Serre aanbouw

Serre aanbouw hoekwoning  

Even voorstellen | Nice to meet you

We spraken telefonisch met Bouwkundige John van der Goes van het gelijknamige bedrijf Goes serres uit Cruquius. Met meer dan 30 jaar ervaring binnen de serre branche, een van de specialisten op het gebied van (exclusieve) serre aanbouw projecten in Nederland. Van deze 30 jaar heeft hij 9 jaar gewerkt bij Solarlux, de wereldmarktleider op het gebied van serres, serre aanbouw projecten, terraskamers, vouwwanden en balkonbeglazing. Vakman pur sang met een alsmaar groeiend portfolio van nationale maar ook internationale projecten op het gebied van onder andere serre aanbouw projecten. Voor hem en zijn team van vakmannen is geen uitdaging te groot. 

In dit blog vertellen we je samen met John alles over een zeer geslaagde serre aanbouw in Heemstede. 

serre aanbouw

Woonwens 

De woning was toe aan een grondige renovatie. Tijdens de renovatie is met name op de benedenverdieping alles grondig aangepakt. Van nieuwe vloeren, een nieuwe keuken, de trap tot stalen deuren, alles is gedaan, bijna een nieuwe huis. De hoekwoning had reeds een serre aanbouw. Een serre aanbouw die je totaal niet meer kunt vergelijken met de nieuwe. Functioneel maar gedateerd. Het vele daglicht en royale openingsmogelijkheden beviel de bewoners erg goed. Dit is de reden dat ze niet hebben gekozen voor een wat meer traditionele aanbouw met bijvoorbeeld een lichtstraat. Tijdens de renovatie van de woonkamer en keuken is de bestaande serre vervangen door een moderne, goed geïsoleerde variant om de maximale verbinding tussen binnen en buiten te behouden. 

serre aanbouw
serre aanbouw
serre aanbouw
serre aanbouw
serre aanbouw

DE SERRE

Het glazen serre dak van de Solarlux type Akzent Plus is bijna 2 meter diep en 5,5 meter breed. De serre aanbouw is gebouwd over de volledige breedte van de woning. Kenmerkend voor dit daksysteem zijn de slanke, onderhoudsarme aluminium profielen aan de buitenzijde die zorgen voor een transparant aanzicht. Grote overspanningen zijn mogelijk door de staalversterking in de dragers en liggers.  

Op het dak is een Markilux zonwering geïntegreerd met een overstek van ruim 3 meter over het terras, die volledig automatisch te bedienen is. Deze zonwering, of pergola systeem, bedekt het serre dak en is tegelijk een zonnescherm van 3 meter diep in de tuin waar je ook met regen onder kunt verblijven, waterdicht. Deze zonwering is precies de finishing touch voor de serre aanbouw. Functioneel voor de warmte, optimaal privacy biedend en stijlvol uitgevoerd in een mooie kleur.  

Onder de dakconstructie zijn vouwwanden geplaatst van het type Highline, geheel passend in de stijl van het dak met eveneens slanke aluminium profielen. Alle profielen zijn uitgevoerd in de kleur RAL 9005 fijnstructuur, een zwarte kleur die momenteel helemaal een trend is. Samen vormt dit een mooi geheel met het interieur dat voorzien is van stoere en robuuste materialen in een  “Natural look”, zoals de houten vloer en meubels. 

serre aanbouw
serre aanbouw
serre aanbouw
serre aanbouw
serre aanbouw
serre aanbouw

De Solarlux vouwwanden in deze serre aanbouw bestaan uit 6 delen, waarvan 3 naar rechts vouwen en 3 naar links. In het midden zit een loopdeur, de gebruikt kan worden als aparte deur voor als de vouwwand verder gesloten is. De vouwwand en het dak hebben zonwerend triple+++ glas, waardoor het geheel super goed geïsoleerd is en zo sterk dat je erop kunt lopen. In vele oude huizen gaat veel energie verloren door deuren en ramen, maar nu levert het juist energie op. Door toepassing van zonwerend glas warmt het juist niet op binnen en loopt  de temperatuur niet op waardoor het binnenklimaat constant blijft.

serre aanbouw
serre aanbouw
serre aanbouw

De onderrail ligt verzonken in de rail, waardoor er een drempelloze overgang tussen binnen en buiten ontstaat. Het niveau van de vloer binnen en de tegelvloer buiten is hetzelfde wat een mooi ruimtelijk effect geeft. In de rail zelf is nog een klein afdekprofiel geplaatst, wat vuil weert en zorgt dat de vouwwand licht en geruisloos te bedienen is. 

serre aanbouw
serre aanbouw

Het gehele proces van A tot Z is uitgevoerd door John van der Goes en zijn team van Goes Serres uit Cruquius. Van advisering, technische berekening tot de hele montage, alles uit één hand. Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten!  


Wil je meer zien van Solarlux? Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten!  

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.