#

Moderne villa met stucwerk en baksteen

lab-R architectenbureau

Moderne villa met stucwerk en baksteen (7)

lab-R architectenbureau

Architecten

SAMEN WAARMAKEN MET LAB-R, ARCHITECT IN BREDA

Over dit project

ONDERWERP Villa Roosendaal is gebouwd op uitbreidingsplan “De Landerije” te Roosendaal. De wens van de opdrachtgever was een moderne levensloopbestendige woning met veel uitzicht op de tuin. In het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzame toepassingen. CONCEPT Op verzoek van de opdrachtgever is een duurzame levensloopbestendige woning ontwikkeld. Door gebruik te maken van zonnepanelen en een warmtepomp wordt het energieverbruik van fossiele brandstoffen geminimaliseerd. Er is gekozen voor eenvoudige vormgeving zonder overbodige details en zoveel mogelijk duurzame materialisering. Door een slimme oriëntatie en praktische indeling wordt optimaal wooncomfort nagestreefd. Zo zijn er twee boven elkaar liggende bergruimtes voorzien die indien nodig kunnen worden omgebouwd naar een lift. De gehele woning wordt daarmee rolstoeltoegankelijk. VERWEVING MET DE NATUUR Er is een duidelijk onderscheid tussen hoofdmassa, ondergeschikte bouwdelen en grote raampartijen waardoor buitenruimte overgaat in binnenruimte. Dit komt het sterkst tot zijn recht bij de entree waarbij een dubbelhoge glazen gevel de overgang van buiten naar binnen vormt. DUURZAAMHEID Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en in de garage een warmtepomp. Het uitgangspunt is om zo weinig mogelijk van de gasvoorziening gebruik te maken. De binnenspouwbladen zijn uitgevoerd in duurzaam houtskeletbouw wat een hoge isolatiewaarde biedt. Bovendien zorgt houtskeletbouw voor een korte bouwtijd. De wandopeningen zijn uitgevoerd in hoogwaardige en onderhoudsarme kunststof kozijnen.

Meer weten over dit project?

Neem contact op

Neem contact op met deze professional

 

Schrijf je nu in voor onze

Nieuwsbrief