#

Woonhuis Bedaux-Nagengast - exterieur

Bedaux de Brouwer Architecten

Woonhuis Bedaux-Nagengast - exterieur (7)

Bedaux de Brouwer Architecten

Architecten

Architecten

Over dit project

Door een aanpassing van het bestemmingsplan ontstond aan de rand van een woonwijk uit de jaren dertig ten oosten van het centrum van Tilburg een bouwkavel. Op deze plek ontwierp Thomas Bedaux voor zijn gezin een woonhuis. De materiaalkeuze, een gele baksteen, is geïnspireerd op een aantal iconische gebouwen uit de omgeving zoals de voormalige Rijks-HBS en de Lourdeskerk. Aan het eind van de Reinier de Graafstraat is een ranke woning van 3 lagen opgericht. Het huis ligt op de grens van drie bijzondere werelden; de bestaande woonwijk, een boerenerf en een begraafplaats. De verschillende ruimten van het huis, uitgevoerd met verschillende hoogtes en dimensies, bieden verrassende uitzichten op deze omgeving. De locatie in de bestaande stadskern, de hoogwaardige materialen, de zware isolatie, de oriëntatie, de warmtepomp en de zonnepanelen maken deze woning tot een uiterst duurzaam huis.

Meer weten over dit project?

Neem contact op

Neem contact op met deze professional

 

Schrijf je nu in voor onze

Nieuwsbrief