Moderne uitbouw jaren 30 woning

WOW NEXT LEVEL UITBOUW JAREN ‘30 WONING 

Dit project betreft een ruime 2-1-kap jaren ’30 woning die fraai is gelegen in een villawijk met ruime percelen en veel groen. De woonwens van de bewoners was de oude aanbouw te vervangen door een moderne variant, met een mooie en evenwichtige combinatie van bestaande en moderne bouw. De oude aanbouw sloot minder goed aan bij de vormentaal van de bestaande woning.

Moderne uitbouw jaren 30 woning
Moderne uitbouw jaren 30 woning

Het bekende Utrechtse bureau Kraal architecten maakte een ontwerp voor een moderne uitbouw, waarbij architectuur en interieur samen een evenwichtig geheel vormen. Uitgangspunten in het ontwerp waren: licht in de woning, een ruime woonkeuken, fijne zichtlijnen en vooral heel veel contact met de tuin. 

Zowel de muren en vloer van de uitbouw zijn van beton. De wanden en de  vloer lopen van binnen door naar buiten. Gedurfde materiaalkeuze met een bijzonder stijlvol resultaat. De moderne uitstraling van beton wat perfect combineert met de pracht en praal die typisch is voor de bouwstijl uit de jaren 30.

Moderne uitbouw jaren 30 woning

Contact met de tuin was een grote wens van de bewoners. Deze wens is in vervulling gegaan door het toepassen van een grote glazen schuifpui met zwart stalen frame over volledige breedte van de achtergevel. Deze schuifpui (met hoogwaardig isolatieglas) kan naar twee kanten vrijwel volledig worden opengeschoven. Door het toepassen van de brede glazen pui is er natuurlijk licht tot diep in de woning. Het natuurlijke licht komt ook de woning binnen door het daklicht boven de keuken en zijramen, in combinatie met de relatief open plattegrond.

Moderne uitbouw jaren 30 woning

De moderne uitbouw heeft net als bestaande woning een groot overstek. De overstek van de uitbouw gaat over in een schuine overkapping, zodat een zonnig en overdekt terras ontstaat.

Moderne uitbouw jaren 30 woning
Moderne uitbouw jaren 30 woning

De grote woonkeuken is uitgevoerd met een groot kookeiland van RVS als een mooi statement in de ruimte. Ook is er een houten volume centraal gesitueerd op de begane grond. In dit houten volume zitten de toilet en trap verwerkt, maar ook keukenapparatuur en kasten van keuken en bijkeuken. De bijkeuken kan worden afgesloten van de keuken met een houten schuifdeur.

Moderne uitbouw jaren 30 woning
Moderne uitbouw jaren 30 woning
Moderne uitbouw jaren 30 woning

Vloer van woonbeton. Deze is gerealiseerd door Willem designvloeren. Zij hebben bij dit project een energiezuinige en krimparme gevlinderde woonbeton vloer én een gevlinderd betonnen terras gerealiseerd. De gevlinderde woonbeton vloer is 7 centimeter dik en het gevlinderd betonnen terras 15 centimeter. De opdrachtgevers kozen bij hen voor de kleur basic grijs. De vloer geïmpregneerd met transparant en mat impregneermiddel.


Wil je meer weten over dit project of ben jij ook in het gelukkige bezit van een soortgelijke jaren 30 woning en ben je op zoek naar een getalenteerd architectenbureau die voor jou een soortgelijke droom uitbouw kan realiseren? Het team van Kraal architecten staat  je graag terzijde met het vormgeven van jouw ideale uitbouw. 

Willem designvloeren is dé partner op het gebied van exclusieve betonvloeren. Klik hier om hun profielpagina te bezoeken en portfolio te bekijken

Naam project: Moderne uitbouw jaren '30 woning Locatie: Zeist, Nederland 

Opdrachtgever: Particulier 

Oplevering: 2021 

Architectenbureau: Kraal architecten 

Fotograaf is Stijn Poelstra