Hongaarse punt jaren 30 woning

HONGAARSE PUNT JAREN 30 WONING 

THE WOODSTORE 

Hongaarse punt jaren 30 woning

Deze prachtige jaren 30 villa gelegen in de chique Haagse Vogelwijk, heeft door een grondige renovatie een totale metamorfose ondergaan. Oude allure met franse flair in een modern jasje. De mooie Hongaarse punt vloer maakt het plaatje compleet.

De Hongaarse punt patroonvloer in deze jaren 30 villa is door het team van The Woodstore geplaatst in een natuurlijke uitstraling met een naturelle afwerking. De Hongaarse punt vloer is geschaafd om deze nog meer karakter te geven; een subtiele vorm van verouderen die de Hongaarse Punt vloer er nog levendiger en robuuster uit laat zien. 

Hongaarse punt versus een visgraat vloer 

In eerder blog hebben we de verschillen tussen deze 2 typen vloeren uitgebreid beschreven. Hier kan je dit blog lezen. De belangrijkste verschillen benoemen we hier nog even voor je: bij een visgraat vloer worden de delen in een hoek van 90 graden gelegd en ligt de kopse zijde van de bovenkant haaks tegen de lange zijde van de naastgelegen plak. Bij een Hongaarse punt liggen de delen van de vloer onder een hoek van 45 tot 60 graden en sluit het bovenste gedeelte van de planken bij elkaar aan. Een Hongaarse punt wordt ook wel de sergeantstreep genoemd. De karakteristieke sergeantstrepen geven een rustiger beeld dan een visgraatvloer. 

Hongaarse punt jaren woning

Het project

De jaren 30 woning is uitgebreid door middel van een ruime aanbouw aan de achterzijde. In de aanbouw is de nieuwe leefkeuken gesitueerd. Een heerlijke open en lichte ruimte door de achterpui die van boven tot onder en van links naar rechts bestaat uit glas wat zorgt voor een fantastisch uitzicht op de heerlijke tuin. Een zee aan licht komt hier het huis binnen. De achterpui is een mooie moderne antraciet kleur geschilderd.  

In het midden van de aanbouw is een vierkant droomeiland met wit natuursteen blad geplaatst waardoor alles licht en fris afsteekt tegen het natuurlijke eiken van de vloer. Stoere industriële barkrukken met leren zitting aan de bar van het keukeneiland maken geheel helemaal af.  

De keuken in de aanbouw is zeker ook noemenswaardig en dan met name door het zeer exclusieve fornuis: de Rolls Royce onder de fornuizen; Cornufé van La Cornue, een statement piece met messing details. Het donkerblauwe van de keuken gecombineerd met het blanke eiken van de vloer en eiland is tijdloos en origineel; blauw geeft vertrouwen.  

Dé eyecatcher op het witte aanrechtblad van het eiland is de Quooker Classic Fusion Round in de kleur messing patina; comfort met koud, warm en kokend water uit één kraan in een klassieke stijl. Het messing combineert mooi met het donkerblauw en de patina benadrukt het natuurlijke karakter.

Hongaarse punt jaren 30 woning
Hongaarse punt jaren 30 woning
Hongaarse punt jaren 30 woning
Hongaarse punt jaren 30 woning

The Woodstore installeerde in deze jaren 30 villa een meerlagenparket, ook wel duoplank genoemd, met een toplaag van geschaafd eiken in een rustieke sortering. De Hongaarse punt patroonvloer is direct op de betonvloer verlijmd om optimaal rendement te behalen van de vloerverwarming. De Hongaarse punt vloer is mooi afgewerkt met mooie hoge MDF-plinten en op enkele plaatsen strak tegen het kozijn en tegen het Belgisch hardsteen in de keuken gezaagd. Het formaat van de Hongaarse punt vloer in deze jaren ‘30 woning is 12 cm breed en 60 cm lang, in dit geval in 45 graden gelegd. De vloer is kant-en-klaar afgewerkt met 2 componenten-olie van Rubio Monocoat. Als de vloer op de juiste manier is geplaatst (zoals in dit project) dan zie je linten die over elkaar heen lijken te liggen; het sergeantpatroon - een prachtig effect! 

Hongaarse punt jaren 30 woning
Hongaarse punt jaren 30 woning
Hongaarse punt jaren 30 woning

Net als een visgraat vloer wordt ook een Hongaarse Punt, ook wel Chevron genoemd, in een zigzag patroon gelegd. Een visgraat plankje is rechthoekig en alle plankjes zijn hetzelfde. Een Hongaarse punt is een parallellogram waardoor je gebruik maakt van linker en rechter planken. Dit betekent dat er veel maatwerk bij komt kijken; alleen een échte vakspecialist (zoals uiteraard The Woodstore) kan een Hongaarse punt vloer installeren.

Hongaarse punt jaren 30 woning

Laat je goed informeren, voordat je overgaat tot een aankoop, over het formaat van de Hongaarse punt plankjes, de sortering en het legsysteem. Een patroonvloer dient vast te zijn gemaakt aan een vlakke en schone ondervloer. Bij deze jaren ‘30 woning heeft The Woodstore na het opstartprotocol van de vloerverwarming vocht gemeten in de anhydriet dekvloer. Bij de start van het project hebben zij eerst de anhydriet dekvloer geschuurd, bewerkt met een voorstrijk en daarna zijn de plankjes verlijmd met parketlijm van het A-merk Bona voor een gegarandeerde verlijming. Naast dat er in de prachtige Hongaarse punt patroonvloer nagenoeg geen kieren ontstaan zal je met een verlijmde vloer het meeste rendement uit je vloerverwarming halen.

Hongaarse punt jaren 30 woning

The Woodstore woontips! 

Breng rust en ruimte in je huis met naturel tinten; de woontrend van 2021! We zien in 2021 veel natuurlijke materialen in het interieur zoals bamboe, blank hout, linnen in verschillende tinten beige, zeegrassen; de natuur wordt in huis gehaald. Van vloer, meubels, wandpanelen tot aan het plafond.  

In het interieur zien we niet alleen een natuurlijke uitstraling en een aangename look, maar we willen het simpel houden. Naturelle kleuren zorgen voor kalmte en sereniteit in je huis, een omgeving waar je je meer dan ooit op je gemak voelt en waar je eindeloos wilt verblijven. De naturel tinten bieden jou een geruststellend gevoel in je vertrouwde omgeving. Wissel ook in gladde en ruwe materialen af zoals in deze gave jaren '30 woning is gedaan.


Fotografie @Prachtt

Wil je meer zien van The Woodstore? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten.  

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.