Houten Mantelzorg-woning in bostuin

In een bosrijk gebied naast een bestaand woonhuis is een mantelzorg woning in houtskeletbouw gecreëerd. Door het zwarte verticale hout past deze zorgwoning helemaal in het landschap en staat het in contrast met de bakstenen woning garage. Een glazen sluis met een eigen entree. Deze transparante hal staat tegen een bijgebouw zodat het wat loskomt van de bebouwing maar wel een doorgang biedt naar het bijgebouw en woonhuis. De constructie van eikenhouten balken is helemaal in het zicht en valt op door zijn natuurlijke uitstraling.

 

Eenmaal binnen zit je midden in de tuin en natuur. Raampartijen tot aan de vloer geven een prachtig lichte ruimte en uitzicht op de tuin. De praktische keuken kreeg een hoekraam zodat bezoekers aan het boshuis al snel gezien worden. Binnen de richtlijnen van een mantelzorg woning is een compacte woning gecreëerd. Uitzonderlijk hierbij is de ruimtelijkheid door het schuine dak en de glazen puien.

 

Natuursteen : Antolini Italie

Meer weten over dit project?

Ontdek meer

Recent bekeken