Fouten bij het bouwen van een veranda
Brainstorm over het ontwerp
Starten met de bouw van een veranda doe je uiteraard niet zonder ontwerp. Dus heb je al een idee over hoe het perfecte plaatje er voor jou uitziet? Deel die plannen dan met de verandabouwer. Op die manier liggen alle verwachtingen op één lijn, en zal alles uiteindelijk een mooi geheel vormen. Besteed hierbij extra aandacht aan inplanting, oriëntatie, de keuze van het dak en de uitgangen naar de tuin. De tuin zelf richt je achteraf best in naargelang de indeling van de veranda.
Kies de juiste beglazing
Aangezien veranda’s voornamelijk uit glas bestaan, is de beglazing het belangrijkste onderdeel. Twee aandachtspunten hierbij zijn de zonnefactor en de isolatiewaarde zodat er steeds een aangename temperatuur heerst. Heb je de beglazing gekozen, maar ben je benieuwd naar het kostenplaatje? Vraag dan gerust naar een offerte die je een idee geeft van de prijs van de ramen.
Kies het juiste profiel
Het profiel vormt de fundering van de veranda, waardoor dit uit stevig materiaal als staal, aluminium of hout moet bestaan. Aluminium ramen zijn erg sterk en geschikt voor grote oppervlakken. Soms zijn extra verstevigingen in de muren noodzakelijk om het gewicht te verdelen. Je kiest ook best voor thermisch onderbroken profielen zodat ze geen koude doorlaten. Daarnaast vermijd je zo condensatie en vochtigheid.
ISOLEER CORRECT
De voorgaande tips geven het reeds aan, bij elke gemaakte keuze moet je rekening houden met een correcte isolatie. Wil je zeker zijn van een goede temperatuur in je veranda? Kies dan voor stevige pvc ramen. Let er wel op dat je niet te veel isoleert en vooral goed ventileert, want dat resulteert bij zon in oververhitting.
Voorzie ventilatie
Door de vele beglazing gedraagt je veranda zich anders dan de andere ruimtes van je woning. Om oververhitting te vermijden, is het daarom vanzelfsprekend dat je best ook goede ventilatie voorziet. Naast verkoeling, garandeert die een gezonde luchtkwaliteit en vermijdt die vocht.