Serreaanbouw ensuite jaren '30 woning

Een ensuite woning dankt haar authentieke uitstraling vaak aan kamer-en-suit schuifdeuren, fraaie oude schouwen en lage plafonds. Ook dit pand in het Twentse Oldenzaal uit 1925 is voorzien van deze prachtige kenmerken. Vroeger woonden hier de arbeiders van de textielfabriek, welke een paar meter verderop ligt. Denkend aan de toekomst, smeedde de eigenaresse van dit pand plannen om haar huis te voorzien van meer daglicht en een open blik naar buiten. Daarvoor nam ze contact op met Busscher Serrebouw, specialist in bouwen met glas.

Serreaanbouw ensuite

Van woonwens tot werkelijkheid    
In de huidige ‘moderne’ tijd wordt steeds meer nagedacht over duurzaamheid en energiezuinig wonen. Optimale isolatie en een laag energieverbruik zijn daar belangrijke onderdelen van. Ook deze familie dacht na over een grote verbouwing, hierbij diende de vloer optimaal geïsoleerd te worden en moest een gloeilamp plaats maken voor natuurlijk daglicht. Er werd nagedacht over een kwalitatieve en hoogwaardige uitbouw van de woonkamer. Zodoende kwam de eigenaresse terecht bij Busscher Serrebouw.

Serreaanbouw ensuite
Serreaanbouw ensuite

De (kleinere) oude woonsituatie met openslaande deuren, weinig daglicht en een groot betegeld terras diende vervangen te worden door een serreaanbouw, voorzien van een vouwwand en een lichtstraat. “Ik ben echt een tuinmens, dat kun je ook wel zien aan mijn vijver. Voorheen zat ik mijn kopje koffie ’s ochtends buiten te drinken tussen drie muren in. Tegenwoordig begroet ik de zon vanuit mijn hangstoel in de serreaanbouw, dat geeft mij een ontzettend vrij gevoel.” Aldus de eigenaresse.

Busscher Serrebouw vernam al snel dat de familie behoefte had om de gehele woning, dus ook de keuken en de bijkamer, te voorzien van daglicht. De glazen puien zorgen bovendien voor een ruimere look-and-feel en de geplaatste vouwwand betrekt de tuin bij de woning.

Serreaanbouw ensuite

De realisatie van de serre   

Geen ontwerp van Busscher Serrebouw is hetzelfde. Iedere woonwens en woonsituatie is anders, hierop dient het design te worden aangepast. Omdat de familie haar woning graag wilde ophogen en de serre een zo maximaal mogelijke hoogte diende te krijgen, kwam Busscher Serrebouw geregeld over de vloer om alles nauwkeurig in te meten en dus te voldoen aan deze woonwens. Na een bezoek aan de showroom in Ootmarsum stond het ontwerp vast. Met een kraan en glaszuiger werden de glazen puien vanaf de zijkant van de woning getransporteerd richting de achtertuin. Na twee dagen montage was de serreaanbouw zo goed als af

Serreaanbouw ensuite

Veel glas, veel daglicht    
Het serredak in de vorm van een lessenaar, is verdeeld in drie vlakken. Deze is 3,3 meter breed en voorzien van TRIPLE veiligheidsisolatieglas, dit glas is zon- en warmtewerend. Tegenwoordig plaatst Busscher Serrebouw alleen nog maar TRIPLE dakglas in thermisch onderbroken en geïsoleerde aluminium profielen, dit betekent dat er een isolator wordt geplaatst tussen de aluminiumpanelen. Dit verhoogt de isolatiewaarde, hierdoor gaat er minder warmte verloren. De serres van Busscher Serrebouw voldoen daarom aan de eisen van de nieuwste Energie Prestatie Norm. De geplaatste vouwwand is 2,2 meter hoog en bestaat uit drie deuren die naar links en buiten vouwen (van binnenuit gezien). In de wand is HR++ veiligheidsisolatieglas geplaatst. Dit is isolerend dubbelglas, bestaande uit twee platen glas die door een zogenaamde afstandhouder aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden.

Serreaanbouw ensuite
Serreaanbouw ensuite

Ervaring van de bewoners    

Afgelopen zomer (2021) hebben de bewoners voor het eerst kunnen genieten van de serreaanbouw. Het voelt als een verademing. De woning is er qua isolatie op vooruit gegaan en kan helemaal verlicht worden door natuurlijk daglicht. “Ook nu in de herfst zet ik de vouwwand geregeld open. Het zonnetje komt door en de frisse lucht en de herfstige geur waaien mijn woning binnen. Mij maak je niet gelukkiger.” Wanneer het ’s avonds donker wordt kunnen de vier spotjes, welke in het dak zijn gemonteerd, aan. Dit brengt extra sfeer en gezelligheid in huis.

Serreaanbouw ensuite

Over Busscher Serrebouw   

Busscher Serrebouw is jouw partner in bouwen met glas, zij plaatsen geïsoleerde: serres, orangerieën, minimalistische (schuif)puien en vouwwanden. Een serreaanbouw creëert meer licht en ruimte in jouw woning en vergroot het wooncomfort. Bovendien geniet je alle seizoenen van het buitenleven en geeft het een meerwaarde aan je woning. De duurzame materialen die worden gebruikt door Busscher Serrebouw garanderen een lange levensduur en een aanbouw betekent dan ook zorgeloos genieten!   Busscher Serrebouw plaatst serres door heel Nederland en heeft een vestiging in Ootmarsum en Baarn. In beide showrooms staan verschillende modellen opgesteld. Hier krijg je een duidelijk beeld van alle mogelijkheden en materialen. 

Wil je binnenkort ook gaan genieten van het buitenleven? Busscher Serrebouw realiseert graag jouw serredroom.