#

Van klassieke villa naar modern woonhuis

Studio Ron van Leent

Van klassieke villa naar modern woonhuis (12)

Studio Ron van Leent

Interieurarchitecten

Als kind ging Ron al met zijn vader “de bouw op”. Met de paplepel is het bouwen hem ingegeven, van generatie op generatie zijn de bouwgenen doorgegeven. Daarom is Ron niet alleen esthetisch maar ook bouwkundig zeer goed onderlegd. Niet in het minst door het inmiddels zelf bouwen/verbouwen van zijn eigen woonhuizen. Niets is zo belangrijk dan dat wat je ontwerpt en bedenkt ook daadwerkelijk gebouwd kan worden zonder concessies. In meer dan 25 jaar zijn er velerlei opdrachten vervuld, maar het accent ligt vooral op luxe villa’s in binnen- en buitenland. De totaalvisie is het uitgangspunt in elk ontwerp. Niet voor niets draagt het bureau de subtitel “exterior and interiordesign”. Het interieur is altijd de drager van de opdracht, projecten kenmerken zich doordat ze van binnenuit worden vormgegeven. Bijzondere, zichtlijnen en de onderlinge relaties tussen de ruimten vormen vooral het startpunt. Voortgezet naar buiten, zodat het gebouw past in zijn omgeving en de pluspunten van de locatie ten volle benut. Zo is elk object uniek. Goed luisteren en in de huid kruipen van de opdrachtgever, dat is de basis van een samenwerking die vaak maanden tot jaren duren. Het durven vragen stellen, zodat uw persoonlijke stijl zichtbaar wordt. Mijn stijl laat zicht omschrijven als modern met een warme toets, met een liefde voor pure materialen en ambachtelijk handwerk. Aangevuld met verrassende en creatieve ideeën vanuit ons bureau en een sterk oog voor detail. Samen opzoek naar de perfecte balans in vorm, materiaal en textuur, een opwindende maar vooral leuke reis naar een perfect eindresultaat. De weerspiegeling van de opdrachtgever die zijn huis nog voor het al af is “zijn thuis” noemt.

Over dit project

Villa B, Reeuwijkse plassen. Op een unieke plek aan de Reeuwijkse plassen was een villa in aanbouw in klassieke stijl. Totdat de huidige eigenaren in beeld kwamen om het project over te nemen. Het geheel ging over een compleet andere boeg. Op basis van de bestaande fundering werd een modern woonhuis ontworpen. Bestaande uit een verhoogd middendeel waarin de woonkamer, keuken, entree werden gesitueerd. Op de verdieping een slaapkamer met een magnifiek uitzicht op het omliggende natuurgebied. Het lagere deel bevat aan de ene zijde een garage en een buitenkamer, waarbij je met wat koelere zomeravonden perfect kan “buiten” zitten, de puien zijn compleet wegschuifbaar in de wanden om zo het maximale buitengevoel te ervaren. Aan de andere zijde ligt de badkamer met een welness (sauna) ruimte. In de sauna kijk je uit over de plassen. Het gebouw heeft als kenmerk dat het aan de straatzijde vrij gesloten is om zoveel mogelijk privacy te waarborgen. Aan de plaszijde is gekozen voor veel glas om zo het maximale rendement te behalen van het uitzicht op het unieke natuurgebied van de Reeuwijkse plassen. De materialisering geeft zowel contrast als harmonie met de natuur.

Meer weten over dit project?

Neem contact op

Neem contact op met deze professional

 

Vergelijkbare projecten

Schrijf je nu in voor onze

Nieuwsbrief