Aan de keukenzijde is de inbouwapparatuur verwerkt. De bekleding met goudkleurig panelen geeft een bijzonder mooi contrast met de lichte kleuren van de muren en de strakke gietvloer.



Het woon- en zitgedeelte zijn vanuit de entree te bereiken door twee grote open doorgangen. Deze uitsparingen zorgen voor een mooi ruimtelijk effect en een fraaie zichtlijn naar zowel de keuken als de entree. Licht en ruimtelijkheid vanuit iedere hoek.

 

Het zitgedeelte kent als enige ruimte in huis een houten vloer. De parketvloer in de tijdloze Hongaarse punt geeft een fijne ingetogen warmte aan deze zithoek. Mooi om te zien hoe klassiek parket en modern samen kunnen gaan in een spraakmakend geheel.  



'Out of the Box' genieten met de hoge deuren, het goud, de kunst op de muur en de gietvloer door het gehele huis.  



De grote leefkeuken is het centrale gedeelte van het huis. Deze fijne plek is tevens de verbinding tussen het woongedeelte bij de entree en het slaap- en badgedeelte aan de andere zijde. De ruimte behoorde toe aan het oude magazijn en heeft nog het hoge plafond en de originele balken. Het kookeiland met Pittcooking en het op maat gemaakte werkblad aan de wand maken deze keuken tot een lust voor het oog. Samen met het gezin koken of gezellig tafelen met vrienden, deze woonkeuken vraagt erom. De drie raampartijen zijn vergroot en laten een zee aan daglicht binnen. De inbouw gashaard zorgt voor extra sfeer en warmte bij de eettafel. 



Speciale aandacht bij het project behoeft het lichtplan van Oerlicht met de armaturen van Orbit, de verlichting boven de ramen in de keuken en dimbare uplight spots. Boven de tafel hangen de inmiddels vermaarde lampen van Jacco Maris. Mooi en sfeervol.



Het slaap- en badgedeelte zijn gebouwd volgens het ontwerp van Bedaux de Brouwer architecten. Deze nieuwbouwvleugel loopt in een lijn door met de leefkeuken waardoor het een echt gezinshuis is geworden. In dit gedeelte zijn de ouderlijke slaapkamer, de kinderkamers, waskamer en badkamers gesitueerd. De gietvloer loopt vanuit de keuken volledig door in alle kamers en ook de verlichting is in 1 lijn doorgetrokken. Uiteraard zijn deze grote open ruimtes met hoogwaardige materialen afgewerkt.




Een oase van rust! De natuurlijke rustige kleuren maken dit huis ook van buiten tot één geheel met de tuin. Het oude opslaggedeelte buiten is omgebouwd tot prachtige overdekte buitenplek. De hele woning binnen en buiten straalt een eigentijdse rust uit die de special effects van dit bijzondere woonhuis nog meer versterken.  

 

De grote raampartijen zijn van de grote leefkeuken. De buitenzijde is geheel nieuw opgetrokken waardoor oud en nieuw naadloos in elkaar overgaan. 

 

Oerlicht voor het ontwerp van lichtplannen, levering en uitvoering van al uw projecten, kantoor, winkel, showroom en woonhuis.

 

Bedaux de Brouwer architecten  voor krachtige architectuur met beperking van middelen.

 

Stijlvolle fotografie door Aimee by ME