Aanbouw en interieur rijksmonument

Het Rijksmonument ligt in het oude centrum van Zaltbommel.

De aansluiting tussen het monumentale plafond van de begane grond, uit de 16e eeuw, en de naoorlogse aanbouw, was zichtbaar en met zeer weinig respect voor het monument vormgegeven.

Met het doortrekken van twee kastenwanden over het plafond van de aanbouw is een vloeiende en niet zichtbare overgang tot stand gekomen tussen het oude en het nieuwere deel.

Tussen de kasten en de achtergevel werd de ruimte juist verhoogd zodat er meer daglicht binnen kan treden.

De nieuwe gevel is een prachtige compositie van smalle natuurstenen stroken waarbinnen de vier kozijn openingen ieder een eigen maat en functionaliteit hebben gekregen.

Aan de buitenzijde sluit dit goed aan bij het rijksmonument en aan de binnenzijde biedt dit meerdere verschillende en verrassende uitzichten op de tuin en de stad.

Meer weten over dit project?

Ontdek meer

Recent bekeken