Serre trends van 2024

Met het aanbreken van een nieuw jaar komen ook nieuwe trends op het gebied van wonen en uitbreiden naar voren. Duurzaamheid, minimalisme en een overvloed aan glaswerk zijn duidelijk aanwezig. Wat opvalt, is het groeiende gebruik van woningen met de natuur in de omgeving. Hoewel huizen aan de voorkant vaak nog gesloten lijken, zijn grote ramen aan de achterkant steeds vaker te zien, waardoor een vloeiende verbinding met de tuin ontstaat. Met het groeiende aantal mensen dat vanuit huis werkt, groeit ook de behoefte aan flexibele woonruimtes. Wat leidt tot meer ontwerpen met multifunctionele ruimtes, zoals serreaanbouwen. Hier volgen een aantal van de nieuwste trends op het gebied van serres en uitbreidingen.

Busscher

Duurzaam Comfort

De serre wordt steeds meer gebruikt als een belangrijk onderdeel van de woning. Vroeger dienden serres voornamelijk als losstaande tuinkamers, maar meer moderne ontwerpen vervangen de gevel vaak volledig door een aanbouw met een glazen dak, vouwwanden of glazen puien. Het toevoegen van een serre verhoogt niet alleen de waarde van een huis, maar zorgt ook voor extra woonoppervlakte waardoor de alle bruikbare ruimte wordt gebruikt.

Busscher

Meer Licht in Huis

Een ruim en licht interieur draagt bij aan een positieve sfeer in huis en doet de ruimte vaak groter lijken. Het gebruik van glas speelt hierbij een hele belangrijke rol. Naast grote raamoppervlakken en glazen puien, zijn lichtstraten een populaire keuze om natuurlijk licht binnen te laten. Lichtstraten zijn vaak vlak en strak van design, bieden ontzettend veel lichtinval en zijn vaak voorzien van zon- en warmtewerend isolatieglas. Waardoor ze een moderne uitstraling hebben en weinig onderhoud nodig hebben.

Busscher

Natuurlijke Uitstraling

De voorkeur voor natuurlijke materialen en kleuren blijft maar groeien, met hout en aardetinten als meest populaire keuzes. Minimalisme en flexibiliteit blijven ook nog steeds ontzettend trendy, met een focus op eenvoud en rust in het interieur. Exterieurmaterialen worden vaak afgestemd op de omgeving, terwijl het gebruik van hout en aluminium in serres zorgt voor samenhang tussen de tuin en het huis.

Verbonden Woonruimtes

Moderne woningen in 2024 staan bekend door hun open karakter op de begane grond, waarbij woonkamer, eetkamer en leefkeuken vaak met elkaar verbonden zijn. Een serre wordt daar vaak gebruikt als het middelpunt van het huis, waar bewoners en gasten samenkomen voor allerlei verschillende soorten activiteiten. 

De serre trends van 2024 staan in het teken van duurzaamheid, comfort, multifunctionaliteit en een natuurlijke uitstraling. Het streven naar een lichtere en meer verbonden leefomgeving blijft de drijfveer.

Busscher

Over Busscher Serrebouw

Busscher Serrebouw is gespecialiseerd in hoogwaardige geïsoleerde serreaanbouwen, vouwwanden, minimalistische (schuif)puien, lichtstraten en orangerieën door heel Nederland. Bekend om hun uitstekende service en begeleiding gedurende het hele bouwproces, is Busscher Serrebouw uw partner in het bouwen met glas!

Meer projecten van Busscher serrebouw zien? Klik hier.

Lees alles over Busscher serrebouw op hun eigen website