Haard als roomdivider

Heb je een grote ruimte die lastig in te delen is? Je zou kunnen overwegen om een haard als roomdivider te plaatsen. Hiermee creëer je niet alleen 2 afzonderlijke delen binnen één ruimte maar ook een stukje warmte en sfeer. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een doorkijkhaard, zoals deze haard van Match Vuur & Interieur, voeg je niet alleen een geweldige eyecatcher toe aan je interieur maar is de roomdivider ook nog eens multifunctioneel .

Haard als roomdivider

In een eerder blog heb je al kunnen zien en lezen wat een mooie oplossing het plaatsen van een roomdivider is, zeker wanneer er ook nog een (gas)haard in is verwerkt.


Match Vuur & Interieur is een expert in het ontwerpen en bouwen van haarden als roomdivider. We vertellen je hier meer over dit exclusieve project.

Haard als roomdivider

Dit voormalige koetshuis is omgebouwd tot sfeervolle woning. De grote open ruimte op de begane grond wilden de eigenaren opdelen in een apart woon en eetgedeelte. In deze roomdivider is door het team van Match & Vuur een mooie doorkijk gashaard geplaatst waardoor je vanuit beide delen van de ruimte geniet van de sfeer, het vlammenspel en uiteraard de behaaglijke warmte. Deze haard als roomdivider zorgt voor twee knusse ruimtes waarbij je contact behoudt met de andere ruimte d.m.v. de transparante doorkijkhaard

Haard als roomdivider
Haard als roomdivider
Haard als roomdivider

De gashaard in deze roomdivider is uitgevoerd in een groot formaat van 1300*800, de op een na grootste uitvoering met een groot vermogen om de hele ruimte te verwarmen. De gashaard is voorzien van schakelbare branders waardoor je zelf kunt bepalen of je gaat voor meer beleving en vlammen en minder warmte of juist weer andersom. De roomdivider zelf is bijna 4 meter breed en plafondhoogte.

Haard als roomdivider

Match & Vuur is een van dé specialisten in Nederland op dit gebied wat je ook weer goed terugziet in dit ontwerp, vakmanschap in optima forma. Alles is op hoog niveau afgewerkt en in de roomdivider verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan de techniek, kast / opbergruimtes onder, boven en links van de TV, LED-verlichting en de afvoer van warmte. Leuk om te benoemen is de marmeren plaat onder de TV, deze is speciaal door de bewoners gekozen uit een groter marmeren plaat en op maat gemaakt. Zo hebben ze nu een mooi deel wat door de aders in het marmer en de kleur goed past bij de roomdivider.


Er is bewust gekozen voor een 'open' roomdivider vanuit woonkamer, en een 'gesloten' roomdivider vanuit het eetgedeelte. De intentie is om het strakke dichte deel van de eetkamer te decoreren met kunst. 

Haard als roomdivider

Wat we ook graag nog even benoemen zijn de gecreëerde zichtlijnen in het ontwerp. Tegenwoordig hoor je dit veel voorbij komen in interieur ontwerpen. Bij een nieuw gebouwde woning kan je dit meenemen als onderdeel van het ontwerp maar in bestaande bouw is dit moeilijker. In dit ontwerp heb je mede door de doorkijkhaard en de stalen deur een hele mooie zichtlijn helemaal naar de keuken. 

Haard als roomdivider
Haard als roomdivider
Haard als roomdivider
Haard als roomdivider
Haard als roomdivider
Haard als roomdivider

Deze mooie en stijlvolle maar ook functionele roomdivider toepassing is weer zeer geslaagd. Een ontwerp en realisatie waar de bewoners zeer blij mee zijn.


Benieuwd geworden naar andere projecten van deze OBLY professional? Klik hier voor meer projecten van deze professional en laat je inspireren!