Aluminium tuinkamer

ALUMINIUM TUINKAMER

Je woning uitbreiden met extra vierkante meters. Wat is dan de beste optie voor jou, een aanbouw, uitbouw, veranda een aanbouw serre of een aluminium tuinkamer? De mogelijkheden en keuzes in materialen zijn legio tegenwoordig. Keuzes in ontwerpen en verschillende prijsklassen, waar ga je starten met je zoektocht. Om je keuze wellicht wat makkelijker te maken en inspiratie op te doen, laten we je alles zien van een exclusieve aluminium tuinkamer naar een ontwerp Van van Ee. Zij hebben deze aluminium tuinkamer ontworpen en gerealiseerd. Later meer over de specialist Van van Ee. 

Aluminium tuinkamer

Wat is een (aluminium) tuinkamer?

We beginnen even bij het begin voor wanneer het wellicht nog niet helemaal duidelijk is wat nu precies een aluminium-tuinkamer is. Een aluminium tuinkamer is het best te omschrijven als een (tuin) overkapping die door middel van glazen wanden en schuifdeuren volledig af te sluiten is. Dit is ook gelijk de reden van de populariteit van aluminium tuinkamers, je kan er ongeacht het weer heerlijk in ontspannen en hebt een optimale connectie met buiten. Bij regen sluit je de schuifdeuren en heb je nog steeds de ervaring van buiten te zijn en bij mooi weer open je alles en heb je een overdekt terras. Door het gebruik van glas is een aluminium tuinkamer al door een paar zonnestralen verwarmd en in de winter kan je gebruik maken van (infrarood)heaters of zelfs een houtkachel zoals in dit project. Een gezellige plek waar je samen heerlijk van alle seizoenen geniet. 

Aluminium tuinkamer
Aluminium tuinkamer
Aluminium tuinkamer
Aluminium tuinkamer
Aluminium tuinkamer

aluminium tuinkamer project - woonwens

De aluminium tuinkamer in dit project is gelijk de overtreffende trap, qua design, materialen en alle denkbare extra’s. Op de plek van de tuinkamer hadden de bewoners al een veranda van hout. Omdat de bomen veel licht wegnemen en de veranda een helemaal dicht dak had, verloren ze veel licht in de toch al donkere woning. Verder merkten ze dat ze weinig buiten zaten ondanks de prachtige omgeving. Toen de klant kennis maakte met Van van Ee en hun projecten waren ze direct gecharmeerd en wilden ze ook een mooie aluminium tuinkamer realiseren.

In eerste instantie waren de bewoners van plan een veel kleinere aluminium tuinkamer te realiseren. In overleg met Van van Ee kozen ze er uiteindelijk toch voor deze veel ruimer op te zetten. Door de ruimere opzet verkreeg het jonge gezin er veel extra ruimte bij. Er is gekozen voor een stijlvol en modern ontwerp wat heel goed past bij de klassieke lijnen van de rietgedekte villa. Het zwarte dak van de tuinkamer sluit mooi aan op de stijl van de woning zodat er toch een eenheid ontstaat. 

De aluminium tuinkamer is rondom uitgevoerd met flexibele glazen wanden. Deze kunnen gesloten worden zodat een sfeervolle ruimte ontstaat. Met de houtkachel aan kan er al vroeg in het voorjaar tot diep in het najaar in de tuinkamer genoten worden. Zo heeft de klant er zelfs weleens een kerstdiner gehouden! Dit heeft er ook mee te maken dat ze zo vanuit de keuken/woonkamer de tuinkamer in kunnen lopen door de ranke glazen deuren. Zo  lopen binnen en buiten optimaal in elkaar over.

Aluminium tuinkamer
Aluminium tuinkamer

Deze villa ligt echt midden in het bos wat de ervaring die deze tuinkamer biedt extra bijzonder maakt. Een natuurlijke uitstraling en connectie met de natuur die je niet snel ergens anders zult vinden. Vanuit de aluminium tuinkamer ervaar je natuur op haar best en is het echt genieten van de elementen en de rust. 

Aluminium tuinkamer
Aluminium tuinkamer

Over Van van Ee 

EDE - Van van Ee ontwerpt, ontwikkelt en monteert luxe terrasoverkappingen en aluminium tuinkamers waarbij zij zich primair richten op consumenten in het hogere segment. Afgelopen jaar werd er met de ontwikkeling van een nieuw kantoor met designstudio, werkplaats en showroom hard aan de weg (de A12 bij Ede om precies te zijn) getimmerd. Dit nieuwe bedrijfspand is begin 2020 in gebruik genomen. Een verhuizing die parallel een nieuwe merknaam, identiteit en uitstraling met zich meebracht, welke gezamenlijk naar eigen zeggen “beter aansluit bij de missie om mensen in optimaal comfort van het buitenleven te helpen genieten”.  


Ben je ook net zo enthousiast als wij over een aluminium tuinkamer en wil je graag in contact komen met de vakmensen van van Ee of zelf in hun mooie showroom projecten live bekijken? Hier vind je hun contactgegevens om vrijblijvend contact op te nemen en een afspraak te plannen. 


Wil je meer zien van van van Ee? Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten!  

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.