#

Solarlux glazen vouwwand bij zwembad

Solarlux Nederland BV

Solarlux glazen vouwwand bij zwembad (8)

Solarlux Nederland BV

Merken

Vouwwanden, serres en tuinkamers voor buitengewoon lekker wonen

Over dit project

Weidse velden en duinen kenmerken het beboste kavel in gemeente Zandvoort. De houten gevel en het materiaal van het dak van het huis zorgen er al voor dat het zich in de omringende, idyllische natuur nestelt. De bewoners hadden het plan om een extra gebouw met zwembad neer te zetten. Hun wens: een zwembad van minstens twintig meter lang, een kinderbad, een whirlpool en een fitnessruimte in een gebouw dat zich naadloos in de omgeving voegt. Om het niet te massief te laten lijken en het uitzicht vanuit de villa niet te belemmeren, stelde architect Marco van Zal een ondergronds zwembad voor. Zo ontstond het idee de royale wellness-ruimte in een bestaande duin te bouwen. Een terras met verschillende niveaus en meerdere zithoeken zou het huis met het zwembad verbinden. Het resultaat overtrof alle verwachtingen van de opdrachtgever: een in de natuur verborgen poollandschap voegt zich optimaal in de omgeving in en laat deze vrijwel onaangetast. Van buiten is er relatief weinig te zien van het nieuwe gebouw. Het unieke landschap domineert de buitenruimte. Slechts drie antracietkleurige betonnen bouwelementen met houtstructuur en glazen fronten steken uit de heuvel naar voren. De kleuren en materialen komen terug in de gevel van het huis, waardoor een harmonieus geheel is ontstaan. Alle drie de bouwelementen zijn zo georiënteerd dat ze van binnenuit een uniek uitzicht op de omgeving bieden. De glazen vouwwanden zorgen voor de perfecte verbinden tussen binnen en buiten en maken door de royale openingsmogelijkheden het zowel een binnen- als buitenzwembad.

Meer weten over dit project?

Neem contact op

Neem contact op met deze professional

 

Schrijf je nu in voor onze

Nieuwsbrief