Vrijstaande terrasoverkapping

Vrijstaande terrasoverkapping Van van Ee 

Wanneer je geïnteresseerd bent in een exclusieve terrasoverkapping dan loont het zeker de moeite om dit blog verder te lezen en te genieten van de mooie foto’s. Van van Ee is al jaren dé partij op OBLY.com die gespecialiseerd is in deze (exclusieve) terrasoverkappingen. Zij kunnen alles op dit gebied en helpen je graag verder wanneer je over dit onderwerp vragen hebt. 

Vrijstaande terrasoverkapping
Vrijstaande terrasoverkapping

Voor de duidelijkheid beantwoorden we als eerste de vraag: wat is een vrijstaande terrasoverkapping precies?


De naam zegt het eigenlijk al, een vrijstaande terrasoverkapping, is een overkapping die niet vast is gemonteerd of bevestigd aan een woning of bijvoorbeeld bijgebouw of schuur. Het grote voordeel van een vrijstaande terrasoverkapping is dat je deze kunt plaatsen op elke gewenste locatie of plek in de tuin. Dit kan heel prettig zijn in verband met je privacy of om nog meer van het buitenleven te genieten. Een (vrijstaande) terrasoverkapping (Van van Ee) is normaal gesproken opgebouwd uit een constructie die bestaat uit 4 staanders met daarop weer een dakgedeelte constructie. Deze specifieke terrasoverkapping is bijzonder door de grootte, dit is de grootste constructie die zij leveren zonder tussen staanders. Later meer hierover.  

Vrijstaande terrasoverkapping

“Dankzij een sterke constructie die bestand is tegen alle weersinvloeden kun je óók in het najaar van het buitenleven genieten met een buitenkamer (of vrijstaande terrasoverkapping) Van van Ee”

Vrijstaande terrasoverkapping

Deze vrijstaande terrasoverkapping is echt een beauty, dit is een next level ontwerp binnen dit vakgebied. Niet alleen vanwege het stijlvolle minimalistische design maar zeker ook vanwege alle extra luxe elementen. Bij een auto zou je zeggen dat de klant is gegaan voor full-options.

Vrijstaande terrasoverkapping

Hieronder zetten we het full option pakket en de feiten voor je op een rijtje: 

  • Afmeting van de vrijstaande terrasoverkapping De afmeting is 6,20 bij 4,50 meter, in totaal dus 27,9 vierkante meter. Bijna 30 vierkante meter is een zeer aangename oppervlakte om heerlijk te genieten. De hoogte van de terrasoverkapping is 2,70 meter. Zoals gezegd is dit de grootste constructie die Van van Ee kan leveren zonder het gebruik van extra - of tussen staanders.  
  • De (vrijstaande) terrasoverkappingen die Van van Ee levert zijn opgebouwd uit aluminium constructies. Deze aluminium is dan weer leverbaar in verschillende kleuren naar wens. De constructie in dit project is uitgevoerd in een mooie antraciet kleur met metallic afwerking. De naam van deze kleur is DB703 in fijnstructuur. 
  • Het dak van de terrasoverkapping is opgebouwd uit lamellen in de licht grijze kleur RAL9006 in fijnstructuur. Deze lichte kleur geeft een ruimtelijk gevoel onder de overkapping. Het grote voordeel van de lamellen is dat je deze zowel kunt openen als sluiten waardoor je heerlijk van de zon kunt genieten maar ook kunt genieten bij minder weer. 
  • In de Lamellen zijn 3 panelen uitgerust met hoogwaardige dimbare led-verlichting waardoor je ook s’avonds kunt genieten. Genieten door licht in combinatie met warmte en licht van een haardvuur uit de haard maakt het hele plaatje compleet. 
  • Een groot deel van de vrijstaande terrasoverkapping is af te sluiten door middel van ramen in een schuifsysteem. Het frame van het schuifsysteem is uitgevoerd in dezelfde RAL kleur als de constructie. De horizontale houten lamellen in de overige wanden zorgen voor nog meer sfeer en privacy. Deze zijn ook volledig te sluiten. Eerder schreven we al een uitgebreid blog over lamellen overkappingen Van van Ee wat je hier kunt lezen.

Vrijstaande terrasoverkapping
Vrijstaande terrasoverkapping
Vrijstaande terrasoverkapping

Heb jij zelf ook plannen voor een vrijstaande terrasoverkapping met lamellen? Of wellicht voor een terrasoverkapping die niet vrijstaand is? Een van de lievelings projecten op OBLY.com hebben we enige tijd geleden helemaal uitgelicht in de vorm van een blog, wat je hier kunt lezen - lamellen terrasoverkapping aan een stijlvolle villa. Dit blog gaat ook over een terrasoverkapping maar dan een niet vrijstaande

Via deze link kan je nog veel meer mooie projecten bekijken en heb je ook de contactgegevens Van van Ee. Zij staan je graag te woord en helpen je vrijblijvend. 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie