Comfortabele serreaanbouw

Stijlvol, maar ook comfortabel. Deze serreaanbouw in Apeldoorn, ontworpen en geplaatst door Busscher Serrebouw, beschikt over beide elementen. De zwartkleurige kozijnen en matte afwerking geven een moderne look & feel en de inrichting biedt een heerlijk ontspannen gevoel. Een hoogwaardige serreaanbouw waar zowel overdag als ’s avonds genoten kan worden van al het moois in de natuur. Nu de serre is opgeleverd, genieten de bewoners van hun eigen plekje waarbij het serredak toegang verleent voor daglicht dat meerdere kamers in de woning verlicht.   

Comfortabele serreaanbouw
Comfortabele serreaanbouw

Ongeveer 70 jaar gelden maakte een oude boerderij plaats voor deze jaren ’50 woning. Het huis loopt in een L-vorm, met aan de voorkant de keuken en in de hoek de woonkamer. Door het gemis aan daglicht in de woning en de wens van de eigenaresse om haar eigen praktijkruimte aan huis te hebben, besloot de familie zich te oriënteren op een serre. Na in gesprek te zijn geweest met diverse bouwbedrijven kwam het gezin in contact met Busscher Serrebouw. “Busscher serrebouw voelde direct vertrouwd aan, ze hielden korte lijnen, wisten van aanpakken en hielpen ons direct bij vragen.”

Comfortabele serreaanbouw
Comfortabele serreaanbouw

De familie werd uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de showroom in Baarn. Busscher Serrebouw laat hier namelijk de allernieuwste trends, materialen en mogelijkheden op het gebied van serres zien. Op die manier begon de woondroom van de familie uit Apeldoorn steeds meer vorm te krijgen: “We vonden het nog lastig te bedenken wat voor een aanbouw we precies wilden, maar toen we de showroom van Busscher Serrebouw binnenliepen wisten wij het gelijk; een geïsoleerde serreaanbouw.”

Comfortabele serreaanbouw
Comfortabele serreaanbouw

De serre als multifunctionele ruimte
In de oude woonsituatie spendeerden de bewoners hun vrije tijd veelal in de woonkamer. Toch bood deze plek niet de gelegenheid om van de opkomende zon en het buitenleven te genieten. De serre is daarom achter het huis geplaatst. Hier straalt de zon dagelijks tot één uur en genieten de bewoners van de nieuw aangelegde tuin.


“In de ochtend zit ik in mijn groene stoel onder het genot van een kop koffie te genieten van de zon, uitkijkend over mijn prachtige tuin. Elk seizoen weer,” Aldus de eigenaresse: “ik vind het zo fascinerend om de zon te volgen. In het begin van het jaar komt de zon maar net boven de bomen uit en half februari schijnen de zonnestralen al volop de serre binnen. Wanneer de zomer begint zetten we de deuren wagenwijd open, daardoor kunnen we onze woning bij de natuur betrekken en genieten we volop van het buitenleven.” Bovendien wordt de serreaanbouw niet alleen gebruikt als comfortabele lounge, maar ook als sfeervolle praktijkruimte maar ook als sfeervolle praktijkruimte voor trainingen en andere bijeenkomsten. De geplaatste tussendeuren zorgen ervoor dat de serre afgeschermd kan worden van de rest van het huis.

Comfortabele serreaanbouw
Comfortabele serreaanbouw

De openslaande deuren en de vaste kozijnen van de serreaanbouw beschikken over geïsoleerde aluminium profielen conform de eisen van de nieuwste en tevens duurzame Energie Prestatie Norm. Met deze norm bewijst Busscher Serrebouw dat haar serres energieneutraal zijn. Daarbij houden zij rekening met de milieubelasting van gebruikte materialen. De dubbele deuren zijn circa 1,85 meter breed en 2,3 meter hoog. De vaste glaswand is 0,93 meter breed. De vaste glazen puien aan de zijkant zijn in totaal 2,9 meter breed. Zowel de deuren als de vaste wanden zijn voorzien van HR++ veiligheidsisolatieglas. Het serredak (3 x 3 meter) is verdeeld in drie delen en is afgewerkt met TRIPLE veiligheidsglas, dit dakglas is zon- en warmtewerend.

Comfortabele serreaanbouw

Niet alleen de goede isolatie van de serre vermeerderd de waarde van woning, ook de extra vierkante meters woonoppervlak geeft een meerwaarde. Doordat de woning wordt uitgebreid van 91 m2 naar 100 m2 kan het rendement op de investering in de serre uitlopen tot wel 100%.

Comfortabele serreaanbouw
Comfortabele serreaanbouw

Over Busscher Serrebouw
Busscher Serrebouw is al 16 jaar uw partner in bouwen met glas. Zij plaatsen geïsoleerde serres, glazen puien en orangerieën in heel Nederland. Kwaliteit en vakmanschap hebben zij hoog in het vaandel staan. Door jouw woonwensen samen te voegen met hun expertise laat Busscher Serrebouw de ultieme woondroom werkelijkheid worden, waarbij je elk seizoen kunt gaan genieten van het buitenleven.


Wil je, net zoals deze bewoners, Busscher Serrebouw een keer bezoeken? Dat kan! Zij hebben in zowel de kunststad Ootmarsum (Overijssel) als in het Utrechtse Baarn een showroom. In beide showrooms staan verschillende modellen opgesteld. Hier krijg je een duidelijk beeld van alle mogelijkheden en materialen. Maak voor jouw bezoek eerst een afspraak via www.busscher-serres.nl.


Wil je binnenkort ook gaan genieten van het buitenleven? Busscher Serrebouw realiseert graag jouw serredroom.