#

Complexe aanbouw met kookeiland

Van Os Architecten

Complexe aanbouw met kookeiland (7)

Van Os Architecten

Architecten

Architect in Breda

Over dit project

Vergroten van de woning aan de achterzijde d.m.v. een woonkeuken met zitplek en behoud van doorloop vanuit entree en doorloop richting bovenkamer met tv en studie. Het bestaande hoogteverschil tussen de woonkamer en de keuken was aanleiding voor de nieuwe positie van de keuken. Het keukeneiland grenst aan de plek waar het plafond hoger wordt. Boven het kookeiland hangt de afzuiging en verlichting in een plaatselijke verdikking van het plafond. Deze zone heeft dezelfde maat als het kookeiland. Deze ruimtelijke oplossing werd mogelijk door de bestaande trap voor de bovenwoning te verplaatsen naar de achtergevel. Een nieuwe gietijzeren spiltrap achter de keuken in de aanbouw geeft toegang tot deze ruime. De bestaande knik in het perceel maakt de aanbouw spannend. De nieuwe houten eettafel volgt de buitenmuur. Een hangende open haard tussen de trap en de vouwschuifpui geeft in de winter de benodigde extra warmte en sfeer. Het komt de ruimtelijkheid van het plan ten goede doordat de haard aan het plafond is opgehangen en boven de grond zweeft. De nieuwe stalen vouwschuifpui creëert een zee van licht en betrekt de tuin bij de woonkeuken.

Meer weten over dit project?

Neem contact op

Neem contact op met deze professional

 

Schrijf je nu in voor onze

Nieuwsbrief