Met deze 3 tips richt je jouw werkplek thuis efficiënt in

Thuiswerken, we kunnen er niet meer omheen. Veel mensen hebben de voordelen van thuiswerken ontdekt. Zo scheelt het aanzienlijk in reistijd. Als je de pech had dat je veel files per jaar moest doorstaan, dan is thuiswerken een verademing. Ook fijn: je eigen toilet en koffie apparaat helemaal voor jezelf. En als je toe bent aan een warme en verse lunch, dan is de kantine ook nog eens vertrouwd. Zo achter je eigen fornuis een eitje bakken heeft wel iets. Hoe doe je dat nu, je werkplek thuis efficiënt inrichten? Zie daarvoor deze 3 tips.

kantoor inrichten

Het begint bij de juiste stoel

Ervan uitgaand dat je thuis ook veel zittend werk te doen hebt, is een goede stoel echt super belangrijk. Dus niet die keukenkruk of de bureaustoel van je tienerzoon kopen. Voor even kan dat best prettig zijn, alleen op de lange termijn gaat je lijf protesteren. We noemen dit ook wel een ergonomische bureaustoel. Deze zorgt ervoor dat jouw lichaam perfect ondersteund wordt. Met een zithouding die je ontspannen laat werken. Een ongeschikte bureaustoel kan dus leiden tot allerlei nare fysieke ongemakken. Je kunt dan denken aan pijnklachten aan je hoofd, rug, nek en schouders. Omdat je te gespannen werkt bouw je spanning op in deze lichaamsdelen. 

En dit kun je erg moeilijk kwijtraken, zeker als het al langere tijd een gewoonte is.  Ervan uitgaand dat je thuis ook veel zittend werk te doen hebt, is een goede stoel echt super belangrijk. Dus niet die keukenkruk of de bureaustoel van je tienerzoon kopen. Voor even kan dat best prettig zijn, alleen op de lange termijn gaat je lijf protesteren. We noemen dit ook wel een ergonomische bureaustoel. Deze zorgt ervoor dat jouw lichaam perfect ondersteund wordt. Met een zithouding die je ontspannen laat werken. Een ongeschikte bureaustoel kan dus leiden tot allerlei nare fysieke ongemakken. Je kunt dan denken aan pijnklachten aan je hoofd, rug, nek en schouders. Omdat je te gespannen werkt bouw je spanning op in deze lichaamsdelen. En dit kun je erg moeilijk kwijtraken, zeker als het al langere tijd een gewoonte is. 


kantoor inrichten

Ook je bureau en kasten dragen bij aan een fijne werkplek

Tip 2 en 3 combineren we. Een fijn bureau is ook een musthave voor thuis. Denk maar aan het al schrijf – of typ werk wat je hieraan doet. Een te laag bureau geeft klachten aan je armen en schouders. Maar een fijn passend bureau.. dat geeft je energie! Het geeft je de juiste workflow. Helemaal als je dit bureau ook nog eens gezellig in richt. Naar jouw smaak en voorkeuren. Want een groene plant of een wand met inspirerende quotes doet wonderen voor je humeur. Maak er thuis dus zeker een huiselijk en eigen plekje van!

 Verder zijn kasten heel fijn om toe te voegen aan je thuiskantoor. In kasten kun je al je ordners en andere spullen kwijt. Als je de kast afsluit, kun je ook de werkdag eindigen. Dat geeft rust. Op je zoektocht naar de juiste kantoormeubelen, kom je bureaumeubelen bij bureaumeubelen KAISER + KRAFT tegen.

kantoor inrichten

Deze bureaumeubelen zijn uitermate geschikt voor intensief gebruik. Stevig, geschikt om je lichaam op elke manier te ondersteunen en passend in iedere woonkamer. Juist die mix maakt dat veel klanten de bureaumeubelen van Kaiser en Kraft in hun eigen werkkamer hebben staan. Is jouw werkkamer al ergonomisch ingericht?