Serre aan het water

Wonen aan het water, hoe leuk is dat! De bewoners van dit romantische optrekje direct aan een Zuid-Hollands meer genieten het meest van een lekker glas rosé bij de ondergaande zon, eindeloos turend naar voorbijvarende bootjes. Alsof je altijd op vakantie bent in je eigen huis aan het water. De ervaring die deze serre biedt, is schitterend.

Serre aan het water
Serre aan het water

Aan het meer straalt deze vrijstaande woning, met haar exclusieve aluminium serre comfort uit. De bewoners wilden niet alleen extra woonruimte, maar ook meer van de locatie vlak bij het water genieten. En de manier waarop in deze luxe serre het buitenleven beleefd wordt, is fascinerend! Hoe? Lees het in dit blog.

Serre aan het water

Wonen aan het water  
De wens van de bewoners was duidelijk voor Busscher Serrebouw; bij verschillende weers typen toch buiten kunnen genieten van het buitenleven. Want wonen aan het water betekent ’s morgens wakker worden van de eenden en de kikkers. Dansende libellen boven het wateroppervlak. Weergaloze vergezichten en wuivend riet om je heen. 

Serre aan het water
Serre aan het water

Toch is een huis aan het water ook kwetsbaarder door de invloeden van buiten zoals wind en regen. Ook verzakkingen komen eerder voor. Busscher Serrebouw heeft in haar ontwerp en materiaalkeus rekening moeten houden met deze elementen. Zo brengen zij bij deze type locaties een extra beschermlaag aan, aan de profielen zodat geen corrosie of loslatend lak kan plaatsvinden. Vanwege de hoge windbelasting is de wind- en waterdichtheid van de systemen van Busscher Serrebouw regelmatig getest en geslaagd!

Serre aan het water
Serre aan het water

Een uiterst belangrijke eigenschap van deze luxe serre is de glazen vouwwand. Overdag zorgt deze glazen wand ervoor dat er zoveel mogelijk daglicht en zonlicht naar binnen kan schijnen. Daarnaast krijgen de eigenaren de mogelijkheid om maximaal van de ruisen van het meer en de geluiden van de natuur te genieten. Als de avond valt, kan de vijfdelige vouwwand eenvoudig dichtgeschoven worden, maar blijft het weidse uitzicht over het meer. Zo kan tijdens de donkere en koude avonden tot lang na zonsondergang genoten worden van het buitenleven.

Serre aan het water
Serre aan het water

De matzwarte vouwwand is 5,3 meter breed en 2,7 meter hoog. Deze wand bestaat uit vijf puien en kunnen naar rechts en buiten vouwend worden geschoven. Helemaal links van de vouwwand (van binnenuit gezien) is een vaste pui geplaatst met daarnaast een loopdeur. De vouwwand en de vaste pui zijn voorzien van HR++ veiligheids isolatieglas. Bovendien bevat het glas zwarte horizontale roedes. Deze roedes wekken de illusie dat de ruit opgedeeld is in kleinere ruitjes. Dit zorgt voor een extra luxueuze uitstraling.

Serre aan het water

Niet alleen extra woonruimte was een behoefte. Meer daglicht was een van de belangrijkste eisen aan het design. De serre is daarom geheel opgetrokken uit aluminium en glas. Bovendien is er een lichtstraat geplaatst in de vorm van een lessenaarsdak. Deze is verdeeld in vijf delen. In twee van de vijf delen zijn elektrische schuifdakramen geplaatst. En over de gehele breedte van de lichtstraat is een elektrische zonwering gemonteerd. Daarnaast is er zon- en warmtewerend TRIPLE veiligheidsisolatieglas geplaatst in het serredak. Dit glas is speciaal ontworpen om de warmte van de zon tegen te houden, maar laat het zonlicht de woning binnen schijnen.

Serre aan het water
Serre aan het water

Het zit ‘m in de details
Spotte jij de geplaatste spotjes in de lichtstraat al? Deze lichtbronnen zorgen ervoor dat de bewoners ook ’s avonds kunnen genieten van de serre en de sfeer in huis kunnen brengen. Dat is maar goed ook, want de serre beschikt zelfs over een eigen bar en muziekinstallatie. Met die elementen kan deze rustieke ruimte vervangen worden door een ruimte waarin gezellige samenkomsten en borrels georganiseerd kunnen worden. De serre is zwart gemoffeld in de kleur RAL 6015 mat en zelfs het deurbeslag, de scharnieren en de drempel zijn hierop afgestemd. De prachtige serre geeft de bewoners de vrijheid en de avontuurlijke sfeer terug van een huis aan het water. Dit resulteert in oneindig veel woonplezier.

Serre aan het water
Serre aan het water

Over Busscher Serrebouw
Busscher Serrebouw is al 16 jaar uw partner in bouwen met glas. Zij plaatsen geïsoleerde serres, glazen puien en orangerieën in heel Nederland. Kwaliteit en vakmanschap hebben zij hoog in het vaandel staan. Door jouw woonwensen samen te voegen met hun expertise laat Busscher Serrebouw de ultieme woondroom werkelijkheid worden, waarbij je elk seizoen kunt gaan genieten van het buitenleven. 


Wil je Busscher Serrebouw een keer bezoeken? Dat kan! Zij hebben in zowel de kunststad Ootmarsum (Overijssel) als in het Utrechtse Baarn een showroom. In beide showrooms staan verschillende modellen opgesteld. Hier krijg je een duidelijk beeld van alle mogelijkheden en materialen. Maak voor jouw bezoek eerst een afspraak via www.busscher-serres.nl.  

Serre aan het water

Wil je binnenkort ook gaan genieten van het buitenleven? Busscher Serrebouw realiseert graag jouw serredroom.