Houthaarden


Op dit moment - 14-10-2021 - horen we overal om ons heen berichten over de beschikbaarheid van gas en de groeiende prijsstijgingen. Door deze berichten gaan mensen zich zorgen maken en nadenken over andere mogelijkheden om hun huis te verwarmen. Een duurzaam alternatief is een houthaard.

Houthaarden


Spartherm inbouwhaarden: Compromisloze houthaarden 
De naam Spartherm staat voor innovatieve kachels die niet alleen qua design aan de hoogste eisen voldoen, maar ook een hoogwaardige en duurzame uitvoering hebben. Deze kwaliteitsfilosofie loopt als een rode draad door het complete proces: van het idee, de ontwikkeling en de  productieprocessen tot aan de levering en service – alles uit één hand. Made in Germany, made by Spartherm.


Lees hier meer over de Spartherm inbouwhaarden.

Houthaarden

Dik Geurts: Echte designhaarden 
Bij Dik Geurts vinden ze het belangrijk dat ze haarden ontwikkelen met aandacht voor het milieu. Zo denken ze aan het rendement en de optimale verbranding. Naast deze elementen is het design van een houthaard ook erg belangrijk. Met de Dik Geurts haarden heeft u een houthaard met robuust uiterlijk die eenvoudig in gebruik is.


Bij Dik Geurts snappen ze dat geen enkel huis hetzelfde is en dat er verschillende woonwensen zijn. Bij een aantal van hun designhaarden kunt u kiezen of u de haard aan het plafond wilt bevestigen, staand op een plateau of toch op cubes.


Lees hier meer over Dik Geurts.

Houthaarden

Houtstook: Verantwoord stoken 
Een vuurtje stoken kan iedereen. Maar de manier waarop je dit doet bepaalt uiteindelijk of je echt goed bezig bent. Goed stoken vereist kennis en aandacht maar is niet moeilijk, iedereen kan het. Daarnaast zorgt het voor optimaal stookplezier en voorkomt overlast voor de omgeving. Neem bij de aanschaf van een houthaard of houtkachel altijd de volgende 4 factoren in overweging en jij zet zelf de eerste stappen naar efficiënt en emissiearm stoken.

Houthaarden

1. Goed toestel: Een haard met het EcoDesign label 

2.
Goede installatie: Sluit je haard/kachel duurzaam   
    aan 

3.
Goede brandstof: Stook met schoon en droog hout 

4.
Goed stookgedrag: Gebruik de Zwitserse    
     Stookmethode.


Lees hier meer over het verantwoord stoken van een houthaard.

Houthaarden

Al deze merken zijn bij Van der Pluijm in de showroom te zien, waaronder een aantal brandend. Ga voor inspiratie zeker even een kijkje nemen in de showroom om te kijken welke haard bij jou past.


Benieuwd geworden naar andere projecten van deze OBLY professional? Klik hier voor de professional en laat je inspireren!