Duurzame Schuurwoning

De woning is vormgegeven als een compacte en herkenbare schuurvorm en kenmerkt zich door een eenvoudige vormgeving, materialisering en indeling. Aan de noordzijde heeft de woning een meer gesloten karakter, terwijl aan de zuidzijde de schuurwoning zich opent naar het erf, waarbij een grote serre op een duurzame manier bijdraagt aan het wooncomfort. Aan de noordzijde is een ’hap’ uit volume gelaten welke voorziet in daglichttoetreding, zichtrelatie met het landschap en tevens plaats biedt aan een klein beschut terras. Wonen en eten zijn op de begane grond flexibel in de plattegrond opgenomen. De materialisering is donker van kleur, evenals de schuren op landgoed Twickel, waardoor de woning zich in de rangorde op het erf voegt. Een duurzame woning met natuurlijke en streekeigen materialen passend in het nieuwe erfensemble

Meer weten over dit project?

project tags

Ontdek meer

Recent bekeken