#

renovatie jaren '20 villa | entree

Euroconstruct | Excellent in renovations

renovatie jaren '20 villa | entree (6)

Euroconstruct | Excellent in renovations

Bouwbedrijven

Wij geloven in samenwerking. Daarom combineren wij uw wensen met onze partners, onze creativiteit, ons gevoel voor design en onze technische kennis. Zo behalen we samen het beste en mooiste resultaat.

Over dit project

Wat :​ ​een​ ​jaren​ ​‘20​ ​villa​ ​van​ ​520​ ​m2​ ​in​ ​het​ ​Haarlemmerhoutkwartier. Wanneer :​ ​december​ ​2016​ ​opgeleverd. Samen​ ​met :​ ​architect​ ​Servaas​ ​van​ ​Asseldonk,​ ​Euroconstruct Jacqueline​ ​heeft​ ​de​ ​neiging​ ​zich​ ​te​ ​verontschuldigen​ ​als​ ​anderen​ ​vertellen​ ​over​ ​hun​ ​helse verbouwing.​ ​Bij​ ​hen​ ​verliep​ ​alles​ ​namelijk​ ​op​ ​rolletjes.​ ​“Het​ ​was​ ​een​ ​feestje.​ ​Ik​ ​zou​ ​het​ ​zó​ ​weer doen.”​ ​Tijdens​ ​een​ ​grondige​ ​verbouwing​ ​werden​ ​de​ ​voormalige​ ​praktijkruimte​ ​en​ ​het bovengelegen​ ​woonhuis​ ​aan​ ​de​ ​Oosterhoutlaan​ ​in​ ​Haarlem​ ​volledig​ ​getransformeerd.​ ​Het moest​ ​een​ ​open,​ ​licht​ ​en​ ​warm​ ​geheel​ ​worden,​ ​met​ ​behoud​ ​van​ ​de​ ​authentieke​ ​details​ ​en uitstraling.​ ​Van​ ​de​ ​transformatie​ ​zelf​ ​is​ ​niets​ ​te​ ​zien,​ ​zo​ ​oorspronkelijk​ ​oogt​ ​het​ ​eindresultaat. Verliefd,​ ​verkocht,​ ​verbouwd Bas​ ​en​ ​Jacqueline​ ​woonden​ ​jarenlang​ ​in​ ​het​ ​centrum​ ​van​ ​Haarlem.​ ​Eerst​ ​op​ ​het​ ​Houtplein,​ ​daarna aan​ ​de​ ​Oude​ ​Zijlvest​ ​in​ ​een​ ​ruim​ ​appartement​ ​in​ ​een​ ​oud​ ​schoolgebouw.​ ​Qua​ ​oppervlakte​ ​was​ ​het een​ ​prima​ ​gezinsappartement,​ ​maar​ ​steeds​ ​vaker​ ​verlangde​ ​het​ ​stel​ ​naar​ ​een​ ​eigen​ ​tuin.​ ​Jacqueline: “Het​ ​gezamenlijke​ ​schoolplein​ ​was​ ​leuk,​ ​maar​ ​je​ ​moest​ ​altijd​ ​de​ ​trap​ ​af​ ​en​ ​hebt​ ​niet​ ​altijd​ ​zin​ ​in​ ​een praatje​ ​met​ ​de​ ​buren.”​ ​In​ ​2013​ ​startte​ ​daarom​ ​de​ ​zoektocht​ ​naar​ ​een​ ​andere​ ​woning,​ ​die​ ​pas​ ​eindigde in​ ​2015.​ ​“Tijdens​ ​de​ ​crisis​ ​kwam​ ​er​ ​bijna​ ​niets​ ​vrij,”​ ​vertelt​ ​Jacqueline.​ ​Ze​ ​keken​ ​naar​ ​kleinere woningen:​ ​hun​ ​huidige​ ​huis​ ​stond​ ​niet​ ​eens​ ​op​ ​de​ ​​long list.​ ​Een​ ​makelaar​ ​stelde​ ​voor​ ​er​ ​toch​ ​eens​ ​te gaan​ ​kijken.​ ​Jacqueline:​ ​“We​ ​zaten​ ​hier,​ ​waar​ ​nu​ ​de​ ​eettafel​ ​staat,​ ​en​ ​keken​ ​de​ ​tuin​ ​in.​ ​We​ ​werden​ ​op slag​ ​verliefd.”​ ​Vervolgens​ ​gingen​ ​er​ ​maanden​ ​overheen​ ​voordat​ ​de​ ​koop​ ​rond​ ​was,​ ​en​ ​toen​ ​moest​ ​de verbouwing​ ​nog​ ​beginnen! Oog​ ​voor​ ​detail Architect​ ​Servaas​ ​van​ ​Asseldonk​ ​was​ ​er​ ​gelukkig​ ​om​ ​ze​ ​daarbij​ ​te​ ​begeleiden.​ ​Bas:​ ​“We​ ​vertrouwden blind​ ​op​ ​de​ ​visie​ ​van​ ​Servaas.​ ​De​ ​klik​ ​was​ ​er​ ​direct.​ ​Persoonlijk,​ ​maar​ ​ook​ ​qua​ ​visie​ ​op​ ​verbouwen.” In​ ​die​ ​visie​ ​staan​ ​persoonlijk​ ​contact,​ ​kwaliteit,​ ​maatwerk​ ​en​ ​duurzaamheid​ ​centraal.​ ​Van​ ​Asseldonk ontwerpt​ ​zoals​ ​hij​ ​luistert:​ ​nauwkeurig.​ ​Elke​ ​ontwerpbeslissing,​ ​hoe​ ​groot​ ​of​ ​klein​ ​ook,​ ​verdient aandacht.​ ​Zijn​ ​motto​ ​is​ ​niet​ ​voor​ ​niets​ ​‘Dieu​ ​est​ ​dans​ ​le​ ​détail’.​ ​Op​ ​het​ ​moment​ ​van​ ​de​ ​koop​ ​zat​ ​er​ ​nog een​ ​orthodontistenpraktijk​ ​in​ ​het​ ​pand.​ ​Er​ ​moest​ ​heel​ ​wat​ ​gebeuren,​ ​maar​ ​daar​ ​had​ ​Van​ ​Asseldonk gelukkig​ ​genoeg​ ​ideeën​ ​over.​ ​Bas:​ ​“Hij​ ​wilde​ ​het​ ​pand​ ​verbouwen​ ​met​ ​respect​ ​voor​ ​de​ ​authentieke details,​ ​dat​ ​sprak​ ​ons​ ​aan.”​ ​Van​ ​Asseldonk​ ​raadde​ ​bouwbedrijf​ ​Euroconstruct​ ​aan​ ​voor​ ​de verbouwing,​ ​omdat​ ​ze​ ​regelmatig​ ​samenwerken.​ ​Jacqueline:​ ​“Uit​ ​betrouwbare​ ​bron​ ​hoorden​ ​we goede​ ​verhalen,​ ​dus​ ​we​ ​besloten​ ​ervoor​ ​te​ ​gaan.​ ​We​ ​hebben​ ​niet​ ​eens​ ​andere​ ​offertes​ ​opgevraagd. Het​ ​voelde​ ​goed,​ ​we​ ​volgden​ ​Servaas​ ​en​ ​hadden​ ​er​ ​volledig​ ​vertrouwen​ ​in.” Bouwen​ ​aan​ ​een​ ​lekker​ ​huis Bas​ ​en​ ​Jacqueline​ ​zetten​ ​zich​ ​schrap,​ ​maar​ ​dat​ ​bleek​ ​niet​ ​nodig.​ ​“Je​ ​hoort​ ​altijd​ ​vreselijke verbouwingsverhalen,​ ​maar​ ​die​ ​van​ ​ons​ ​was​ ​een​ ​feestje.​ ​Het​ ​verliep​ ​echt​ ​vlekkeloos,”​ ​vertelt Jacqueline.​ ​Ze​ ​denkt​ ​dat​ ​een​ ​andere​ ​aannemer​ ​er​ ​dubbel​ ​zo​ ​lang​ ​over​ ​had​ ​gedaan.​ ​“Ze​ ​werkten​ ​zó hard,​ ​zes​ ​dagen​ ​per​ ​week.”​​ ​​Tijdens​ ​de​ ​verbouwing​ ​ontstond​ ​er​ ​niet​ ​alleen​ ​een​ ​nieuw​ ​huis,​ ​maar​ ​ook een​ ​vertrouwensband,​ ​zoveel​ ​is​ ​duidelijk.​ ​Bas:​ ​“Ze​ ​gingen​ ​met​ ​ons​ ​huis​ ​om​ ​alsof​ ​het​ ​hun​ ​eigen​ ​huis was.​ ​Jochem​ ​(Cieremans,​ ​Algemeen​ ​Directeur​ ​Euroconstruct)​ ​werd​ ​een​ ​soort​ ​kwaliteitsgarantie​ ​voor ons.”​ ​Dat​ ​ze​ ​zichzelf​ ​volledig​ ​op​ ​de​ ​keuzes​ ​voor​ ​hun​ ​woning​ ​konden​ ​richten​ ​zonder​ ​belast​ ​te​ ​zijn​ ​met planning​ ​en​ ​organisatie,​ ​dat​ ​was​ ​voor​ ​Bas​ ​en​ ​Jacqueline​ ​het​ ​grootste​ ​voordeel.​ ​“Ze​ ​nemen​ ​de organisatie​ ​over​ ​en​ ​werken​ ​met​ ​professionele​ ​mensen,​ ​daardoor​ ​verloopt​ ​het​ ​proces​ ​soepel​ ​en​ ​snel. Dat​ ​lukt​ ​nooit​ ​als​ ​je​ ​het​ ​allemaal​ ​zelf​ ​moet​ ​doen,”​ ​zegt​ ​Jacqueline. Natuurlijk​ ​was​ ​er​ ​af​ ​en​ ​toe​ ​ook​ ​een​ ​tegenvaller:​ ​in​ ​het​ ​beginstadium​ ​werd​ ​asbest​ ​ontdekt.​ ​Jacqueline: “Je​ ​hebt​ ​nog​ ​geen​ ​zicht​ ​op​ ​de​ ​rest​ ​van​ ​het​ ​proces,​ ​dus​ ​verwacht​ ​meteen​ ​het​ ​ergste.”​ ​Niets​ ​bleek minder​ ​waar.​ ​De​ ​doemscenario’s​ ​die​ ​ze​ ​van​ ​te​ ​voren​ ​in​ ​gedachten​ ​hadden,​ ​bleken​ ​onjuist.​ ​Bas: “Neem​ ​het​ ​afmonteren,​ ​daar​ ​staan​ ​drie​ ​dagen​ ​voor.”​ ​Bas​ ​en​ ​Jacqueline​ ​kijken​ ​elkaar​ ​lachend​ ​aan. “Wij​ ​dachten,​ ​dat​ ​gaan​ ​ze​ ​nooit​ ​redden!​ ​Maar​ ​dan​ ​staan​ ​er​ ​opeens​ ​elf​ ​man​ ​voor​ ​de​ ​deur.​ ​Iedereen wist​ ​precies​ ​in​ ​welke​ ​ruimte​ ​hij​ ​moest​ ​zijn,​ ​en​ ​het​ ​lukte!”​ ​De​ ​wekelijkse​ ​bouwvergadering​ ​zorgde​ ​voor veel​ ​overzicht​ ​en​ ​rust.​ ​Jacqueline:​ ​“Samen​ ​met​ ​Servaas,​ ​Jochem​ ​en​ ​opzichter​ ​Vlado​ ​liepen​ ​we​ ​rond, bespraken​ ​we​ ​de​ ​openstaande​ ​punten​ ​en​ ​kozen​ ​direct​ ​de​ ​juiste​ ​aanpak​ ​of​ ​oplossing.​ ​Zo​ ​konden​ ​we met​ ​onze​ ​volle​ ​aandacht​ ​keuzes​ ​maken​ ​en​ ​alle​ ​punten​ ​aftikken.”​ ​Ze​ ​prijzen​ ​de​ ​de​ ​hands-on mentaliteit​ ​van​ ​opzichter​ ​Vlado.​ ​Bas:​ ​“Je​ ​ziet​ ​bovendien​ ​dat​ ​het​ ​team​ ​goed​ ​samenwerkt,​ ​dat​ ​vonden wij​ ​belangrijk.​ ​Als​ ​ze​ ​niet​ ​lekker​ ​werken,​ ​bouwen​ ​ze​ ​ook​ ​niet​ ​aan​ ​een​ ​lekker,​ ​mooi​ ​huis.” Ruimtelijk​ ​én​ huiselijk De​ ​grootste​ ​wens​ ​die​ ​het​ ​stel​ ​had,​ ​was​ ​een​ ​huis​ ​met​ ​logische​ ​indeling.​ ​Bas:​ ​“Het​ ​was​ ​een​ ​werkplek, maar​ ​moest​ ​een​ ​woonhuis​ ​worden.​ ​Een​ ​logische​ ​routing,​ ​meer​ ​warmte​ ​en​ ​meer​ ​licht,​ ​dat​ ​waren​ ​de kernpunten​ ​voor​ ​ons.”​ ​Dat​ ​het​ ​is​ ​gelukt,​ ​zien​ ​we​ ​zelf.​ ​De​ ​doorloop​ ​-​ ​van​ ​entree​ ​en​ ​hal​ ​naar​ ​keuken, zitkamer​ ​en​ ​de​ ​andere​ ​vertrekken​ ​-​ ​is​ ​logisch.​ ​Hetzelfde​ ​geldt​ ​voor​ ​de​ ​tweede​ ​en​ ​derde​ ​verdiepingen: vanuit​ ​de​ ​ruime​ ​overloop​ ​heb​ ​je​ ​toegang​ ​tot​ ​de​ ​diverse​ ​slaapvertrekken​ ​en​ ​badkamers.​ ​Het​ ​lijkt​ ​zo vanzelfsprekend​ ​nu,​ ​maar​ ​“het​ ​was​ ​hokkerig.​ ​De​ ​keuken,​ ​eetkamer​ ​en​ ​zitkamer​ ​waren​ ​van​ ​elkaar afgesloten.​ ​Die​ ​muren​ ​zijn​ ​weggehaald​ ​of​ ​opengebroken,”​ ​zegt​ ​Bas.​ ​De​ ​plattegrond​ ​is​ ​daardoor ruimtelijker​ ​en​ ​bovendien​ ​heb​ ​je​ ​vanaf​ ​de​ ​gehele​ ​benedenverdieping​ ​nu​ ​zicht​ ​op​ ​de​ ​tuin.​ ​Voor​ ​meer huiselijkheid​ ​en​ ​warmte​ ​werden​ ​de​ ​en​ ​suite​ ​kamers​ ​bedacht.​ ​En​ ​door​ ​in​ ​een​ ​trappenhuis​ ​een​ ​extra raampartij​ ​te​ ​maken,​ ​is​ ​de​ ​lichtinval​ ​bij​ ​de​ ​entree​ ​veel​ ​royaler.​ ​Verder​ ​werd​ ​het​ ​huis​ ​ingedeeld​ ​in​ ​‘​hot and cold areas’,​ ​op​ ​basis​ ​van​ ​gebruiksintensiteit​ ​van​ ​de​ ​ruimtes.​ ​Bas:​ ​“In​ ​de​ ​​hot areas hebben​ ​we vloerverwarming,​ ​in​ ​de​ ​andere​ ​ruimtes​ ​zijn​ ​radiatoren​ ​aangebracht.”​ ​Dat​ ​het​ ​systeem​ ​goed​ ​werkt​ ​- ook​ ​bij​ ​520​ ​m2​ ​-​ ​is​ ​al​ ​getest.​ ​Bas:​ ​“Als​ ​we​ ​willen​ ​kunnen​ ​we​ ​hier​ ​een​ ​vlindertuin​ ​maken.” Happy​ ​home Toen​ ​Bas,​ ​Jacqueline,​ ​Melanie​ ​en​ ​India​ ​in​ ​december​ ​2016​ ​verhuisden,​ ​voelde​ ​het​ ​huis​ ​al​ ​vertrouwd. Met​ ​een​ ​werkende​ ​haard,​ ​goede​ ​gezamenlijke​ ​ruimtes​ ​én​ ​een​ ​eigen​ ​plek​ ​voor​ ​iedereen.​ ​De voorkamer​ ​werd​ ​een​ ​kinderspeelkamer,​ ​ernaast​ ​de​ ​werkkamer​ ​van​ ​Jacqueline​ ​en​ ​ertegenover​ ​de man cave van​ ​Bas.​ ​De​ ​favoriete​ ​plek​ ​in​ ​huis?​ ​Daar​ ​waar​ ​Bas​ ​en​ ​Jacqueline​ ​verliefd​ ​werden​ ​op​ ​het pand,​ ​aan​ ​de​ ​eettafel.​ ​Jacqueline:​ ​“We​ ​beginnen​ ​de​ ​dag​ ​vaak​ ​aan​ ​de​ ​bar​ ​in​ ​de​ ​keuken,​ ​eten​ ​‘s avonds​ ​aan​ ​de​ ​eettafel​ ​en​ ​zitten​ ​daarna​ ​vooral​ ​in​ ​de​ ​​happy room.”​ ​De​ ​wat?​ ​“Oh,​ ​zo​ ​noemen​ ​we​ ​de zithoek​ ​hierachter.”​ ​Met​ ​de​ ​roze​ ​bank​ ​en​ ​het​ ​opvallende​ ​behang​ ​oogt​ ​de​ ​ruimte​ ​zo​ ​happy​ ​als​ ​het​ ​stel zich​ ​voelt​ ​in​ ​hun​ ​nieuwe​ ​huis.​ ​Bas:​ ​“We​ ​wilden​ ​een​ ​warm​ ​gezinshuis​ ​waar​ ​mensen​ ​aan​ ​kunnen komen​ ​waaien.​ ​Dat​ ​zit​ ​niet​ ​in​ ​spullen,​ ​maar​ ​in​ ​een​ ​gevoel.​ ​India​ ​is​ ​bijna​ ​jarig​ ​en​ ​op​ ​haar​ ​feestje​ ​komen dertien​ ​kindjes​ ​slapen.​ ​Dat​ ​kán​ ​hier​ ​gewoon.”

Meer weten over dit project?

Neem contact op

Neem contact op met deze professional

 

Schrijf je nu in voor onze

Nieuwsbrief